Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

1 χρόνο φυλακή και 5.000 πρόστιμο ΧΩΡΙΣ αναστολή για κακοποίηση ζώου

Εικόνα
Πριν μερικούς μήνες, κάτοικος της Κάτω Καμήλας Σερρών εντοπίστηκε να σέρνει με την μηχανή του, τον σκύλο του, επί ώρες μέχρι που κατάφεραν να τον σταματήσουν κάποιοι νεαροί, και τελικά έσωσαν τον σκύλο.

Σήμερα το πρωί στις 9:00 ο ιδιοκτήτης του ζώου, δικάστηκε στο τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών και καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς αναστολή.
Είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου, χωρίς αναστολή και γι αυτό τον λόγο η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία των ζώων.

Στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, και δεν εφαρμόζεται κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είναι μάλιστα μία περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και απόδειξη γι αυτό, αποτελεί το εν λόγω περιστατικό, όπου κανένας κάτοικος δεν προσπάθησε να σώσει το ζώο, εκτός από κάποιους νεαρούς στους οποίους αξίζουν και συγχαρητήρια για την αντίθεσή τους σε μία κλειστή κοινωνία.

Οι φωτογραφίες είναι από την ημέρα διάσωσης του ζώου, ενώ αυτό κατασχέθηκε με εντολή εισαγγελέα από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών και σήμερα είναι ασφαλές στην νέα του οικογένεια.
Εικόνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.