Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Κώστας Γουρνάς : Δήλωση λήξης της απεργίας πείνας


Δήλωση του Κώστα Γούρνα από το Νοσοκομείο Λαμίας

Έχω εξαντλήσει τις σωματικές δυνατότητές μου για να ανταπεξέλθω σε αυτήν την απαιτητική απεργία πείνας, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας. Κρίνω ότι η σημερινή κατάθεση του νομοσχεδίου που δρομολογεί την ικανοποίηση κάποιων από τα αιτήματά μας είναι το ελάχιστο απαιτητό όριο για να σταματήσω.

Νίκη στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων.

Λαμία, 1 Απριλίου 2015

Κώστας Γουρνάς

.........................................................................................................................................

Ιατρική γνωμάτευση για τον απεργό πείνας Κ. Γουρνά (30η ημέρα)


Ο κρατούμενος απεργός πείνας από 02/03/2015, Γουρνάς Κώστας, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο νοσηλείας-κελί, στο νοσοκομείο της Λαμίας από 22/03/2015.


Σήμερα διανύει την 30η μέρα απεργίας. Έχει απολέσει το 18% του αρχικού σωματικού βάρους του και λαμβάνει μόνο νερό από το στόμα. Ο ίδιος αιτιάται για έντονο αίσθημα καταβολής, αδυναμίας και αξάντλησης, παραμένει κλινήρης (η έγερσή του από το κρεβάτι επιδεινώνει δραματικά την αιμοδυναμική του κατάσταση, που ο απεργός πείνας αντιλαμβάνεται με επίταση ζάλης, αστάθεια, και μυϊκή αδυναμία). Αναφέρει επίσης έντονες αρθραλγίες, ενόχληση στη νεφρική χώρα (άμφο), επιγαστραλγία και δυσκολία να κοιμηθεί-ελάχιστος ύπνος κατά τη διάρκεια του 24ωρου-.


Η χτεσινή τηλεφωνική ενημέρωσή μου από το διευθυντή της παθολογικής κλινικής, όπου νοσηλεύεται, επιβεβαιώσε την κρισιμότητα της κατάστασής του. Οι τιμές των αποτελεσμάτων από τον εργαστηριακό έλεγχο, η αντικειμενική εξέταση του απεργού και η κλινική του εικόνα, συνηγορούν για επαπειλούμενη απορρύθμιση του οργανισμού με δεδομένο τη συνέχιση της απεργίας πείνας από μέρους του.


Η χωροταξική απομόνωση και ο εγκλεισμός του απεργού υπό τις δεδομένες συνθήκες στο νοσοκομείο της Λαμίας απουσία ηλιακού φωτός 24 ώρες την ημέρα, (κελί χωρίς παράθυρο), η έλλειψη συνεύρεσης με οικείους και συνηγόρους (περιορισμένα επισκεπτήρια) επιδεινώνουν το ήδη δύσκολο ψυχολογικό του προφίλ στο οποίο ούτως ή άλλως κάθε απεργός πείνας βρίσκεται λόγω πίεσης και εξάντλησης όσο οι μέρες της ασιτίας αυξάνονται και καθυστερεί η ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Για μια ακόμη φορά, ως γιατρός, θα καλέσω τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για επιτακτική ανάγκη γρήγορης και άμεσης διευθέτησηςτου προβλήματος, πριν ο ορατός κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή των απεργών πείνας συμβεί στην πράξη με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.


Αθήνα, 31/03/2015


η ιατρός Λίνα Βεργοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.