Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην επόμενη τριετία

Με στόχο την αναβίωση της εξορυκτικής δραστηριότητας λευκολίθου στα μεταλλεία Μαντουδίου στην Εύβοια

Επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα τρία έτη προτίθεται να πραγματοποιήσει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την αναβίωση της εξορυκτικής δραστηριότητας λευκολίθου στα μεταλλεία Μαντουδίου στην Εύβοια. Ο λευκόλιθος θα εξάγεται και την περασμένη εβδομάδα αναχώρησε το πρώτο πλοίο με φορτίο 2,5 χιλιάδες τόνους για την Ιταλία, σηματοδοτώντας την επανέναρξη της εμπορικής λειτουργίας των μεταλλείων μετά από 15 έτη.

Στις εγκαταστάσεις στο Μαντούδι απασχολούνται 100 εργαζόμενοι, ενώ σε βάθος τριετίας θα δημιουργηθούν περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας.

Σε πρώτη φάση, στόχος είναι η εξόρυξη σε ετήσια βάση περίπου 170.000 τόνων λευκολίθου, με στόχο σε τρία χρόνια η ετήσια παραγωγή να ανέρχεται σε 450.000 τόνους.

Τα προϊόντα του λευκόλιθου χρησιμοποιούνται ευρέως μεταξύ άλλων στη φαρμακοβιομηχανία, σε περιβαλλοντικές εφαρμογές, στη γεωργία και στην κατασκευή πυρίμαχων προϊόντων, δερμάτων και καλωδίων.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/250226/gek-terna-ependusi-100-ekat-euro-stin-epomeni-trietia/#ixzz2qxqT9S1V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.