Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

H γυναικεία επιχειρηματικότητα -Τρίτη, 6 Νοεμβρίου

«Περισσότερες τεχνολογίες? Περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες!» είναι ο τίτλος του συνεδρίου που διοργανώνεται την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, το οποίο θέτει ως στόχο την ενημέρωση και προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής.

Το Συνέδριο είναι η κορύφωση μιας σειράς επιτυχημένων δράσεων ενημέρωσης και δημοσιότητας, με στόχο να εισφέρει στην προσπάθεια της ΕΕ να υποστηρίξει την γυναικεία επιχειρηματικότητα και να προωθήσει τρόπους με τους οποίους οι Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών μπορούν να ενισχύσουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Και αυτή η προσπάθεια γίνεται  λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα από τα βασικότερα εμπόδια για τις γυναίκες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά είναι η περιορισμένη πρόσβαση στις Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών και η αξιοποίησή τους.
Στόχος του είναι να ενθαρρύνει τις «μέλλουσες» γυναίκες επιχειρηματίες μέσα από την ανάδειξη των δυνατοτήτων των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών  για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ προωθεί δυναμικά 12 ευρωπαϊκά έργα που μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες της Ευρώπης – ανεξάρτητα από την ηλικία και την καταγωγή τους.
Η διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel στις 10.00 το πρωί και την οποία έχει αναλάβει η εταιρεία ΜΙΛΗΤΟΣ  πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου ladybizIT της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Δια Βίου Μάθηση), το οποίο αναπτύχθηκε από μία διακρατική κοινοπραξία που δημιουργήθηκε ειδικά με σκοπό την υλοποίηση του και αποτελείται από πέντε (5) εταίρους από δυο (2) Κράτη Μέλη της Ε.Ε. με συμπληρωματική εξειδίκευση και εμπειρία.
Ανάδοχος και συντονιστής του έργου είναι η Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες (Ελλάδα). Οι συνέταιροι του έργου είναι: το Eurpean Centre and Technology – ECWT (Νορβηγία), η εταιρεία ΙΤΕC Εκπαιδευτική Α.Ε (Ελλάδα), το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής – HePIS (Ελλάδα) και η OLN Learning (Ελλάδα).
Μετά τον χαιρετισμό του κ. Π. Καρβούνη (ΕΕ), με συντονίστρια την Δρ Ε. Καμπερίδου τα θέματα που θα προσεγγισθούν είναι: Το ταλέντο που (δεν πρέπει να) χάνεται (Θ. Σκυλακάκης), Έχουμε την τεχνολογία, δεν έχουμε δικαιολογία (Ο. Σταυροπούλου), Μια χαμένη ευκαιρία πολλών εκατομμυρίων ευρώ (Μ. Σαρμά), Αξιοποιείστε την τεχνολογία, πολλαπλασιάζει τις δυνατότητές σας (Α. Μιχαηλίδου), Η digital & SoMe επικοινωνία βοηθάει την γυναικεία επιχειρηματικότητα (Γ. Φλέσσας), Αξιοποιείστε τα δυνατά σας σημεία (Σ. Πρωτόπαπα), Διπλό κλικ στην επιχειρηματικότητα (Γ. Δρογγούδης), Like, link, share, follow this workshop (Δ. Κιτρίδης), Χρειάζεται κουράγιο για να δείξεις τα όνειρά σου σε κάποιον (Ν. Παναγιωτοπούλου-Κουτσιανά), When the going gets tough, the tough get going (Ξ. Κούρτογλου), Μια φορά και έναν καιρό, it happened (Α. Μάνου), I am possible (S. Tvarno), Συμπεριφοριακή επιχειρηματικότητα (Ι. Σαλαμούρης), Ανθρώπινος παράγοντας & τεχνολογίες: Φορέας ατελειών ή αριστείας (Ν. Σταθόπουλος), Μικρές επιχειρήσεις, με μεγάλες προσωπικότητες (Ε. Σταμίρη), Your e-business journey (Ρ. Μπαχταλιά), Γυναίκες επιχειρηματίες στην ανάπτυξη της υπαίθρου (Δ. Μιχαηλίδης), Εικονική επιχείρηση: σκαρφαλώνοντας τους αριθμούς (Μ. Παπαδοπούλου) και Global techwomen (E. Fabry).
Σύμφωνα με έκθεση άλλωστε του ΙΟΒΕ για το 2010-11, το 3,7% του πληθυσμού 18-64 ετών ήταν γυναίκες επιχειρηματίες. Η ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών από γυναίκες διαγράφουν νέες δυνατότητες και αποτελούν σημαντικό πολιτικό και οικονομικό στόχο καθώς είναι απαραίτητη συνιστώσα για την οικονομική ευημερία και την τοπική ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις που ιδρύονται από γυναίκες χρησιμοποιούν λιγότερα κεφάλαια από αυτές που ιδρύουν άνδρες, παρουσιάζουν χαμηλότερη αλλά σταθερότερη ανάπτυξη και συχνά μικρότερο κίνδυνο αποτυχημένης έκβασης της επένδυσης τους. National Foundation of Women Business Owners (NFWBO).
Οι γυναίκες επαγγελματίες αγρότες δρουν σε μια κοινωνία με ιδιαιτερότητες, που κάνει την επαγγελματική τους δραστηριότητά τους ακόμα δυσκολότερη, αλλά και από μόνη της η αγροτική επιχειρηματικότητα παρουσιάζει δυσκολίες, μεταξύ των οποίων και το γεγονός ότι η διείσδυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι μόλις 6-10%, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πολύ υψηλά, με μέσο όρο συνολικά για την Ελλάδα 56%.
Πληροφορίες: Ε. Αγγελακοπούλου, angelakopoulou@militos.org, Tηλέφωνο: 210 6772129, www.gender-it.eu.
Πηγη:agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.