Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Έντονος προβληματισμός σε όλους τους αγρότες της περιοχής μας.


Ο ΚΑΜΠΟΣ
 Το όχι στην ένταξη της κοιλάδας και του Δέλτα Κηρέα  στο δίκτυο ΝΑΤΟΥΡΑ μπορεί-απ΄ότι φαίνεται – να έχει σοβαρές η και καταστροφικές επιπτώσεις στην επομένη 10ετια αφού πλέον όλες οι ενισχύσεις από την Ε.Ε. θα δίνονται με γνώμονα τα αγροτοπεριβαντολογικά.
Επίσης κανένας περιορισμός δεν υπάρχει σε όλες τις καλλιέργειες (βαμβάκι  καλαμπόκι  κηπευτικά κλπ) παρά μονο η  αγροτοπεριβαντολογικη συμμόρφωση στους κανόνες  ορθης πρακτικής της γεωργίας που ηδη εδώ και χρόνια ισχύει για ολους τους αγρότες της Ελλάδας όταν υποβάλλουν δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ και υπογράφουν γι΄αυτό
Και ενώ στην Θεσσαλία  πέραν των  955 χιλιάδων στρεμ  που ήδη είναι ενταγμένα  στο δίκτυο Νατουρα χωρίς κανένα πρόβλημα αφού απολαμβάνουν επιπλέον  50.00 ευρω/στρέμμα μέσω της απονιτρορυπανσης   τωρα  υπάρχουν επιπλέον  αιτήματα και από τις άλλες περιοχές  της Θεσσαλίας  και της υπόλοιπης Ελλάδας ώστε να ενταχθούν  και αυτές στο δίκτυο..
<< Για αυτούς που ανησυχούν για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ίσως να μην γνωρίζουν ότι ολόκληρο το Πήλιο , το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και ολόκληρη η Μεσσηνιακή Μάνη, όλες τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές, είναι ενταγμένες στο δίκτυο Νατουρα και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα περαιτέρω ανάπτυξης. Σχεδόν ολόκληρη η Κυανή ακτή στην Νότια Γαλλία από τις Καννες μεχρι τον Σαν Τροπεζ είναι ενταγμένη στο Νατουρα και συνεχίζει να αναπτύσσεται τουριστικά . Μακάρι να είχαμε και εμείς τον τουρισμό τους.
το μεγαλύτερο μέρος του Θεσσαλικού κάμπου (955 χιλιάδες στρ.) ο εύφορος κάμπος της Λαμίας στο Σπερχειο( 475 χιλιάδες στρ) και ο κάμπος του Λαγκαδά/Βόλβης ( 275 χιλιάδες στρ.) είναι όλοι ενταγμένοι στο δίκτυο Νατούρα. Γιατί δεν διαμαρτύρονται οι αγρότες σε αυτες τις περιοχες; Ίσως να γνωρίζουν κάτι που δεν γνωριζουμε εμεις. Οι αγρότες στις περιοχές Νατουρα χρηματοδοτούνται παραπανω από την ΕΕ. Για την Ελλάδα 1,7 δις. Ευρω της ΕΕ σε σύνολο 5 δις. για αγροτική ανάπτυξη (περίοδος 2007-2013) προορίζονται ειδικά για τους αγρότες σε περιοχές Νατουρα.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αριθμός Παρτίδων 2009
Αριθμός Παραγώγων
Ποσό πληρωμής
12
3.082
14.508.264,72
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Αριθμός Παρτίδων
Αριθμός Παραγώγων
Ποσό πληρωμής
15
697
4.291.118,05
ΤΡΙΚΑΛΑ
Αριθμός Παρτίδων
Αριθμός Παραγώγων
Ποσό πληρωμής
11
661
2.775.039,19
ΛΑΡΙΣΑ
Αριθμός Παρτίδων
Αριθμός Παραγώγων
Ποσό πληρωμής
38
3.886
23.177.723,39
Σύνολο Θεσσαλίας
76
8.326
44.752.145,35

Οι αγρότες των περιοχών Νατουρα παίρνουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις από τους άλλους αγρότες.
Ο τρόπος που καλλιεργούνται οι εκτάσεις στην περιοχή μας δεν έχει βλαβερές συνέπειες στο περιβάλλον και δεν θα επηρεάζονταν με την ένταξη τους.
Στην Ελλάδα 4,5 εκατομμύρια στρέμματα γεωργικών εκτάσεων είναι ενταγμένες στο δίκτυο Νατουρα χωρις να επηρεάζεται η παραγωγικότητα τους.
>>

Επίσης  οι χρήσεις γης της περιοχής μας πρέπει να ξεκαθαρίσουν ώστε όλοι να γνωρίζουν
Ποιες είναι για βιομηχανική και βιοτεχνική  χρήση και ποιες για γεωργική εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.