Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τα γενέθλια του "λεγκολα"

Άνθρωπος και άλογο: Μια σχέση παντοτινής αγάπης

Τρώγοντας τη "τούρτα" των γενεθλίων του
Η Τούρτα λαχανικών
  Τι είναι πιο στοργικό από την καλοσύνη;
 Τα άλογα είναι εξαιρετικά στοργικά ζώα. Εάν έχετε την ευκαιρία να τα δείτε στο φυσικό τους περιβάλλον, περιποιούνται το ένα το άλλο, ξύνουν το ένα το άλλο, ακουμπούν απαλά το ένα επάνω στο άλλο, μοιράζονται τον αέρα που αναπνέουν (μια πολύ οικεία δραστηριότητα γίνεται με το να τοποθετούν τις μύτες τους και να μοιράζονται ουσιαστικά τον ίδιο αέρα). Αυτές είναι μερικές από τις εκδηλώσεις αγάπης μεταξύ τους. Οι φοράδες με τα πουλάρια συχνά «φωλιάζουν» μαζί και τα μωρά τρίβονται πάνω στις μητέρες τους. Μερικές φορές κρεμούν τα κεφάλια τους στο λαιμό του άλλου και αγκαλιάζονται απαλά.
Η άνευ όρων αγάπη… καλύτερη
Με τα παιδιά στο Αγρόκτημα

Όταν ένα άλογο φέρνει απαλά το κεφάλι του προς την κατεύθυνση σας, αυτό σημαίνει αγάπη και αναγνώριση (εκτός αν κρατάτε μια απόλαυση στο χέρι ή την τσέπη σας, τότε είναι μάλλον γι’ αυτό και μόνο). Οι χαμηλοί ήχοι που βγάζουν μεταξύ τους είναι τρόποι  να δείξουν την αγάπη τους. Ωστόσο, αγάπη υπάρχει και για το… καρότο. Η άνευ όρων αγάπη είναι η καλύτερη μορφή αγάπης και το καλύτερο δώρο που μπορούμε να δώσουμε στα άλογα μας. Ακριβώς όπως ένα παιδί, τα άλογα είναι πάντα αθώα και αξίζουν τόσο την άνευ όρων αγάπη μας όσο και την υποστήριξή μας.
Ασυνείδητα πολλές φορές πηγαίνουμε στο πρόσωπο του αλόγου μας και το χαϊδεύουμε στη μύτη. Αν πάμε στο πρόσωπο ενός ανθρώπου και αρχίζουμε να του χαϊδεύουμε τη μύτη θα είναι μία αγενής πράξη, απερίσκεπτη και ασεβής. Εμείς όμως το κάνουμε στα άλογα. Πιστεύουμε ότι επειδή φέρνει το κεφάλι του προς τα εμάς, είναι καλό να του χαϊδεύουμε τη μύτη. Ή αν αρχίσει να μας μυρίζει για να μας διερευνήσει, είναι καλό να του αγγίξουμε το πρόσωπο. Τα άλογα δεν έχουν τα χέρια τους για όπλα και δεν μπορούν να αγγίξουν και ουσιαστικά αυτό που κάνουμε εμείς είναι κάπως απρόσκλητο. Ουσιαστικά αγγίζουμε τα πρόσωπά τους για αυτά.
Τις περισσότερες φορές προσπαθούν να απομακρύνουν το κεφάλι τους από το χέρι μας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Θα αντιδράσει στην… εισβολή, μετακινώντας το κεφάλι του προς τα πλάγια ή πάνω και κάτω. Αλλά εμείς δεν παρατηρούμε αυτή την αντίδραση. Θέλουμε να χαϊδέψουμε τη μύτη του αλόγου μας και αυτό που θέλουμε παίρνει όλη την προσοχή μας. Αγνοούμε την αντίδραση του αλόγου μας. Αυτό είναι άδικο και ασεβές προς αυτό.
Προσπαθήστε να λάβετε την αγάπη του αλόγου σας

