Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Εκδήλωση τιμής στον Ευβοέα Αρεοπαγίτη Δημήτρη Ι. Μουστάκα και παρουσίαση του βιβλίου του “Για μια καλύτερη ζωή”


Εκδήλωση τιμής στον Ευβοέα Αρεοπαγίτη Δημήτρη Ι. Μουστάκα και παρουσίαση του βιβλίου του “Για μια καλύτερη ζωή” διοργανώνουν το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και το Μουσείο Δημ. Χ. Σέττα, στην Αγία Άννα.
Για τον συμπατριώτη μας συγγραφέα θα μιλήσουν η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Γεωργία Λαδογιάννη, ο εκπ/κος και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σκαρίμπα Κ. Μπαϊρακτάρης, ο επιμ. Μουσείου Λίμνης Δημ. Αποστόλου (Ελύμνιος) κ.α, θα αναγνωστούν αποσπάσματα πεζών και ποιημάτων του βιβλίου από την φιλόλογο Φλώρα Τσάγκα και θα επιδοθεί στον συγγραφέα τιμητική πλακέτα.


Επιμέλεια εκδήλωσης ο υπευθ. Μουσείου Σέττα Χρ. Τζαχρήστος.Ο Δημήτρης Ι. Μουστάκας γεννήθηκε στo χωριό Αχλάδι της Βόρειας Εύβοιας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το 1975 εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα και σήμερα είναι ανώτατος δικαστής (Αρεοπαγίτης).
Ασχολείται επί πολλά χρόνια με τη λογοτεχνία (ποίηση-πεζό λόγο), έχοντας εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, από τις οποίες η μία με ποιήματα για παιδιά.
Διηγήματα, ποιήματα και άρθρα του, λογοτεχνικά και επιστημονικά, έχουν δημοσιευθεί σε πολλά έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του 101ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, εξέδωσε, ήταν συντάκτης και διηύθυνε επί πενταετία την εφημερίδα Ηλιαχτίδα, η οποία είχε ιδιαίτερη απήχηση στους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους.
Το 2001 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο διηγήματος σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Φιλολογικού Τμήματος του Πειραϊκού Συνδέσμου και το 2008 έλαβε το δεύτερο βραβείο ποίησης σε πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας.
Έχει την επιμέλεια της λογοτεχνικής στήλης στα Δικαστικά Νέα, που εκδίδει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.