Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

οι περιοχές Δέλτα Κηρέως και η Κοιλάδα Προκοπίου-Μαντουδίου γιά το δύκτιο NaturaΤο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη βιοποικιλότητα έγινε αφορμή να συζητηθούν εκ νέου θέματα που αφορούν στο δίκτυο Natura 2000, τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας, καθώς και τους Τόπους Κοινοτικής Σημασίας.
Σε ορισμένες δε περιπτώσεις έχουν ήδη προκληθεί έντονες αντιδράσεις, καθώς εκτιμάται ότι θα μπει φρένο στην ανάπτυξη αρκετών περιοχών.

Η Ελλάδα είναι γνωστό πως ενέταξε το όρος Κανδήλι και το όρος Δίρφυ Πυξαριά στο δίκτυο Natura σαν Ζώνη Ειδικής Προστασίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία έκταση 62.000 στρεμμάτων. Το ζητούμενο για τον Σύλλογο "kireas.org" ήταν να ενταχθεί η κοιλάδα του Προκοπίου και το Δέλτα Κηρέως στο δίκτυο Natura 2000 σαν Τόπος Κοινοτικής Σημασίας με στόχο την καλύτερη προστασία της περιοχής από τη στιγμή μάλιστα που είχε συμπεριληφθεί και στον επιστημονικό κατάλογο Life, γεγονός που θα σήμαινε τη δέσμευση αρκετά μεγαλύτερης έκτασης. 

Το θέμα της ένταξης της κοιλάδας Προκοπίου και Δέλτα Κηρέως στο δίκτυο Natura 2000 ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα ήταν να μη γίνει περαιτέρω δέσμευση της περιοχής και να μην ενταχθεί στο δίκτυο Natura η Κοιλάδα Προκοπίου και το Δέλτα Κηρέως.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο Δήμαρχος κ.Ψαρρός Ανέστης σχετικά με τους λόγους που τους οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση υπενθύμισε ότι στον επιστημονικό κατάλογο από το 1994 είχε συμπεριληφθεί εκτός απο τα 62.000 στρέμματα του ορεινού όγκου Κανδηλίου και Πυξαριά και η ευρύτερη περιοχή του κάμπου Μαντουδίου, εκατέρωθεν του ποταμού, στην οποία βρίσκονται αγροκτήματα, αλλά και οι εγκαταστάσεις πρώην Σκαλιστήρι και Παπαστρατή. ..............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.