Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Oταν θα έρθουν τα σκουπίδια.

ΑΠΟ:Dimitris

Πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο απαρατήρητο γνωμοδότησε θετικά υπέρ της οριοθέτησης του ποταμού Κυμασιώτη. Η οριοθέτηση έγινε για λογαριασμό της ΒΙΠΕ που ετοιμάζει η ΤΕΡΝΑ χωρίς να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες και τις απαιτούμενες από το νόμο τεχνικές προμελέτες.
Χωρίς να ρωτήσουν κανέναν από τους θιγόμενους όπως οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι «αντίθετοι» στη κερδοσκοπική δράση των μεγάλων επιχειρηματιών σε βάρος της φύσης ΚΚΕ-δες του κυρίου Λιαγκάκη για άλλη μια φορά αγρόν ηγόραζαν. Στο Ριζοσπάστη βέβαια δηλώνουν ότι η προστασία τη φύσης πρέπει να γίνει υπόθεση του λαού. Αλλά φαντάζομαι ότι αυτό δεν ισχύει σε όλη την επικράτεια.

Ο δε συνδυασμός του κ. Περήφανου είχε για άλλη μια φορά αποκλειστεί από τα χιόνια και είναι απασχολημένος με σοβαρότερα θέματα όπως ποτέ θα γίνει το επόμενο Δ.Σ. στην «αδικημένη» Αγία Άννα.

Ο κ. Τζαχρήστος βέβαια ασχολείται ακόμη με την πρόταση του κ. Παλάτζα για τον Β. Ευβοϊκό και μελετά τρόπους για την προστασία του.


Η περιοχή βρίσκεται σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας η όποια προστατεύεται συνταγματικά, δεδομένου ότι «η διατήρηση και η ορθή διαχείρισή της συνιστούν ουσιώδη όρο της βιώσιμης ανάπτυξης». Η ΒΙΠΕ και η οριοθέτηση του Κυμασιώτη μπορεί να «οδηγήσει σε απώλεια πολύτιμου φυσικού πόρου». Ίσως ξυπνήσουν οι αγρότες που έχουν να χάσουν τα περισσότερα

Οι υπόλοιποι θα ξυπνήσετε όταν θα έρθουν τα σκουπίδια. Για αυτό θέλουν την ΒΙΠΕ. Τότε θα είναι αργά και αυτοί που σήμερα δημιουργούν τις συνθηκες για να ερθει η καυση σκουπιδιων αύριο θα είναι «αγωνιστές» για να μην έρθει. Οπου φυσαει ο ανεμος. Έχει ξαναπαιχθεί αυτό το έργο.

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι«ο σιωπών δοκεί συναινείν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.