Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Φορολογική "τιμωρία" από το 2015 σε όποιον γεωργό ή κτηνοτρόφο προχωρά στη μεταποίηση του προϊόντος του

 Καταργείται -σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου-η άδεια λειτουργίας που αφορά 103 βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες χαμηλού ρίσκου, που σχετίζονται με 897 επαγγέλματα. Η απόφαση αφορά το 25% των οικονομικών δραστηριοτήτων. Οι ωφελούμενοι κλάδοι και επαγγέλματα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 14,3% του ΑΕΠ της χώρας.

Μετά την εξαγγελία αυτή
  και όσοι προχωρούν στην καθετοποίηση της αγροτικής παραγωγής, η εγχώρια φορολογική διοίκηση θα «τιμωρεί» από το 2015 με συντελεστή 26% (ή και 33%), απο το πρώτο ευρώ όποιον γεωργό ή κτηνοτρόφο προχωρά στη μεταποίηση του προϊόντος του

Εάν  ένας  κτηνοτρόφος που διαθέτει μονάδα ώστε να μεταποιεί ο ίδιος το γάλα που παράγει "χάνει" το χαμηλό συντελεστή 13%.το εισόδημα που θα προέλθει από μια τέτοια δραστηριότητα θα φορολογηθεί (από του χρόνου) με συντελεστή 26% (ή και 33%), ανεξάρτητα από το αν το τελικό προϊόν διατεθεί στη λιανική αγορά ή το χονδρεμπόριο.
  Ο παραγωγός μπορεί να «σώσει» το 13%, δηλαδή το χαμηλό συντελεστή που αφορά στη φορολογία του αγροτικού εισοδήματος, μόνο εάν η επεξεργασία του προϊόντος του δεν πάει παραπέρα από το στάδιο της απλής συσκευασίας.
Έτσι, για παράδειγμα, ένας αγρότης που πουλάει σε ένα σούπερ-μάρκετ τις ντομάτες του συσκευασμένες σε ένα απλό δίχτυ ή καφάσι, θα φορολογηθεί για το εισόδημα που θα εισπράξει από την πώληση με συντελεστή 13%. Εάν, ωστόσο, ο ίδιος αποφασίσει να ρίξει στην αγορά (απευθείας στη λιανική  π.χ. αποφλειωμένα ντοματάκια ή ντοματοπελτέ σε βαζάκια, τότε ο συντελεστής διπλασιάζεται στο… 26%.
Ομοίως, ένας κτηνοτρόφος που δίνει το γάλα του σε μια γαλακτοβιομηχανία προς συσκευασία ή παραγωγή τυριού, θα φορολογηθεί για το εισόδημα που αποκτά με συντελεστή 13%. Στην περίπτωση, όμως, που διαθέτει ένα μικρό τυροκομείο ή μια υποτυπώδη μονάδα εμφιάλωσης, το εισόδημα από την πώληση των τελικών προϊόντων θα φορολογηθεί με 26%.
Στην πράξη, δηλαδή, η πρωτογενής μεταποίηση…  τιμωρείται με διπλάσια φορολογία την ώρα που τόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και η ίδια η Ε.Ε. «σπρώχνουν»  προς την κατεύθυνση αυτή τους παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.