Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Στη διαχείριση των απορριμάτων εισέρχεται η ΤΕΡΝΑ

Απο:dimitris an.


Αναστάτωση εχουν προκαλέσει σε  ολη η  βορειοκεντρική Ευβοια οι πληροφορίες για εγκατάσταση εργοστασίου καύσης σκουπιδιών γιά παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη σχεδιαζόμενη ΒΙ.ΠΕ στη περιοχή του Μαντουδίου
Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλου, καθώς επίσης και του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού και του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλ. Λιακόπουλου, εγκρίθηκε την Δευτέρα το σχέδιο της προκαταρκτικής προκήρυξης του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Λειτουργία Ολοκληρωμένων Εγκατάστασεων Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Αττικής». Το σχέδιο θα αποσταλεί σήμερα προς δημοσίευση στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Με την προκήρυξη αυτή αρχίζει η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου - επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την ολοκληρωμένη επεξεργασία και διαχείριση 1.350.000 τόνων απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου. Η διαχείριση θα ανατεθεί για περίοδο περίπου 20 ετών. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2012, ώστε τα έργα να είναι σε πλήρη λειτουργία εντός του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.