Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Σταύρος Μυλωνάς: Οι δεσμεύσεις μου απέναντι σαςΑγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σε αυτές τις εκλογές θα  είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του «
Aυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς ».  Ο Καλλικράτης δίνει αρκετές εξουσίες και πόρους στην περιφέρεια, που θα επηρεάσουν άμεσα την αναπτυξιακή προοπτική και την ποιότητα ζωής των υπερχρεωμένων δήμων μας. Η  περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπορεί να ενισχύσει τις βασικές για την ανάπτυξη των δήμων υποδομές , να τονώσει την απασχόληση, να εξομαλύνει ανισότητες σε επίπεδο περιφέρειας και νομού, να προστατεύσει το περιβάλλον και να αναζωογονήσει τα χωριά και τις πόλεις μας. Μέσα στην κρίση που βιώνουμε,  βραχυπρόθεσμα, η κύρια προτεραιότητα της περιφέρειας  θα πρέπει να είναι το πώς θα βγούμε από την κρίση και να απαλύνει τις συνέπειες στις ασθενέστερες και πιο ευάλωτες τάξεις.   Προτεραιότητα θα έχουν οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Δεν θα πρέπει όμως να καταναλωθούμε κοντόφθαλμα μόνο στα σημερινά κρίσιμα προβλήματα, θα πρέπει να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο μακρύτερο μέλλον. Ο κύριος στόχος θα πρέπει να είναι οι περισσότερες θέσεις εργασίας και η καλύτερη ποιότητα ζωής. Χρειαζόμαστε μια ανάπτυξη που να είναι έξυπνη και μακροπρόθεσμα διατηρήσιμη . Σε αυτές τις εκλογές  δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ μαζί σας για τα παρακάτω:


Έξυπνη και αειφόρος ανάπτυξης χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Μια περιφερειακή ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην γνώση, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και στην πιο αποδοτική χρήση των πόρων, και που παράλληλα θα είναι πιο πράσινη και πιο ανταγωνιστική. Κύριος στόχος οι περισσότερες θέσεις εργασίας, η καλύτερη ποιότητα ζωής και η προστασία του περιβάλλοντος.


Απασχόληση. Θα χρειαστεί να εκσυγχρονίσουμε και να ενισχύσουμε τους τομείς της εκπαίδευσης και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας με αύξηση της απασχόλησης και μείωση της διαρθρωτικής ανεργίας. Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους ανέργους να αποκτήσουν νέες δεξιότητες για να προσαρμοστούν στις νέες οικονομικές συνθήκες. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της αυτό-απασχόλησης, των μικρό-μεσαίων επιχειρήσεων και του πρωτογενούς τομέα.


Βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο Καλλικράτης δίνει αρκετές εξουσίες και οικονομικούς πόρους στην περιφέρεια, που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την αναπτυξιακή προοπτική και την ποιότητα ζωής των υπερχρεωμένων δήμων μας. Ενίσχυση των υποδομών. Αναζωογόνηση των πόλεων και των χωριών μας. Έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη. Αισθητική βελτίωση του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος . Αποκατάσταση και ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου. Βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής πρόνοιας.


Αύξηση της απορροφητικότητας των κοινοτικών πόρων και δίκαιη κατανομή στις περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Οι περιφέρειες της Ελλάδας απορροφούν μόνο το 12% των κοινοτικών πόρων που τους αναλογούν. Ο μέσος όρος των χωρών της ΕΕ είναι 27%. Οι κύριοι λόγοι είναι μη ύπαρξη του ποσού της συγχρηματοδότησης και καθυστερήσεις στην ωρίμανση των έργων. Δηλαδή οφείλεται σε καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις, τις υποστηριχτηκές τεχνικές μελέτες και διαπίστωση της διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων. Η ανάγκη συντονισμού με άλλες τοπικές ή δημόσιες αρχές, και αύξηση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών προετοιμασίας τεχνικών  μελετών είναι κρίσιμα. Δεν είναι δυνατόν η χρεωκοπημένη Λετονία να  έχει απορροφητικότητα πόρων 3 φορές μεγαλύτερη από εμάς. Οι πόροι της περιφέρειας από τα επιχειρησιακά προγραματα (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης θα πρέπει να κατευθυνθούν στις περιοχές με την μεγαλύτερη ανεργία.

Προστασία του περιβάλλοντος. Πρόληψη της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της ρύπανσης. Προστασία των δασών, των υδάτινων πόρων, των υγροτόπων, των θαλασσών και της βιοποικιλότητας. Αξιοποίηση του προγράμματος της ΕΕ LIFE+ και άλλων περιβαλλοντικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Ανάπλαση των υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά περιοχών. Αυστηρότερη αστυνόμευση κατά της ρύπανσης και εφαρμογή του «ο ρυπαίνων πληρώνει». Ολοκληρωμένη διαχείριση των περιοχών Νατούρα και επέκταση του δικτύου. Προστασία των τοπίων και εφαρμογή της Ευρωπαϊκής σύμβασης για το τοπίο.Σταύρος Μυλωνάς
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το Aυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς  και στέλεχος του kireas.org.
Μαντούδι Ευβοίας 34004
Τηλ. 6976862531
Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο: stavros.mylona@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.