Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ.Αννας

Το Σάββατο 26/03/2011 και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Κηρέως στο  Μαντούδι συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Ανέστη Ψαρρού με τα εξής θέματα:
1. Γνωμοδότηση επί του τεχνικού προγράμματος του δήμου έτους 2011.
2. Γνωμοδότηση επί σχεδίου οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2011.
3. Προτάσεις των μελών επί γενικών θεμάτων.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τριάντα τέσσερα μέλη –επί συνόλου σαράντα πέντε- εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων , πολιτών καθώς και εκπρόσωποι της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ και της Τ.Ε. Ν.Δ. της δημοτικής ενότητας Κηρέως. Επίσης παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Καντζούρας, Γιάννης Στεργίου και Νίκος Μουστάκας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης κ. Λεοντής, οι
δημοτικοί σύμβουλοι Κική Στέφου, Άννα Μπρατζίκου-Χριστοδούλου και Θανάσης Τσούμαρης καθώς και πρόεδροι και σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων.
Στην αρχή της εισήγησης του ο κ. Δήμαρχος έκανε αναφορά στο νέο θεσμό της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που έχει επιφέρει ο Καλλικράτης στην Α’ βάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ένα εργαλείο τόνισε που θα πρέπει ο δήμος να αξιοποιήσει ώστε ο δημότης να είναι συνδιαμορφωτής των αποφάσεων της δημοτικής αρχής και κάλεσε τους φορείς και του πολίτες να αγκαλιάσουν αυτόν τον θεσμό, ώστε με τις προτάσεις τους και την σύνθεση των απόψεων να συμβάλλουν στην διαμόρφωση της πολιτικής του δήμου τόσο σε θέματα καθημερινότητας αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τόπου. Στη συνέχεια ο κ. Ψαρρός παρουσίασε το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το έτος 2011, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει διαμορφωθεί κατά δημοτική ενότητα και αναφέρεται:
Α) Στα συνεχιζόμενα έργα και στην πηγή χρηματοδότησης αυτών,
Β) Στα προτεινόμενα έργα ανά δημοτική ενότητα, και
Γ) Στα έργα που αφορούν τον ενιαίο δήμο.
Μετά την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, αλλά και στην περικοπή των χρηματοδοτήσεων προς του δήμους. Το τεχνικό πρόγραμμα τόνισε είμαστε υποχρεωμένοι να το προσαρμόσουμε με βάση τη Σ.Α.Τ.Α. που είχε αποδοθεί στους συνενούμενους δήμους κατά το έτος 2010, μια χρηματοδότηση που αφορά την εκτέλεση έργων και η οποία κατά την περσινή χρονιά αποδόθηκε μειωμένη κατά 35%. Τελειώνοντας την εισήγησή του ο κ. Ψαρρός έκανε αναφορά στην έλλειψη αναπτυξιακών έργων στον τόπο, όπως ο κεντρικός οδικός άξονας Ψαχνά – Μαντούδι – Αγία Άννα, η ολοκλήρωση του λιμανιού στο Μαντούδι, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λίμνης – Μαλεσίνας, η μαρίνα των Ροβιών και της Αγίας Άννας κ.α. και κάλεσε όλους να δημιουργήσουμε ένα πλατύ και ισχυρό μέτωπο διεκδίκησης αυτών.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων καθώς και οι πολίτες, οι οποίοι κατάθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους επί του τεχνικού προγράμματος, των οικονομικών στοιχείων αλλά και επί γενικότερων θεμάτων που αφορούν το νεοσύστατο δήμο.
Η συνεδρίαση της επιτροπής έκλεισε με απαντήσεις και ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο επί των θεμάτων και των προτάσεων που ακούστηκαν. Ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής για τον ουσιαστικό και ποιοτικό διάλογο που αναπτύχθηκε και δεσμεύτηκε ότι η επιτροπή θα καλείται να γνωμοδοτεί όχι μόνο για τα θέματα που προβλέπει ο νόμος αλλά και για γενικότερα θέματα που αφορούν τους δημότες και την τοπική μας κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.