Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Εγινε την Κυριακή η Εκδήλωση του ΚΚΕ για Θύμιο Καψή και Γιώργη Βλαχούτσικο


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή (23/11) η Εκδήλωση των οργανώσεων Εύβοιας του ΚΚΕ για τον Θύμιο Καψή (καπετάν Ανάποδο) και το Γιώργη Βλαχούτσικο (καπετάν Ευβοιώτη) όπου μίλησε ο Κ. Μπασδέκης , μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και γραμματέας της επιτροπής περιοχής Ανατολικής Στερεάς και χαιρέτησε η Γιωργία Πύθουλα γραμματέας του συμβουλίου περιοχής της ΚΝΕ. Επίσης στην Εκδήλωση υπήρχε έκθεση φωτογραφίας και μουσικό πρόγραμμα. Επίσης παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργης Μωραϊτης, προέδρος στην Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων, ασυρματιστής του ανεξάρτητου Τάγματος του ΔΣΕ στην Εύβοια.


Στην ομιλία του Ο Κ. Μπασδέκης τόνισε : «Έχει μια ιδιαίτερη σημασία η σημερινή εκδήλωση αφού είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα αντίστοιχων εκδηλώσεων που αφορούν στην ταξική πάλη σε μια πορεία για τα 100χρονα του Κόμματός μας το 2018.

Έχει όμως μεγαλύτερη σημασία να αναδειχτεί μέσα από τούτη την εκδήλωση ότι ο ηρωικός αγώνας του μικρού αυτού τμήματος των ανταρτών του ΔΣΕ που έδρασε στην Εύβοια είναι μέρος και συμπληρώνει τον μεγάλο αγώνα του ΔΣΕ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που συνεχίζει να μας διδάσκει, να μας εμπνέει και να φωτίζει κάθε πτυχή της πολιτικής μας δράσης και σήμερα.

Ο καπετάν-Ανάποδος και οι σύντροφοί του είχαν επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετώπιζαν ερχόμενοι στην Εύβοια, είχαν απόλυτη συναίσθηση των κινδύνων που θα συναντούσαν εδώ, κι όμως ούτε μια στιγμή δε μπήκε σε δίλλημα η επιλογή τους.

Ο δίχρονος αγώνας τους επιβεβαιώνει ότι καμία δυσκολία ούτε ο αρνητικός σε βάρος τους συσχετισμός δύναμης δεν στάθηκε ικανός να τους οδηγήσει σε συνθηκολόγηση. Η θυσία τους δείχνει την ακλόνητη-αταλάντευτη πίστη τους στα υψηλά ιδανικά, στις αρχές και τις αξίες του ΚΚΕ, στην πίστη ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους, είναι με το λαό».
Επίσης πρόσθεσε: « Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, βασανιστικά, επίπονα και επίμονα τη μελέτη της Ιστορίας του Κόμματος και του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος.

Το κόμμα μας είναι το μόνο που μελετά την ιστορία του όχι μόνο για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που ενδεχόμενα δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα αλλά για να βγάλει συμπεράσματα να διορθώνει τα λάθη του, να επεξεργάζεται τη στρατηγική του.»
Κλείνοντας, στην ομιλία του ο Κώστας Μπασδέκης τόνισε ότι : «Η παρουσία μας σήμερα εδώ είναι μια απόδειξη ότι ο αγώνας του ΔΣΕ, οι σκοποί του παραμένουν ζωντανοί, ανίκητοι και ότι άξιοι συνεχιστές είναι έτοιμοι να γράψουν νέες σελίδες δόξας και ηρωισμού στα χρόνια που έρχονται.

Η σημερινή εκδήλωσή μας ας μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας όχι ως μια ακόμη εκδήλωση στις τόσες άλλες ή ένα προσκύνημα, αλλά ως μια σελίδα στην αγωνιστική μας ζωή και δράση, που θα μας υπενθυμίζει αδιάκοπα ότι έχουμε χρέος να βαδίζουμε το δρόμο του αγώνα χωρίς αναστολές. Σταθερά μπροστά. Να μην κάνουμε πίσω στις δυσκολίες. Να θυμόμαστε πάντα σε κάθε δύσκολη στιγμή την παλικαριά των μαχητών του Ανεξάρτητου τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ. Να μη χάνουμε το δρόμο μας και τη φιλοδοξία μας να φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου, πιστοί και αφοσιωμένοι στην υπόθεση του σοσιαλισμού και της επανάστασης.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.