Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Αναγνωστάκης : Αρνητική η κυβέρνηση στην αύξηση πιστώσεων για τους ρητινοκαλλιεργητές


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απάντησε στην αναφορά 2106 με ημερομηνία 7/11/2014 του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετική με αίτημα των ρητινοκαλλιεργητών για αύξηση των διαθέσιμων πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού, προς αυτούς, ώστε να μην μειωθούν περαιτέρω οι οικονομικές απολαβές τους.

Το Υπουργείο, προσπαθεί με την απάντηση του, να παρουσιάσει ως επιτυχία την μειωμένη πίστωση για το 2015. Ομολογεί πως ενώ το 2014 είχε εγκρίνει συμπληρωματική πίστωση της τάξης των 100.000€ επιπλέον των 2.060.000€ που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους, φέτος έχει εγγράψει μόνο τα 2.060.000€ γεγονός που σημαίνει πραγματική μείωση στις απολαβές των ρητινοκαλλιεργητών.
Υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα των ρητινοκαλλιεργητών για το έτος 2014 ήταν να εγγραφεί πίστωση επιπλέον της εγκεκριμένης, της τάξης των 700.000€, ώστε το πραγματικό τους εισόδημα να αντιστοιχεί σε ένα μέσο ετήσιο εισόδημα της τάξης των 7500€. Δυστυχώς η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ικανοποίησε το αίτημα τους, αλλά περιέκοψε και τις 100.000€ που είχε εγκρίνει ως έκτακτο βοήθημα την προηγούμενη χρονιά.
 

Αναγνωστάκης Δημήτρης
                                                                                        Βουλευτής Εύβοιας     
                     Χαλκίδα, 08/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.