Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!


Από την Κρυσταλία Πατούλη, δημοσιογράφο - 
σύμβουλο ανθρωπίνων σχέσεων
Ξεκαθαρίζω πως μιλάω μόνο ως ελληνίδα πολίτης που ενδιαφέρεται γι αυτό που συμβαίνει στο Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες τις Ελλάδας και της Ευρώπης. Παρεμπιπτόντως, είχα σταματήσει να είμαι περήφανη που είμαι ελληνίδα μέχρι που εμφανίστηκε το κίνημα «Αμεση Δημοκρατία τώρα!».
Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές! Γι αυτό, καλό είναι να μπει ο καθένας από εμάς στο site www.real-democracy.gr και να ενημερωθεί πλήρως, αλλά κυρίως να πάει άμεσα και επί τόπου στο Σύνταγμα, ή σε όποια άλλη πλατεία της χώρας και να μπει στο… χορό!

Ενημερωτικά, υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που εργάζονται πυρετωδώς και νυχθημερόν, κλέβοντας από τον ελάχιστο ελεύθερο προσωπικό χρόνο τους, αλλά και άνθρωποι άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι, που αντί να μιζεριάζουν περιμένοντας κάποιον διορισμό ή πρόσληψη, έχουν πάρει στα χέρια τους τη ζωή τους και αξιοποιούν τις όποιες δεξιότητες ζωής και δυνατότητές τους με θαυμαστό τρόπο!
Άμεση Δημοκρατία τώρα! Τρεις λέξεις που «φωτογραφίζουν» απόλυτα αυτό που συμβαίνει ΤΩΡΑ, εκεί! Ψηφίσματα, προτάσεις, οργάνωση, επικοινωνία, υπογραφές για τον έλεγχο του χρέους αλλά και ομάδα ελέγχου του χρέους, που συνεχώς αυξάνεται σε δυναμικό κλπ. κλπ. Επίσης υπάρχουν πολλές ανάγκες που στο site μπορείτε να ενημερωθείτε όσοι θέλετε να συνεισφέρετε: Από μπαταρίες, μέχρι πάγκους ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε...
Οι ομάδες (συνεχώς εξελίσσονται) που μπορεί κάποιος να συμμετέχει άμεσα είναι:
Τεχνικής Υποστήριξης
Εφοδιασμός – σκηνές
Εκδηλώσεις – καλλιτεχνικά
Καθαρισμοί χώρου
Γραμματειακής υποστήριξης
Νομικής υποστήριξης
Σίτισης
Μεταφράσεων
Περιφρούρησης
Multimedia – Επικοινωνίας (Αγγελιοφόροι)
Εξορμήσεων
Υγείας – γιατροί, νοσηλευτές
Τράπεζα χρόνου – ανταλλαγή υπηρεσιών
Ομάδα Ψυχραιμίας
Εργασίας και ανεργίας
Και Ομάδας Προτάσεων Εξόδου από την Κρίση
Κάθε ομάδα, μπορεί να έχει και υποομάδες που αναλαμβάνουν δράση αναλόγως ευθυνών.
Προσωπική γνώμη: Μην περιμένει κάποιος να δώσει μόνο το… τηλέφωνό του και το όνομά του για να επιστρέψει ήσυχος μετά στον καναπέ του… περιμένοντας πότε θα τον πάρουν να του… ζητήσουν κάτι! Χρειάζεται ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ η… άμεση δημοκρατία! Ας… εξασκηθούμε με την ευκαιρία σε κάτι… πρωτόγνωρο! Όποιος συμφωνεί με αυτό που γίνεται, χρειάζεται να ασχοληθεί και να δώσει όσο περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο του.
Σημαντικό: Εκτός των άλλων, η νέα ομάδα «Προτάσεων Εξόδου από την Κρίση», όπως ενημερώνουν στην ομάδα Γραμματειακής Υποστήριξης, στελεχώνεται με επιστήμονες, οικονομολόγους, συνταγματολόγους που μπορούν να συμμετέχουν άμεσα με τις προτάσεις τους, τις ιδέες τους, τις σκέψεις τους!
Τις ανάλογες απαντήσεις των προσωπικοτήτων που έχουν συμμετέχει στην έρευνα «Ποιες αιτίες μας έφεραν ως εδώ και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε» με προσωπική πρωτοβουλία την έχω ήδη αναρτήσει στο φόρουμ «ιδέες και προτάσεις» του site www.real-democracy.gr αλλά είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσουν όλοι τις απόψεις τους, να δώσουν το στίγμα τους σε σχέση με το «τι πρέπει να κάνουμε» για να βγούμε από την κρίση, αλλά και τις σκέψεις τους για τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με αυτό το συγκεκριμένο κίνημα, μέσα από το συγκεκριμένο site ή ακόμη καλύτερα να παραβρεθούν στις λαϊκές συνελεύσεις, όπως έκανε την περασμένη Κυριακή ο Περικλής Κοροβέσης αλλά και άλλοι. Μάλιστα, είχα κάνει και πάλι προσωπική έκκληση σε παρόμοιο άρθρο πριν λίγες μέρες.
Εκτός από αυτό όμως, όλοι οι άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών θα ήταν καλό να αξιοποιήσουν συμμετέχοντας, όλο αυτό το απίστευτο δυναμικό των ανθρώπων που έχουν βγει στις πλατείες και φαίνονται αποφασισμένοι να μη μείνουν στα λόγια και στις διαδικασίες, αλλά –αν όχι τίποτε άλλο- να απαιτήσουν σθεναρά τα δικαιώματά τους όπως υπαγορεύει η άμεση δημοκρατία!
Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.