Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κώστας Γουρνάς : «Σας γράφω από το κολαστήριο των φυλακών τύπου Γ’ στο Δομοκό»


Επιστολή του φυλακισμένου για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, Κώστα Γουρνά:

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν φλέρταρε μόνο με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που επέβαλε η τρόικα, υπήρξε η ίδια ο πιο ενθερμος υποστηρικτής και συνδιαμορφωτής των μνημονιακών πολιτικών.

 Δεν φλέρταρε μόνο με την ακροδεξιά ατζέντα της Χρυσής Αυγής, υπήρξε η ίδια πολιτικά και ιδεολογικά η θεσμική έκφραση του ακροδεξιού βαθέος κράτους που προωθεί τον εκφασισμό της κοινωνίας.

 Οι φυλακές τύπου Γ και το νομικό πλαίσιο που προσδιορίζει ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους κρατούμενους είναι κομμάτι των μνημονιακών πολιτικών που έχουν ανατρέψει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων προλετάριων.

 Μία διά βίου φυλακή μέσα στη φυλακή που στοχεύει στην πολιτική απομόνωση και την αποπολιτικοποίηση των πολιτικών κρατούμενων και της δράσης τους, στην εκδικητική μεταχείριση των απείθαρχων και την αποτρεπτική της λειτουργία για το σύνολο των κρατούμενων.

 Στο κύκνειο άσμα της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν οι μεταγωγές κοινωνικών και πολιτικών κρατούμενων στη νέα πτέρυγα τύπου Γ στο Δομοκό.

 Λίγες μόνο μέρες πριν τις πρόωρες εκλογές που επισπεύστηκαν όταν η κυβέρνηση απώλεσε την εμπιστοσύνη της τρόικας, η έναρξη της λειτουργίας της ειδικής πτέρυγας στο Δομοκό σηματοδοτεί την επαναβεβαίωση του δόγματος «νόμος και τάξη» με την εγκαθίδρυση της κορωνίδας του. 

Λίγες μόνο μέρες μετά τη μερική υποχώρηση στην υπόθεση Ρωμανού, η κυβέρνηση κάνει τη ρελάνς επιβάλλοντας την τραυματισμένη ισχύ της.

 Η αναμέτρηση με το καθεστώς εξαίρεσης των φυλακών τύπου Γ δεν είναι απλά μια αναμέτρηση μεταξύ των κρατούμενων, του κινήματος αλληλεγγύης, της κοινωνίας με την κυβέρνηση που φεύγει ή μ’ αυτή που θα ‘ρθει μετά τις εκλογές.

 Είναι μια μάχη που όλοι οφείλουμε να (δια)δώσουμε με το βαθύ κράτος στον πυρήνα του και την απαρέγκλιτη ταύτισή του με τα νεοσυντηρητικά «αντιτρομοκρατικά» δόγματα του ιμπεριαλισμού. Είναι μια μάχη που αφορά το σύνολο της κοινωνίας που πλήττεται σήμερα από τις βάναυσες πολιτικές του κεφαλαίου, μια μάχη ενάντια στον εκφασισμό της.

 Ενάντια στην τρομοκρατία κράτους και κεφαλαίου 

Εμπρός σύντροφοι για την οικοδόμηση της κοινωνικής επανάστασης 

4/1/2015 

Κώστας Γουρνάς 

Φυλακές τύπου Γ Δομοκού Ε1 πτέρυγα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.