Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Κύριε Ψαρρέ οφείλετε μια δημόσια συγγνώμη για τα ανάρμοστα σχόλια σας

Aπο:kireas.org

Κύριε Ψαρρέ στην προχθεσινή (23/11/11) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  απρόκλητα επιτεθήκατε φραστικά   στην αντιπρόεδρο μας κ. Πόπη Τσιπτσή με βαθύτατα  προσβλητικά  και ανυπόστατα σχόλια. Η αντιπρόεδρος  μας έκανε μια ερώτηση προς το Δ.Σ. για το έγγραφο που έστειλε η δημοτική αρχή στο ΥΠΕΚΑ στις 7/10/11 με το οποίο δήλωνε ότι ο δήμος είναι υπέρ της ΒΙΠΕ, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καταγεγραμμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υπέρ της ΒΙΠΕ.
Αργότερα  καταφερθήκατε με απρεπείς χαρακτηρισμούς εναντίον  αλλού μέλους του Δ.Σ. μας, του κ. Αλεξάκη και μάλιστα εν απουσία του. Παρόμοια ανάρμοστα σχόλια  έγιναν και για άλλα  κοινωνικά και επαγγελματικά καταξιωμένα άτομα που εκφέρουν αντίθετη άποψη από την δίκη σας.   Οι κανόνες της ηθικής καθώς  και της στοιχειώδους ευγένειας και κοσμιότητας επιβάλλουν την άμεση ανάκληση αυτών των σχολίων.

Αντιλαμβανόμαστε την νευρικότητα που σας προκαλεί ο  διάλογος για την ΒΙΠΕ όπως και η μαζική αντίδραση της κοινωνίας στην προοπτική δημιουργίας ΒΙΠΕ στην περιοχή. Παραταύτα,   οφείλετε  τόσο εσείς όσο και οι δημοτικοί σας σύμβουλοι να συμμορφώνεστε με τους κανόνες δεοντολογίας  στην συμπεριφορά σας απέναντι στους πολίτες. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες δεοντολογίας που έχουν καταρτιστεί από την ένωση δήμων, ο πολιτικός και δημοτικός  λόγος  του δημάρχου και των δημοτικών σύμβουλων, θα πρέπει:

-Να εξασφαλίζει την δυνατότητα ανάπτυξης και διεξαγωγής υπεύθυνου  και ουσιαστικού δημοτικού και δημόσιου διαλόγου, ο οποίος στηρίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία και δεν προκαλεί σύγχυση ή παραπληροφόρηση.

-Να σέβεται την ανθρώπινη προσωπικότητα και να έχει ως αφετηρία την αδιαπραγμάτευτη παραδοχή ότι ο πολίτης και ο συνάδελφος έχει το δικαίωμα και την ικανότητα να σχηματίζει ελεύθερα τη γνώμη του και να κάνει τις επιλογές του.

-Να επιδιώκει να πείσει απευθυνόμενος στην λογική κρίση του πολίτη με απόψεις, επιχειρήματα και στοιχεία.

-Να είναι αποτέλεσμα αυτοδιοικητικής σκέψης και λογικής και όχι απόρροια καχυποψίας, εκδίκησης και  συναλλαγής.

-Να είναι ευπρεπής, χωρίς υβριστικές ή μειωτικές εκφράσεις και υπονοούμενα.

Εσείς οι ίδιοι κ. Ψαρρέ  εγκρίνατε και εκδώσατε  φέτος το Μάρτη την  «Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων του Δημότη». Εκεί αναφέρετε ότι η δράση του Δήμου  προς τους δημότες διέπεται από:  την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση των δημοτών και την φιλική συμπεριφορά προς τον δημότη. Αυτό που εισπράττουμε από εσάς είναι ακριβώς το αντίθετο. Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε  μια εχθρική συμπεριφορά και παρακώλυση ακόμη και άρνηση του δικαιώματος του λόγου στα δημοτικά συμβούλια.   Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν είναι η εσφαλμένη αντίληψη για το ρόλο σας  ή αν συνειδητά υιοθετείτε αυτήν την ηγεμονική στάση που υποβαθμίζει την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και  καταστρατηγεί την θεμελιώδη αρχή της ισονομίας των πολιτών.   Ο συμβολισμός της  προχθεσινής πράξης σας να  σκίσετε δημόσια επίσημο  έγγραφο  του κατ’ εξοχήν αρμόδιου κρατικού οργάνου για την προστασία του περιβάλλοντος είναι  ίσως ενδεικτικός των αξιών σας και του σεβασμού προς την νομιμότητα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Δυστυχώς, τέτοιες συμπεριφορές  κύριε Ψαρρέ, απαξιώνουν το λειτούργημα του δημάρχου και πλήττουν το κύρος του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θα  πρέπει να συνειδητοποιήσετε την κρισιμότητα  των καιρών  για το μέλλον του δήμου. Η στάση και συμπεριφορά σας βλάπτει καίρια τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.  Αν συνεχίσετε έτσι κινδυνεύετε να περάσετε στην ιστορία σαν ο μοιραίος δήμαρχος της περιοχής.


Κύριε δήμαρχε σας  καλούμε να επανορθώσετε και απαιτούμε μια δημόσια συγγνώμη για τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια σας σε βάρος μελών του Δ.Σ του συλλόγου μας.  Περιττό να αναφέρουμε ότι  επιφυλασσόμεθα για τα περαιτέρω και ότι έχουμε ενημερώσει τα εντεταλμένα ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν την νομιμότητα των ενεργειών σας,  του έγγραφου που αποστείλατε στο ΥΠΕΚΑ και την ενδεχόμενη  νομιμοποίηση  καταπάτησης παραποτάμιας έκτασης στο Κυμασιώτη .

---------------
Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ
http://limniotika.blogspot.com/2011/11/blog-post_3310.html.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.