Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο Kireas.org ξαναστέλνει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της καταπάτησης δημοτικής έκτασης στο Κυμάσι Μαντουδίου

Απο:kireas.org

Μετά την  ατυχή «συζήτηση»  στις 24/1/12 του θέματος της παράνομης περίφραξης δημοτικής έκτασης από την ΒΙΟΜΑΓΝ στην περιοχή Κυμασίου έγινε αντιληπτό ότι είναι πλέον αδύνατη και άκαρπη η οποιοσδήποτε απόπειρα διαλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Aννας  
σε θέματα που μπορεί να θίγουν συμφέροντα της ΒΙΟΜΑΓΝ.


Κάτω από αυτές τις συνθήκες  ο kireas.org απέστειλε  εξώδικο για  παράβαση καθήκοντος στο δημοτικό συμβούλιο και αν χρειαστεί θα  προχωρήσει σε παραπέρα νομικές ενέργειες.  Η καταπάτηση δημοτικής έκτασης  είναι σοβαρό αδίκημα και τιμωρείται με  ποινές   φυλάκισης  και καταβολή χρηματικού προστίμου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ένας λόγος παραπάνω γιατί η έκταση μέρος της οποίας καταπατάται παραχωρήθηκε στο Δήμο το 2004 από το υπουργείο οικονομίας  με αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση Μεταλλευτικού Μουσείου, Συνεδριακού Κέντρου, Αθλητικών Εγκαταστάσεων και  την δημόσια όχι ιδιωτική χρήση της.
Επειδή οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να διατηρούν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται την κάθε  είδους δημοτικής περιουσία με τρόπο επιμελή και αποδοτικό ( άρθρο 178 του Ν. 3463/06) ο Kireas.org μαζί  με το εξώδικο ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει και να αποφασίσει για τα παρακάτω:

1.      Την έκδοση πρωτόκολλου διοικητικής αποβολής του καταπατητή
Η διοικητική αποβολή  είναι αρμοδιότητα του  Δημοτικού Συμβούλιου, ενώ το σχετικό πρωτόκολλο το εκδίδει ο Δήμαρχος (άρθρο 178, Ν. 3463/06).


Ιση μεταχείριση της ΒΙΟΜΑΓΝ με τους άλλους δημότες και χρήστες δημοτικής έκτασης.

2.      Επιβολή και είσπραξη τελών παράνομης χρήσης παραλιακού δημοτικού κτήματος (5 στρεμ.) για 5 χρόνια με τις ανάλογες προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος. Το δημοτικό συμβούλιο  εκτός από την ποινική δίωξη του καταπατητή είναι αρμόδιο και οφείλει να επιβάλλει τέλη για  αυθαίρετη χρήση  δημοτικού κτήματος ή παρακώλυση της κοινής χρήσης του, μέχρι και το διπλάσιο από τα αναλογούντα τέλη (άρθρο 19  του  Κώδικα περί Εσόδων Δήμων και Κοινοτήτων ΦΕΚ 171  Α /20.10.1958). Τα τέλη  που έχει ορίσει  ο δήμος για  χρήσεις χώρων που βρίσκονται σε παραλίες είναι  8,00 ¤/τ.μ./έτος

3.      Απομάκρυνση των αυθαίρετων  κατασκευών εντός της δημοτικής έκτασης
Το δημοτικό συμβούλιο είναι αρμόδιο να αποφασίσει  και να ζητήσει από το ΥΠΕΚΑ την απομάκρυνση  αυθαίρετων κατασκευών σε δημοτικά κτήματα  που  αποβαίνουν σε βάρος του πολιτιστικού ή φυσικού περιβάλλοντος (άρθρο 186  του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας  ΦΕΚ-580Δ/27-7-99 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.