Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία Κατοίκων βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ.

 Aπο:Πρωτοβουλία Κατοίκων βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ.
Αγαπητοί φίλοι,
Η ανταπόκριση σας στην έκκληση μας για βοήθεια ώστε να αποτραπεί η αδειοδότηση της εγκατάστασης Βιομηχανικής Περιοχής στη βόρεια Εύβοια είναι συγκινητική!
Ήδη εκατοντάδες γράμματα φτάνουν στα δύο Υπουργεία.
Οι απλοί πολίτες, και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας, βρήκαν επιτέλους έναν τρόπο να εκφράσουν την οργή τους ενάντια στο σχεδιαζόμενο έγκλημα. Έχουμε δημοσιεύσει δειγματοληπτικά κάποιες επιστολές στη σελίδα ΟΧΙ ΒΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ στο facebook.
Η Δημοτική Αρχή ισχυριζόταν μέχρι τώρα ότι με τη δική της συναίνεση στην εγκατάσταση ρυπογόνων μονάδων στο Μαντούδι εκπροσωπούσε τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής. Χωρίς καμιά συνέλευση κατοίκων, χωρίς δημοψήφισμα, χωρίς κανενός είδους δημόσιο διάλογο, στον οποίο καλούσε ο Δήμαρχος σε ανακοίνωση του στις 22 Αυγούστου.
Σε αυτό τον ισχυρισμό στηρίχτηκε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να γνωμοδοτήσει θετικά για το έργο στις 14 Σεπτέμβρη. Τον ίδιο ισχυρισμό επικαλέστηκε και ο υφυπουργός κ. Σηφουνάκης, απαντώντας σε επερώτηση της βουλευτού Ουρανίας Παπανδρέου, αναφερόμενος μάλιστα σε ομόφωνη τάχα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ποτέ δεν πάρθηκε!
Η εκστρατεία μας για προσωπικές επιστολές προς τους 2 αρμόδιους Υπουργούς θα συνεχιστεί, αφού από πολλά μέρη της Ελλάδας μας έρχονται μηνύματα ότι πολλοί επιθυμούν να στείλουν επιστολές, αλλά δεν πρόλαβαν να το κάνουν μέχρι την προθεσμία που είχαμε θέσει. Άλλωστε, η προθεσμία αυτή είχε συμβολική σημασία, ώστε να δημιουργηθεί το μέγιστο δυνατό αθροιστικό αποτέλεσμα από την ταυτόχρονη αποστολή πολλών προσωπικών επιστολών.
Σας ζητάμε να προωθήσετε αυτό το μήνυμα σε όσους είχαν ενημερωθεί για την εκστρατεία και να μιλήσετε σε όσους περισσότερους γνωστούς μπορείτε! Σε όσους δεν γνώριζαν την εκστρατεία αυτή, στείλτε το προηγούμενο μήνυμα της έκκλησης για βοήθεια μαζί με το παρόν μήνυμα.
Η υπόθεση αυτή αφορά όλους! Η ασυδοσία των μεγαλοεπενδυτών σε μια περίοδο κρίσης πρέπει να ανακοπεί! Αν νικήσουμε εμείς τότε θα στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης σε πολλές περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια σχέδια καταστροφής του περιβάλλοντος στο βωμό του γρήγορου κέρδους.
Όσοι επιλέξετε να στείλετε μόνη σας ταχυδρομικά επιστολή στους 2 υπουργούς, μην παραλείψετε να μας στείλετε ένα ενημερωτικό μήνυμα, γράφοντας απλώς «ΟΚ». Όσοι επιλέξετε να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά κάποια επιστολή ή έστω δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα μας για να αποστείλουμε εκ μέρους σας επιστολές, μην παραλείπετε να αναγράφετε το ονοματεπώνυμο σας και την πλήρη ταχυδρομική σας διεύθυνση.
Εμείς θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη στην υπόθεση και για την πρόοδο της εκστρατείας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.