Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Με αφορμή την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ για ΒΙ.ΠΕ. στη Β.Κ. Εύβοια

Με αφορμή την δημοσιοποίηση  της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ για ΒΙ.ΠΕ. στη Β.Κ. Εύβοια  επισημαίνουμε τα εξής:
Εδώ και πολύ καιρό, με διάφορους τρόπους και μεθοδεύσεις, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν  μια περιοχή με τεράστιο ορυκτό και φυσικό πλούτο σε βάρος και των λαϊκών συμφερόντων και του περιβάλλοντος.  Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή αυτή για το πώς την εκμεταλλεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια επιχειρηματίες που πλούτισαν με τη βοήθεια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. αλλά και των «εκλεκτών» τους στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Ο  Σκαλιστήρης, ο Παπαστρατής  και ο Βαρβούτης,   «οι  λεγόμενοι  σωτήρες»  εξασφάλισαν  πλούτο μέχρι και τα δισέγγονά  τους  από την περιοχή μας και σε μας  έμεινε  η φτώχια  και η ερήμωση  του τόπου μας. Σήμερα  έρχονται  ως νέοι «σωτήρες»  οι της  ΤΕΡΝΑ, με τη στήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και φροντίζουν να εξασφαλίσουν και πάλι τη στήριξη της Τοπικής Διοίκησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι  πρώτα και κύρια ,υπέρ της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και της ανάπτυξης μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Β.Κ. Εύβοια. Εναντιώνεται σε κάθε προσπάθεια παράδοσης  στρατηγικών  τομέων  όπως της Ενέργειας ,του Ορυκτού πλούτου και της μεταλλευτικής δραστηριότητας σε πολυεθνικούς και ντόπιους μονοπωλιακούς ομίλους. Η αξιοποίησή  τους  θα  πρέπει  να γίνεται στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Η Ενέργεια , ο Ορυκτός πλούτος  και άλλοι στρατηγικοί τομείς  μπορούν να αναπτυχτούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες μόνο αν η εξουσία αλλάξει χέρια και περάσει  στα χέρια του λαού.
Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής και όχι την κερδοφορία των όποιων ιδιωτών, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη όλων των κλάδων: Από τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, τη μεταλλευτική δραστηριότητα και τη μεταποίηση, μέχρι τον τουρισμό.
Καλούμε το λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του, για να μην παραδοθεί ο πλούτος της περιοχής στους μονοπωλιακούς ομίλους. Να διεκδικήσει ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών, που προϋποθέτει ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:
Χρονάς Τάσος, Γκικόπουλος Γιώργος, Ντούρου Σοφία
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας:
Λιαγκάκης Στάθης
                                                                                                                                            11/8/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.