Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το συμφέρον της περιοχής..




Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη το απόγευμα στο Δημαρχείο Κηρέως στο Μαντούδι η παρουσίαση του χωροταξικού από ομάδα  επιστημόνων.
Αφενός έκαναν τη καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και αφετέρου παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την  ανάπτυξη της περιοχής σε βάθος εικοσαετίας.



Το θέμα της ΒΙΠΕ στο Μαντούδι με μονάδες υψηλής όχλησης  που ταλανίζει  εδώ και πέντε χρόνια τη  τοπική μας κοινωνία  διχάζοντας  και προκαλώντας  βλάβες στο κοινωνικό ιστό του χωριού, όπως ήταν φυσικό κυριάρχησε.
Η βασική πρόταση με τη δική τους «επιστημονική» ματιά ήταν η προοπτική εφαρμογής του πρώτου σεναρίου με ήπιας μορφή ανάπτυξη με μονάδες μεσαίας όχλησης και δημιουργία βιομηχανικού πάρκου ΒΙ.ΠΑ.
Α. Στο πρώτο σενάριο επιτρέπεται ΒΙΠΕ με τροποποίηση των επιτρεπομένων δραστηριοτήτων της ιδιωτικής της οποίας η ανάπτυξη εγκρίθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2012. Με την πρόταση αυτή θα επιτρέπεται η επεξεργασία του λευκόλιθου που είναι βιομηχανική δραστηριότητα μέσης όχλησης άλλα όχι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 1.160Mw όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα υψηλής όχλησης (π.χ. υγροποιημένο φυσικό αέριο, καύση σκουπιδιών, κλπ)

Β. Στο δεύτερο σενάριο αποδέχεται την δημιουργία της εγκεκριμένη ΒΙΠΕ ως έχει με δυνατότητα εγκατάστασης της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και κάθε άλλη δραστηριότητας υψηλής όχλησης.
 Όλοι οι παρόντες  συμφώνησαν ενώ δεν υπήρξε καμιά διαφορετική άποψη  ιδιαίτερα από το Δήμαρχο τους Αντιδημάρχους  και τα μέλη του Δημ.Συμβουλίου  που με παρρησία έδειχναν να κατανοούν  τη προοπτική εφαρμογής του πρώτου σεναρίου  που είναι και η επιθυμία της πλειοψηφίας των κατοίκων μας
 Σύμφωνα με το πρώτο  σενάριο  οι μονάδες  μεσαίας όχλησης   θα δώσουν εργασία στους ανέργους της περιοχή μας  θα δρουν αρμονικά και δεν θα επηρεάζουν  τους άλλους παραγωγικούς κλάδους όπως η Γεωργία η κτηνοτροφία ο τουρισμός κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.