Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Και με τη βούλα πλέον ορίζονται τα 150 KWp ως το ανώτατο όριο της ισχύος των φωτοβολταϊκών συστημάτων που μπορούν να εγκαθίστανται στα διασυνδεδεμένα νησιά (Επτάνησα, Σποράδες, νησιά Αργοσαρωνικού, Βόρείου Αιγαίου, Άνδρο, Τήνο και Εύβοια)

Image


Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε την 31 Δεκεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 2143). Το πρόγραμμα, όπως σημειώνεται στην απόφαση, περιλαμβάνει όλους τους σταθμούς για τους οποίους κατά την έναρξη ισχύος της απόφασης (δηλαδή τις 31 Δεκεμβρίου 2010) «θα έχει εκδοθεί άδεια παραγωγής ή απόφαση εξαίρεσης από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής, καθώς και τους σταθμούς που απαλλάσσονται από την υποχρέωση αυτή και για τους οποίους θα έχει συναφθεί σύμβαση πώλησης με τον αρμόδιο Διαχειριστή του Συστήματος ή των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.
Περαιτέρω στο Πρόγραμμα εντάσσονται και οι σταθμοί που λαμβάνουν άδεια παραγωγής ή απόφαση εξαίρεσης, καθώς και όσοι σταθμοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης πώλησης με τον αρμόδιο Διαχειριστή (δηλαδή ΡΑΕ).
Επίσης στην απόφαση σημειώνεται ότι «οι υπογραφόμενες συμβάσεις πώλησης κοινοποιούνται αυθημερόν στη Ρ.Α.Ε. Μετά από γνώμη της Ρ.Α.Ε. το εγκρινόμενο με την παρούσα Πρόγραμμα θα μπορεί να τροποποιείται στην περίπτωση σημαντικών μεταβολών των συνθηκών και δεδομένων που αποτέλεσαν τη βάση για την κατάρτισή του. Με απόφαση της Ρ.Α.Ε. είναι δυνατόν να καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή αιτήσεων μετά από ανακοίνωση των περιθωρίων ισχύος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.