Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Διαμαρτυρία για το απαράδεκτο αντιαυτοδιοικητικό ύφος και συμπεριφορά Δημάρχου και ελάχιστων ομαδοποιημένων αιρετών

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
ΜΑΝΤΟΥΔΙ 08-2-2016



Η συμπεριφορά του Δημάρχου Καλυβιώτη Χρήστου ευθείς αμέσως από την εκλογή του μας άφησε άναυδους . 

Τους πρώτους Μήνες της Θητείας του κατάφερε να κάνει ξένο σώμα δέκα από τους Συμβούλους του και Δημιούργησε ομάδα με τρεις αντιδημάρχους και τρείς συμβούλους .

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο , αντιδημοκρατικό και ξένο προς το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ύφος Διοίκησης του Δημάρχου και των άμεσων ομαδοποιημένων αιρετών συνεργατών του, όπως αυτό καταγράφεται στις επιστολές του με ημερομηνία 5-2-2016 και οι οποίες απευθύνονται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 

Με τα έγγραφα αυτά

αποδεικνύεται ότι στο Δήμο μας ο Δήμαρχος έχει περάσει στην πλευρά της παρανομίας καταλύοντας κάθε Δημοκρατική Διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Ο εμπαιγμός και η προσπάθεια υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου η παραπληροφόρηση των συνδημοτών μας είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη του Δημάρχου , όπως εξάλλου φαίνετε και από τα προαναφερόμενα έγγραφα .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προσβολή του θεσμού και της προσωπικότητας του προέδρου του Δ.Σ του Δήμου μας ΚΥΡΙΟΥ Χατζή όπως επίσης και την εμφανή εμπάθεια στο άτομο του άξιου Προέδρου μας . Με μεθόδους αυταρχικής και καθεστωτικής Συμπεριφοράς εξανάγκασε σε παραίτηση τον προηγούμενο πρόεδρο και τώρα προσπαθεί να πετύχει το ίδιο και με τον Κύριο Χατζή .

Σχολιάζοντας τα έγγραφα του Δημάρχου ενδεικτικά αναφέρουμε

Θυμίζει το νόμο περί ψήφισης προϋπολογισμού στον Πρόεδρο και ότι έπρεπε να έχει ψηφιστεί μέχρι 15-11-2015 ενώ αυτό πρέπει να το πει στον εαυτό του διότι :

Α) Με αυταρχική επιμονή έφερνε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θέμα για έγκριση προϋπολογισμού στον οποίο είχε ενσωματωμένο τεχνικό πρόγραμμα χωρίς έγκριση , ενέργεια που γνώριζε πολύ καλά ότι ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Β) Κρύβει επιμελώς το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκηση χωρίς να ενημερώσει ως όφειλε τον Πρόεδρο και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση , απάντησε ξεκάθαρα ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ η ψήφιση του προϋπολογισμού εάν δεν έχει πρώτα εγκριθεί το ενσωματωμένο σε αυτόν τεχνικό Πρόγραμμα . Έτσι προστατεύει ο Δήμαρχος το συμφέρων του δήμου και των Πολιτών ;

Η άποψή μας είναι ότι έφερε έξι φορές το ίδιο Τεχνικό Πρόγραμμα και τρείς φορές τον προϋπολογισμό με παράνομο τρόπο γιατί είναι μέρος του σχεδίου που μαζί με την ομάδα του έχει καταστρώσει , ώστε να καθυστερεί η ψήφιση και με ανακοινώσεις να παραπληροφορεί τους Δημότες και τις Υπηρεσίες ότι ευθύνονται άλλοι και όχι αυτός . Όλα αυτά τα έχουμε εγγράφως αναφέρει στον Ελεγκτή νομιμότητας .

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Δήμαρχος το μόνο πράγμα που δεν τον ενδιαφέρει είναι η νομιμότητα και αυτό είναι πλέον γνωστό .

Στα από 5-2-2016 έγγραφά με διχαστικό ύφος συνεχίζει την παραπληροφόρηση και αναφέρεται σε προσφυγές και Μηνύσεις και ότι ο Πρόεδρος έχει ενεργήσει σε βάρος των Συμφερόντων του Δήμου .

Σε αυτό το σημείο αναφέρουμε την γνωστή Λαϊκή Παροιμία «Φωνάζει ο Κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης » Κύριε καλυβιώτη απορούμε από πού πηγάζει τόσο θράσος και τι θέλετε τελικά .

Λασπολογείτε έναν τίμιο και άξιο άνθρωπο όταν την ίδια ώρα εσείς ως Δήμαρχος έχετε γράψει στα παλαιά σας υποδήματα το Δημοτικό Συμβούλιο το Δημοτικό Κώδικα κάθε νομοθεσία περί αναθέσεων εργασιών , έργων , προσλήψεων , Διακίνησης εγγράφων , εκτέλεσης αποφάσεων και πολλών άλλων .