Τα άλογα μπορούν να επικεντρωθούν σε ένα πράγμα τη φορά. Μπορούν συνειδητά να δεχτούν ή να αρνηθούν μία προσφορά, αλλά όχι και τα δύο ταυτόχρονα. Έτσι, αν το άλογο προσπαθήσει να μας δείξει την αγάπη του και εμείς το πάρουμε σαν μία ευκαιρία να το χαϊδέψουμε, τότε αμέσως θα σταματήσει την προσπάθεια να είναι στοργικό  απέναντί μας. Αυτό δημιουργεί μονής όψης σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του αλόγου, όπου ο άνθρωπος πάντα δείχνει στο άλογο τι νομίζει ότι είναι αγάπη. Το άλογο, εντωμεταξύ, δεν έχει ποτέ πραγματικά την ευκαιρία να δείξει την αγάπη του στον άνθρωπο. Σταθείτε και προσπαθήστε να λάβετε την αγάπη του αλόγου. Κρατήστε τα χέρια κάτω. Αφήστε το να χώσει τη μύτη του και να φέρει το κεφάλι του κοντά σας.  Μείνετε ήρεμοι. Να συμπάσχετε με τα συναισθήματα που παίρνετε από το άλογο σας. Ζουν τη ζωή με κατανόηση και αναζητούν το ίδιο από τους συντρόφους τους. Σίγουρα μπορείτε να βάλετε τα χέρια σας γύρω από το άλογό σας και να το αγκαλιάσετε. Αλλά περιμένετε να το κάνετε όταν κληθείτε από την συμπεριφορά του αλόγου σας και τη γλώσσα του σώματος του.
Όταν ένας αρχηγός αγέλης θέλει να επιτρέψει την αγάπη από ένα άλλο άλογο, γυρίζει στο πλάι και φαινομενικά αγνοεί το άλογο (πηγαίνει για βοσκή). Ουσιαστικά επιτρέπει στο άλλο άλογο να το πλησιάσει και να δείξει την αγάπη και την αναγνώριση του. Αυτό δεν αφορά πραγματική σωματική επαφή. Αλλά, μάλλον αισθήματα αναγνώρισης και αποδοχής που αποδεικνύονται μέσα από τις χειρονομίες και τις στάσεις του σώματος και την αμοιβαία ευαισθητοποίηση.
Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να είναι περισσότερο σαν τα άλογα. Με αυτό εννοώ ότι καλύτερα να είμαστε πιο ευθείς με τα άλογα.
Θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε τις επιθυμίες μας αιτήματα παρά αξιώσεις. Εμείς μπορούμε να επιλέξουμε να οδηγούμε σαν τον… Γκάντι. Με αγάπη, σταθερότητα και αθόρυβα. Μπορώ να καταλάβω τώρα το είδος των ανθρώπων που το μόνο που θέλουν είναι να είναι με τα άλογα. Δεν υπάρχει ιδιοτέλεια, δόλος ή ανεντιμότητα στο άλογο. Δεν υπάρχει δράμα. Το άλογο είναι άψογο και αυτό είναι γεγονός. Είναι ειλικρινές. Έχει προσωπικότητα και διαταραχές όπως και εμείς, αλλά δεν είναι εγωιστής.
Όταν τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι στοργικά απέναντί σας ξέρετε πως αισθάνονται. Είναι το ίδιο και με τα άλογα. Αγαπώντας στοργικά είναι αισθητό και ξεχωρίζει περισσότερο από ότι η απλή φυσική αναγνώριση, όπως το χέρι στο πρόσωπο ή το χάιδεμα στην πλάτη. Συντονιστείτε στο πώς αισθάνεστε όταν το άλογό σας δείχνει προσοχή. Λάβετε την προσοχή / στοργή με το να πείτε «Good Boy». Δεν υπάρχει ανάγκη για οτιδήποτε άλλο. Θα καταλάβουν τι έχει συμβεί. Υπάρχει αμοιβαία στοργικότητα στην περίπτωση αυτή, δούναι και λαβείν είναι στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα.
Δώστε… καλοσύνη
Ο Θανάσης Τσικσίρης με το αλογό του

Εάν καταφέρετε να κάνετε το άλογο να σας εμπιστευθεί, αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη στοργή και σε έναν ισχυρότερο δεσμό. Όντας ένας πολύ καλός γονέας / ηγέτης είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να δείξετε την αγάπη στο άλογό σας. Όντας ένας καλός μπαμπάς ή καλή μαμά για το άλογό σας σημαίνει ότι είστε εκεί για τα συναισθήματά του ασφάλειας και εμπιστοσύνης πρώτα απ 'όλα. Τι πιο θαυμάσιος τρόπος για να δείξετε την αγάπη σας από ό, τι την προσοχή σας στην καλοσύνη. Τι είναι πιο στοργικό από την καλοσύνη; Τι είναι πιο υπέροχη αγάπη από την καλοσύνη; Στο πρόσωπο του πιο φοβισμένου και δυνητικά επικίνδυνου αλόγου, η καλοσύνη είναι το κύριο συστατικό για την αποκατάσταση του (ακριβώς όπως με ένα κακοποιημένο άνθρωπο). Δίνοντας το καλύτερό σας εαυτό είναι, επίσης, καλοσύνη. Και όταν το άλογο σας, σας δίνει ό,τι έχει, τότε η καλοσύνη και η αγάπη του επιστρέφεται πίσω σε εσάς.
Υποθέτω ότι θα μπορούσα να συνοψίσω λέγοντας? Αν αισθάνεστε την στοργή και δεν κρατάτε κάποιο καρότο, τότε πιθανώς να είναι. Μην προσπαθήσετε να καταλάβετε το άλογο τόσο πολύ. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να βιώσετε και να συμπάσχετε με το πώς νιώθει το άλογο. Αυτό είναι το πραγματικό κλειδί.
 horsesport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.