Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αντί για χίλιες θέσεις εργασίας απολύσεις από την ΤΕΡΝΑ

Απο:LIMNIOTIKA


από την  ΒΕ-148
Οι νέοι τσιφλικάδες, να επιστρέψουν την γη εκεί που ανήκει

Οι πραγματικές προθέσεις της ΤΕΡΝΑ που ήταν η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, από κάθε πηγή καυσίμου, η δύσκολη οικονομική συγκυρία για τέτοιες επενδύσεις (πάντα γίνονταν με την κρατική ευλογία), η ορθότητα των απόψεων του κόσμου που αντέδρασε, η μελέτη που κατέθεσε η ΤΕΡΝΑ, που …ήταν στο πόδι και έτσι απορρίφθηκε από την Ειδική Γραμματεία Περιβάλλοντος του Υπουργείου, είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει να προωθεί την επένδυση που ανακοίνωσε. Φυσικά ούτε λόγος για την λειτουργία των μεταλλείων λευκολίθου, δραστηριότητα που κανείς δεν θα έφερνε αντιρρήσεις.
Απλά αυτό ήταν στάχτη στα μάτια…

Ο σκοπός ήταν η παραγωγή ρεύματος, από κάθε πηγή καυσίμου, με χρηματοδοτήσεις κρατικές με την μορφή «προώθησης της πράσινης ενέργειας», η περιοχή του Μαντουδίου ενδεικνυόταν ως υποβαθμισμένη και με κατοίκους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Έτσι μια τέτοια επένδυση θα μπορούσε να γίνει στο Μαντούδι.
Οι θέσεις εργασίας ; 84 σύμφωνα με τις μελέτες της ίδιας της ΤΕΡΝΑ και όχι όσες ευαγγελίζονταν κάποιοι στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων οι οποίες έπαιρναν «βαρύγδουπες» συνεντεύξεις από στελέχη της ΤΕΡΝΑ.
Ακριβώς δίπλα στην περιοχή που θα γινόταν αυτή η επένδυση η παραλία της Αγίας Άννας εξασφαλίζει κοντά στις δυο χιλιάδες θέσεις εργασίας από τον τουρισμό. Αντί λοιπόν η Δημοτική Αρχή να γίνει μοχλός ανάπτυξης και να κατευθύνει την περιοχή προς τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση προϊόντων, να διεκδικήσει με κάθε τρόπο το δρόμο Προκόπι – Χαλκίδα, γινόταν το «δεκανίκι» κάθε υποτιθέμενης επένδυσης η οποία περιέργως περνούσε από τον Δήμο και μάλιστα από συγκεκριμένο άτομο η άτομα τα οποία χρησιμοποιούσαν την ανέχεια του κόσμου και έταζαν θέσεις εργασίας. Προεκλογικά μάλιστα έπαιρναν αιτήσεις απ’ όλα τα χωριά για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ. Έγιναν λοιπόν τα «τσιράκια τους», λειτουργώντας ως μαυρογιαλούροι και ρουσφετοκράτορες. Όλα στο βωμό της καρέκλας….

Οι απολύσεις

Η ΤΕΡΝΑ λοιπόν επικαλούμενη την οικονομική συγκυρία (πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να πάρουν από κρατικές επιχορηγήσεις τα τεράστια ποσά που θα χρειάζονταν), αποφάσισε την απόλυση επτά εργαζομένων που εργάζονταν ως φύλακες και την περικοπή των μισθών των υπολοίπων κατά 35%. Αυτοί που μιλούσαν για χίλιες θέσεις εργασίας, αποδείχτηκαν μπακάληδες και δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε τους μισθούς κάποιων εργαζομένων που είχαν σαν φύλακες. Εργαζόμενους τους οποίους τους χρησιμοποίησαν και τους «έστυψαν σαν λεμονόκουπες», σύμφωνα με καταγγελίες τους. Τους υποσχέθηκαν ότι θα είναι οι πρώτοι που θα προσληφθούν και ότι τους θεωρούν κομμάτι της ΤΕΡΝΑ.
Έτσι αυτοί έγιναν οι «κλακαδόροι τους», ήταν αυτοί που επικαλείτο η Δημοτική Αρχή, και ο Δήμαρχος.
Για τον Ανέστη Ψαρρό η εξέλιξη αυτή είναι πολύ αρνητική.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας. ζητά συνάντηση με τον Περιστέρη, προκειμένου να αποτρέψει τις απολύσεις αυτές που του «αμαυρώνουν», τις θέσεις που είχε ως τώρα. Τρέχουν λοιπόν τώρα πίσω απ’ την ΤΕΡΝΑ…
Η περιοχή σώθηκε (μέχρι στιγμής) από επενδυτές της «μαυρίλας» και το μόνο που μένει τώρα είναι να σωθεί η περιοχή από Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους σαν τους τωρινούς.
Αυτό που μένει πλέον είναι να ξεσηκωθεί ο κόσμος να ζητήσει την κατασκευή του δρόμου Προκόπι – Χαλκίδα και να ζητήσει να επανέλθουν οι εκτάσεις πρώην Σκαλιστήρη στο Δήμο, με σκοπό να γίνει Βιοτεχνικό πάρκο, για ήπιες και μικρές επιχειρήσεις δίνοντάς τους κίνητρα :
Ούτε ενοίκια, ούτε δημοτικά τέλη.
Έτσι κι αλλιώς η υποδομή υπάρχει (βιολογικός, λιμάνι, τεράστιες εκτάσεις.
Οι νέοι Μπαίκερ πρέπει να παραδώσουν την γη στην κοινωνία της περιοχής.
Δεν την πλήρωσαν, ξεπούλησαν τα πάντα στο πέρασμά τους, την πήραν από την κυβέρνηση Σημίτη (ΒΙΟΜΑΓΝ), αντί πινακίου φακής.
Έξω λοιπόν οι τσιφλικάδες και τα τσιράκια τους….   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.