Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Εάν υπήρχε, δουλειά, και δυνατότητα κοινωνικής ανάδειξης για όλους δεν θα υπήρχε λόγος για ανατροφοδότηση του ρατσισμού.

Ο ρατσιμός προέρχεται και ανανεώνεται από τα λαικά γηγενή στρώματα σε οποιαδήποτε κοινωνιά και εναντιωνεται ποικιλοτρόπως σε μία διαφορερική κοινωνική ομαδα (φυλετική, κοινωνική, γλωσσική, θρησκευτική, ...) η οποία μπαίνει στα "χωραφια" της πρώτης. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί-
κοινωνικοί. Εάν υπήρχε φαί, δουλεια, και δυνατότητα κοινωνικής αναδειξης για όλους δεν θα υπήρχε λόγος για ανατροφοδότηση του ρατσισμού.
Τα τελευταία όμως χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι που κάποτε για τα συμφέροντα τους κάναν εθνικούς πολεμους και αιματοκυλούσαν ολόκληρα έθνη για οικονομικούς κια άλλους υλικούς πόρους, τώρα κάνουν το αντίθετο.
Αντί να κατακτανε τους φτωχούς ή να κάνουν δούλους τους τους πρώην εχθρους τους, τους εισαγουν παρα την αντίθετη γνώμη της κοινής γνώμης, στις πλούσιες κοινωνλιες ώστε να σταθεροποιούν τους μισθούς και να τους μένει ολοκληρο το κέρδος.
Αλλαξαν οι εποχες και οι ρατσιστες γίναν αντιρατσιστες. Αυτοί που θα θυσιάζαν 100 ευρωπαίους για να κάνουν δούλους τους 1000 αφγανούς, τώρα εισαγουν τους αφγανούς στην Ευρώπη και κερδίζουν και από τους Αφγανούς και από τους Ευρωπάιους.
Χαμένοι? Τα φτωχα λαικά στρωματα της Ευρώπης και οι λαθρο-μεταναστες που αντιμετωπίζονται σαν φθηνή πρώτη ύλη. Κερδισμένοι? Ποιοι άλλοι? Το κεφάλαιο! Ειδικα το νεόπλουτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.