Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Ενας ωραίος κόσμος!

Απο:giannis k
Το 0,7% του πληθυσμού ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου- 559 Έλληνες με περιουσία 76 δισ. δολαρίων
Το 0,7% του πληθυσμού ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου. Ανάμεσα σε αυτούς 559 Έλληνες με εισοδήματα άνω των 30 εκατ. δολαρίων έχουν συνολική περιουσία 76 δισ. δολαρίων.

Οι δραματικές ανισότητες στην κατανομή του πλούτου παραμένουν το κύριο χαρακτηριστικό του πλανήτη. Σύμφωνα με μελέτη της Boston Consulting Group οι σούπερ πλούσιοι, που αποτελούν μόλις το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, ελέγχουν πλέον το 41% του πλούτου, ενώ εάν προστεθεί και το 7,7% των απλώς πλουσίων, το 8,3% του πληθυσμού ελέγχει το 83,3% του παγκόσμιου πλούτου.
Από την άλλη πλευρά το 68,7% των απλώς οικονομικά αδύναμων ελέγχει μόλις το 3% του παγκόσμιου πλούτου. Μάλιστα οι πλούσιοι έχουν κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους κεφάλαια αξίας 8.9 τρισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο μισό του ΑΕΠ των ΗΠΑ και στο 14% της παγκόσμιας οικονομίας!
Από την κρίση και τη μεγάλη ύφεση του 2008, οι οικονομικές ελίτ κατάφεραν να διπλασιάσουν την περιουσίας τους, ενώ και στην Ελλάδα της εξαετούς ύφεσης περίπου 16.000 οικογένειες φέρεται να διαθέτουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν 559 Έλληνες που έχουν περιουσία πάνω από 30 εκατ. δολάρια.
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.