Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση του Δήμου μας ....για την τηλεοπτική συσκότιση στη περιοχή μας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με απόφασή της στις 13-02-2014 απέδωσε τις συχνότητες για την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος ψηφιακής τεχνολογίας στον ψηφιακό πάροχο δικτύου DigeaΑ.Ε. και στη Δημόσια Τηλεόραση.

Από τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, δεν προβλέπεται η εκχώρηση συχνοτήτων στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, για την αναμετάδοση τηλεοπτικού σήματος. Επιπλέον η Ε.Ε.Τ.Τ. με την υπ΄αριθμ. πρωτ. 6031/14-02-2011 επιστολή της, ενημέρωσε τους Δήμους ότι δεν έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα για οποιαδήποτε εγκατάσταση τηλεοπτικών αναμεταδοτών.
Η χρήση από τους Δήμους των συχνοτήτων για τη μεταφορά τηλεοπτικού σήματος καθίσταται μη νόμιμη, ενώ οι Δήμοι δεν δύναται να προβαίνουν στην εγκατάσταση κατασκευής κεραίας για την αναμετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω δεν επιτρέπεται στο Δήμο μας να κάνει καμία ενέργεια για την αποκατάσταση του τηλεοπτικού σήματος.
Στις 07/05/2015 διεκόπη η λειτουργία του δορυφόρου της ΝΟVA που τροφοδοτούσε την πλειοψηφία των τοπικών δημοτικών αναμεταδοτών.
Ο Δήμος μας κατ’ επανάληψη έγκαιρα και έντονα έχει διαμαρτυρηθεί μαζί με τους βουλευτές του Νομού μας, για την ανεπάρκεια κάλυψης τηλεοπτικού σήματος και αναμένεται να αποκατασταθεί η αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος από τη Digea.
Λίμνη, 11 / 05 / 2015
Ο Δήμαρχος
Χρήστος Καλυβιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.