Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σκανδαλώδης απόφαση της περιφέρειας βάζει ταφόπλακα σε κάθε μελλοντική τουριστική ανάπτυξη στο Μαντούδι . Δεν υιοθέτησαν καμιά πρόταση της τοπικής κοινωνίας !

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2014 σε άρθρο  Προβληματισμός... και προτάσεις επί του Β1 σταδίου ΓΠΣ Μαντουδίου είχαν επισημανθεί τα μεγάλα προβλήματα που παρουσίαζε η μελέτη για το χωροταξικό του Κηρέα

 

Η απόφαση κόλαφος ,της Δ/σης Περιβάλλοντος και Χωρ/κου Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το Β1 στάδιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κηρέως δεν υιοθετεί καμία πρόταση της τοπικής κοινωνίας οπως αυτές κατατέθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο για μετατροπη του Επιχειρηματικού Πάρκου στούς Φούρνους τύπου Α σε Β (Μεσαίας όχλησης ) αποχαρακτηρισμό της γης υψηλής παραγωγικότητας, μετατροπή του Γερο-Βουνού ως Περιοχή ήπιας αγροτουριστικής ανάπτυξης ,τις προεκτάσεις οικισμών από κυμάσι σε Γερο-βουνο και αμίτσα, την επέκταση του χώρου για τουριστική ανάπτυξη από το Μαντούδι (Πορταρα -Λιβάδια Κυμάσι ),τις επεκτάσεις βοσκοτόπων του κτηνοτροφικού πάρκου κλπ πρακτικό της αρίθμ. 18/ 3-12-2014 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτή η απόφαση είναι ενάντια στις ρεαλιστικές προτάσεις των τοπικών φορέων της τοπικής κοινωνίας  και προκαλούν την αγανάκτηση των κατοίκων εγείροντας ερωτήματα για τη σκοπιμότητα ,της Δ/σης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας 

Καλείται ο Δήμος να ασκήσει το δικαίωμα ένστασης στη περιφέρεια ώστε να εισακουσθούν οι προτάσεις της τοπικής κοινωνίας 

Η Απόφαση της περιφέρειας:

Α. Η πρόταση για την ΠΠΔ1Α θα είναι για ΕΠ.ΠΑ. τύπου Α, (ΒΙΠΕ) και με την επιπλέον απαγόρευση χρήσης στερεών καυσίμων, χωρίς οποιαδήποτε άλλη αναφορά στο αντίστοιχο κεφάλαιο.


Β. Οι οριοθετημένοι οικισμοί θα προταθούν για πολεοδόμηση και μέχρι την πολεοδόμησή τους
θα ισχύουν οι διατάξεις για τους οικισμούς μέχρι 2.000 κατ.

Γ. Οι προτεινόμενες επεκτάσεις για περιοχές Β κατοικίας στην Κρύα Βρύση και το Πήλι θα
ορισθούν ως περιοχές Τουρισμού-αναψυχής-παραθεριστικής κατοικίας (ΤΑ) του άρθρου 19 του
Ν.4269/14 (με πολεοδόμηση). Στην προτεινόμενη επέκταση (ΤΑ) στην Κρύα Βρύση θα τεθεί ζώνη πρασίνου κατά μήκος του ορίου αυτής με τη ζώνη ΠΕΠ4.

Ομοίως ως περιοχή Τουρισμού-αναψυχής-παραθεριστικής κατοικίας (ΤΑ) του άρθρου 19 του Ν.4269/14 (με πολεοδόμηση) θα ορισθεί η περιοχή ΠΕΠΔ 2 στην παραλία Κυμασίου, στην οποία θα τεθεί επίσης ζώνη πρασίνου κατά μήκος του ορίου αυτής με τη ζώνη ΠΕΠ4.

Η περιοχή ΠΕΠΔ2 βόρεια του Μαντουδίου θα καταργηθεί.

Σε όλες τις προτεινόμενες επεκτάσεις (ΜΚ) ή (ΤΑ), μέχρι την πολεοδόμησή τους θα
επιτρέπεται μόνο κατοικία και θα ισχύουν οι όροι της εκτός σχεδίου δόμησης, με όριο
αρτιότητας 4 στρ. και όριο κατάτμησης 6 στρ. χωρίς παρεκκλίσεις.



Ε. Οι περιοχές που προτείνονται προς πολεοδόμηση (εντός ορίων οικισμών ή επεκτάσεις) και είναι ακατάλληλες για δόμηση με βάση τη γεωλογική μελέτη, θα σημειωθούν με ιδιαίτερο χρωματισμό στο χάρτη Π.3 ως «ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΕ ΛΟΓΙΚΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ (εξαιρούνται της πολεοδόμησης)», όπως και οι αναδασωτέες.

Στ. Θα γίνουν οι διορθώσεις που αναφέρονται στην αριθ.2898/7-10-14 γνωμοδότηση της ΙΑ΄ΕΠΚΑ.

Ζ. Θα αποτυπωθούν οι Οριστικές Μεταλλευτικές Παραχωρήσεις

Α. Η πρόταση για την ΠΠΔ1Α θα είναι για ΕΠ.ΠΑ. τύπου Α, (ΒΙΠΕ) και με την επιπλέον απαγόρευση χρήσης στερεών καυσίμων, χωρίς οποιαδήποτε άλλη αναφορά στο αντίστοιχο κεφάλαιο.

Η περιοχή ΠΕΠΔ2 βόρεια του Μαντουδίου θα καταργηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.