Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Kireas.org: Τι κάνει η δημοτική αρχή για να εξασφαλίσει την επένδυση οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στο δήμο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ;

Ο kireas.org κατέθεσε ερώτηση δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, για το  τι ενέργειες έχει κάνει για να μην χαθεί  η επενδυτική ευκαιρία για τη δημιουργία  οικισμού 5.000 διαμερισμάτων.  Το θέμα ανέκυψε πριν ένα μήνα  και δεν έχει μπει ακόμη προς συζήτηση στις συνεδριάσεις του Δ.Σ και άλλες περιοχές με μεγάλη χαρά θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τους επενδυτές.



Συγκεκριμένα, στις 4/7/2012 η εφημερίδα «Κέρδος» δημοσίευσε ότι η εταιρεία κατασκευών   Μπατιστάτος έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων από Ρώσους  για τη δημιουργία ολόκληρου οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου. Η εταιρεία εξέφρασε ανησυχία  ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα σε μέγεθος ακίνητα προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο project.

5.000 διαμερίσματα για εύπορους Ρώσους θα δώσουν μια ανάσα στην οικονομική ανάπτυξη και προοπτική της περιοχής και θα ανακουφίσουν σημαντικά το χρόνιο πρόβλημα της ανεργίας. Η αξία των ακίνητων της περιοχής θα ανέβει και η επένδυση θα αποτελέσει μοχλό για την ενίσχυση και αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών. Η επένδυση θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα για όλη την τουριστική βιομηχανία της Βόρειας Εύβοιας.
 

Εκτάσεις υπάρχουν.

Όπως δημοσιεύτηκε στο  «Έθνος της Κυριακής» της 26/2/2012, ο δήμος μας είχε  εκδηλώσει ενδιαφέρον και  αποστείλει στο ΥΠΕΚΑ εκτάσεις ιδιοκτησίας του για να ενταχθούν στη βάση δεδομένων του προγράμματος « Ήλιος» χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν έχει εξασφαλίσει αντισταθμιστικά οφέλη. Το πρόγραμμα  Ήλιος προέβλεπε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημοτικές εκτάσεις για την παραγωγή και εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία.

Πριν 5 χρόνια τον Ιανουάριο του 2007 ο πρώην  δήμος Κηρέως είχε δώσει μετά από διαγωνισμό στην  ΜΚΟ  Water for People and Peace δημοτική  έκταση 355 στρεμμάτων στη θέση Παρασκεύορεμα (για 51 χρόνια) για την δημιουργία περιβαλλοντικού χωριού. Στις 21/2/201 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίζεται η λύση της  σύμβασης μετά από αίτημα της Water for People and Peace και για «αγνώστους» λόγους από τότε  δεν ξανά-δημοπρατήθηκε ή συζητήθηκε η αξιοποίηση της. Η έκταση έχει αποδεσμευτεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία  των 5.000 διαμερισμάτων.


Τι κάνει ο δήμος;

O Kireas.org  ερωτά το δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, αν υποστηρίζει αυτή την  επένδυση και τι ενέργειες έχει κάνει να την κρατήσει  στην περιοχή.  Ο σύλλογος θεωρεί σωστό, όπως έγινε και με άλλους επενδυτές στο παρελθόν, να προσκληθεί η εταιρεία Μπατιστάτος να παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο τα επενδυτικά της σχέδια.



Kireas.org
Ο σύλλογος όλων των δημοτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.