Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Καμία διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατοικιών και μικροεπιχειρήσεων του Δήμου μας .




Στις 2/12/2011 ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας παραστάθηκε δια του Δημάρχου κ. Ανέστη Ψαρρού, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 289/2011 του δημοτικού συμβουλίου στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου συζητήθηκε το «χαράτσι» (ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ HΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ) που επιβλήθηκε και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.
Κατά την ακροαματική διαδικασία κατεδείχτηκε η άδικη επιβολή του συγκεκριμένου τέλους αλλά και ο ανορθόδοξος τρόπος είσπραξής του μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. Όλοι οι αγορητές ζήτησαν την ακύρωση του άδικου και αντισυνταγματικού τέλους που έχει επιβληθεί.
Κατά την συνεδρίαση επιδόθηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, που έχει ως εξής:  
« Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας με το παρών ψήφισμα δηλώνουμε την συμπαράσταση μας προς όλους τους δημότες μας, που δέχονται μια διαρκή, απάνθρωπη και σκληρή φοροεπιδρομή. Μία φοροεπιδρομή στα πενιχρά εισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών, των αγροτών αλλά και στα ανύπαρκτα των ανέργων, που στοχεύει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνεται ο λαός αλλά καλείται να την πληρώσει.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, καταδικάζει τις πολιτικές και πρακτικές που ασκούνται στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους και οι οποίες επιβάλλουν μια συνεχή και ανελέητη φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των μεσαίων και χαμηλών οικονομικών στρωμάτων.
Θεωρεί άδικο κοινωνικά το νέο «Χαράτσι» που επιβλήθηκε και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Είναι ένα μέτρο ιδιαίτερα δυσβάστακτο σε περιοχές όπως η δική μας όπου ακμάζει η ανεργία και η οικονομική εξαθλίωση των νοικοκυριών.
Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο να κόβεται το ηλεκτρικό σε πολύτεκνες οικογένειες και αναξιοπαθούντες πολίτες.
Για αυτό και ζητά την ακύρωσή του ως άδικου και αντισυνταγματικού.
Γνωρίζοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας αδυνατεί να πληρώσει και μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς ηλεκτρικό, Καλούμε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) αλλά και κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατοικιών και μικροεπιχειρήσεων του Δήμου μας ».           
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
                                    ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.