Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Συγκέντρωση - Συλλαλητήριο των αγροτών μας 4 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Μαντουδίου.

Πορεία στο Κέντρο Μαντουδίου

 Το εισόδημα μειώθηκε, το κόστος παράγωγης αυξήθηκε, η ψαλίδα των τιμών παραγωγού- τιμών καταναλωτή άνοιξε, τα καρτέλ ζουν και βασιλεύουν, οι ελληνοποιήσεις συνεχίζονται και εντείνονται, τα προγράμματα κόλλησαν, οι υποδομές σταμάτησαν, η έρευνα δεν ξεκίνησε ακόμη οι περιφέρειες σίγησαν, οι δήμοι αδυνατούν.


ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ

ΜΠΛΟΚΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ

Η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Γενάρη στη Νίκαια της Λάρισας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 37 μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, χαιρετίζει τον πανελλαδικό αγωνιστικό ξεσηκωμό των μικρομεσαίων αγροτών. Όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην καταιγίδα του Ασφαλιστικού, του Φορολογικού κ.ά. 

Συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στο Μαντούδι

Τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα έχουν στήσει μπλόκα σ’ όλη τη χώρα. Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα στον αγώνα να συστρατευτούν μαζί μας για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρά τα μπλόκα.


2016 -Τα Τρακτέρ των αγροτών μας

Βγήκαμε στους δρόμους ν’ αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας. Να αντιπαλέψουμε την πολιτική που θέλει να μας ξεπαστρέψει, να μας πετάξει στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, της ΕΕ. Για να μην περάσουν τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα του τρίτου μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους συνεταίρους της στην ΕΕ και το ΔΝΤ και ψήφισε μαζί με άλλα κόμματα. Αυτά τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά μας επιτίθεται, εξακοντίζοντας εναντίον μας όχι μόνο συκοφαντίες, βρισιές και χυδαιότητες περί φοροδιαφυγής, αλλά και χημικά. Κι ύστερα μας καλεί σε συναντήσεις και σε "διάλογο".

Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ενός "διαλόγου" που δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα που αποφασίσαμε. Καμιά συνάντηση αν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το Ασφαλιστικό, αν δεν καταργηθούν η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Καλούμε όλα τα μπλόκα σε κλιμάκωση της πάλης στη βάση του πλαισίου αιτημάτων μας, όπως έχουν διαμορφωθεί, ως το ελάχιστο για να επιβιώσουμε και να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καταλήξαμε σε πανελλαδική δράση, όλα τα μπλόκα να προχωρήσουμε σε συντονισμένο κλείσιμο για περισσότερες ώρες δρόμων, τελωνείων, λιμανιών κα.

Τα Τρακτέρ στη Λίμνη

Κάθε μπλόκο να οργανώσει και τις δικές του αγωνιστικές παρεμβάσεις, π.χ. στα γραφεία του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε τράπεζες, Δικαστήρια για τις διώξεις κ.ά.

Στόχος των ενεργειών μας είναι να εκφράζεται η αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα μας. Να ενισχύεται η ενότητα και η κλιμάκωση του αγώνα.

Επόμενος βασικός σταθμός της αγωνιστικής μας πορείας θα είναι η πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Πάμε με όλους όσοι στοχεύουν μαζί μας τον ίδιο αντίπαλο. Καλούμε τους αγρότες των μπλόκων να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν την ίδια με μας

αγωνιστική στόχευση κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων, να διαδηλώσουμε την αγωνιστική αντίστασή μας σ΄ αυτή την πολιτική που μας καταστρέφει.

Κοινός αγώνας όλων των παραγωγών του πλούτου, μικρομεσαίων αγροτών, βιοτεχνών, εργατοϋπαλλήλων, ενάντια στους ληστές του μόχθου, απέναντι στην κερδοφορία της εκμετάλλευσης, του ιδρώτα μας.

Καμιά συναίνεση και ανοχή στη σφαγή.


Αγώνας ενάντια στην ΕΕ, στην ΚΑΠ, στους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικήςπαραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν ταχειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Αύξηση των συντάξεων, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύεισήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση της εισφοράς στον κλάδο Υγείας.

Τα Τρακτέρ στη Χαλκίδα

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτικήφορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τουςεπιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες μετζίρο ως 40.000 ευρώ.

Αφορολόγητοπετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.


Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους, τους μικρομαγαζάτορες, τους ρετσινάδες, τους αλιείς, τους δημοσίους υπαλλήλους, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους μαθητές, τους συνταξιούχους του Δήμου ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ να συμμετέχουν ενεργά στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην πλατεία του Μαντουδίου.

Όλοι στον αγώνα – κανένας μόνος


Καλούμε τους αγροτικούς συλλόγους του νομού Εύβοιας σε συντονισμό για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Να βάλουμε φραγμό στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, ευρωπαϊκής ένωσης. 

Να σταματήσουμε το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Οι αγροτικοί σύλλογοι 

Δήμου ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σήμερα 27/01/2016, οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας έκαναν πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο στο Δημαρχείο Λίμνης.
Ο Δήμος συμπαραστέκεται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.
Αντιπροσωπεία αγροτών ανάγνωσε και επέδωσε στον Δήμαρχο την παρακάτω ανακοίνωση :
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.