Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ» ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ



O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» αναλαμβάνει και δημοσιοποιεί την πρωτοβουλία του, για τη συγκρότηση ανεξάρτητου Παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Βόρεια Εύβοια. Η συγκεκριμένη κίνηση αποσκοπεί στη δημιουργία μιας εθελοντικής ομάδας, η οποία θα μπορέσει μελλοντικά  να συντρέξει αποτελεσματικά την τοπική, και όχι μόνο κοινωνία, σε δύσκολες καταστάσεις τις οποίες θα αντιμετωπίσει. Τα  ιδρυτικά της μέλη θα εκπαιδευτούν αρχικά στον τομέα κυρίως της θαλάσσιας και ορεινής διάσωσης σε 4 σαββατοκύριακα. Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους, ανεξαρτήτως φυσικών προσόντων και ηλικίας. Για τους ενδιαφερόμενους μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6946536694 ή στο e-mail: ipalantzas@yahoo.gr. Ακολούθως παρατίθενται στοιχεία για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τη δράση της:
       Η Ε.Ο.Δ. είναι μη κυβερνητική οργάνωση Έρευνας και Διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από
το 1978 σε εθελοντική βάση. Από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου.
Η Κεντρική Διοίκηση έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 34 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.
Είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με Αρ. Μητρώου έξι (6) καθώς επίσης και από το INSARAG των Ηνωμένων Εθνών από τις 23 Ιουνίου 2005.Βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Εξωτερικών (Υ.Δ.Α.Σ.* με Αρ. Μητρώου 14) όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ECHO*). Επίσης είναι πλήρως μέλος του IMRF, της παγκόσμιας ομοσπονδίας ορεινής διάσωσης IKAR-CISA, και του παγκόσμιου οργανισμού σκύλων έρευνας-διάσωσης IRO.

Με ένα ανθρώπινο δυναμικό άνω των 2.000 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, οπουδήποτε λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δραστηριοποιείται στα παρακάτω Τμήματα - Ειδικότητες
Μαζικές Καταστροφές Η Ε.Ο.Δ. διαθέτει μία ομάδα σε επιφυλακή πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένη, με δίωρη ετοιμότητα.. Ο επιχειρησιακός της ρόλος είναι να επεμβαίνει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε περίπτωση σεισμών, πλημμύρων και εκτεταμένων καταστροφών.
Ορεινή Διάσωση Το πλουσιότερο σε εμπειρία τμήμα της Ε.Ο.Δ. έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 100 επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης, έχει όλο τον απαιτούμενο ειδικό εξοπλισμό και την άρτια εκπαίδευση για να επέμβει σε ορειβατικά και αεροπορικά ατυχήματα σε ορεινές περιοχές, πραγματοποιώντας και τις πιο ακραίες επιχειρήσεις.
Υγρό Στοιχείο Στελεχωμένο από έμπειρους αυτοδύτες, χειριστές ταχυπλόων σκαφών, ιστιοπλόους, ναυαγοσώστες και προσωπικό υποστήριξης συμβάλει στην Έρευνα και Διάσωση (S.A.R.) σε θάλασσα, ποτάμια, λίμνες συνεργαζόμενο άριστα τόσο με τις Λιμενικές Αρχές όσο και με την Πολεμική Αεροπορία.
Πρώτες Βοήθειες Επαγγελματίες στον χώρο της υγείας υποστηρίζουν τα διασωστικά τμήματα της Ε.Ο.Δ. παρέχοντας πρώτες βοήθειες κατά την διάρκεια των αποστολών. Παράλληλα εκπαιδεύουν νέους εθελοντές στις πρώτες βοήθειες.
Σκυλιά Έρευνας, Έρευνα και Τεχνολογία, Ανθρωπιστικές Αποστολές, Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.