Κύριε καλυβιώτη σου υπενθυμίζουμε :

-       Παραλία Αγίας Άννας πρόστιμο περίπου 50.000,00 €

-       Πυροφύλακες ένα θέμα με ηθική αλλά και νομική υπόσταση . Εφαρμόζοντας την τακτική σας να μην υπολογίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο παραβήκατε την νομοθεσία και «πήρατε στο λαιμό σας» πέντε Δημότες οι οποίοι απεγνωσμένα έχουν καταφύγει στις αρμόδιες υπηρεσίες μήπως και καταφέρουν να πληρωθούν και να πάρουν τα ένσημά τους .

-       Ιδιοκτήτες χωματουργικών Μηχανημάτων χωρίς Σύμβαση .

-       Ανάθεση εργασιών όπως η συντήρηση του πρώην κτιρίου Γυμνασίου Λίμνης με προφορική σου εντολή και μετά παραπλάνησες την οικονομική Υπηρεσία και έκανες αναδρομική νομιμοποίηση δαπάνης με ανάθεση και κατάτμηση .

-       Άφησες το 0008118/ΕΞ 2015/ΕΜΠ 147Β/28-5-2015 έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπ. Οικονομικών στο συρτάρι σου και μετά από δική μας έγγραφη όχληση ήρθε θέμα δημοτικού συμβουλίου δεν έκανες κατά περίεργο τρόπο καμία ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου με αποτέλεσμα η Δημοτική έκταση στο Κυμάσι να οδεύει προς το ΤΑΙΠΕΔ για Πώληση .

-       Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την άρνησή του σε μετατροπή του ΦοΔΣΑ σε Α.Ε και εσύ χωρίς να μας ενημερώσεις έκανες το αντίθετο και χωρίς την έγκρισή μας με την ψήφο σου δέχθηκες λες και είσαι ιδιοκτήτης , σκουπίδια από άλλους Δήμους αδιαφορώντας για όλους τους Κινδύνους που εγκυμονούν τέτοιες ενέργειες .

-       Κύριε Δήμαρχε είναι από μέρους σου αλλά και από πλευράς των Αντιδημάρχων που καθοδηγείς κατάφορη προσβολή και εμπαιγμός του Δημοτικού Συμβούλιο να μας λέτε ότι σε ένδειξη ενδιαφέροντος δεν θα προσέλθετε στη συνεδρίαση , ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για το Δήμο Δεν θα ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΤΕ Σήμερα γιατί τα Θέματα είναι «καυτά » και θα παρθούν αποφάσεις χωρίς να είναι Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι να δώσουν εξηγήσεις για θέματα που χειρίζονται και έχουν ευθύνη .

Έτσι προστατεύεις τα συμφέροντα του Δήμου ;

Στο έγγραφό του ο Κύριος Δήμαρχος κάνει κοινοποίηση στον Εισαγγελέα πρωτοδικών . Είναι πρωτοφανές στον Ελλαδικό χώρο Δήμαρχος να στέλνει εκφοβιστικά τελεσίγραφα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , από την ΠΡΩΤΗ μέρα ανάληψης των καθηκόντων του (φαινόμενο Τυραννίας )

Ο Δήμαρχος συνεχίζει να εμπαίζει και να Διχάζει με αφορμή την μη ψήφιση του Προϋπολογισμού . Από εδώ από το χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώνουμε τους Δημότες ότι ο Προϋπολογισμός εφόσον είναι έτοιμος από της Υπηρεσίες του Δήμου Θα έρθει στο αμέσως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενημερώνουμε επίσης ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία στις 3-2-2016 ημέρα Τετάρτη με την Διεύθυνση Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών με τον Κύριο Νικόλαο Γεραλή ο οποίος παίρνει εντολές για την σύνταξη του Προϋπολογισμού και ο οποίος ενημέρωσε τον Κο Χατζή ότι ο Προϋπολογισμός θα είναι έτοιμος εφόσον ενσωματωθεί το νέο τεχνικό Πρόγραμμα και έδωσε χρονοδιάγραμμα από 3- 4 εργάσιμες Ημέρες (δηλαδή 10 έως 11/2/2016).

Αγαπητοί μας Συνάδελφοι Δημότες , Δημότισσες , Φίλες και Φίλοι.

Ο Δήμαρχος έχει χάσει την Ψυχραιμία του και προσπαθεί πανικόβλητος να ρίξει ευθύνες σε άλλους. Επίσης μέρους του σχεδίου διάσωσης του εαυτού του και της μετρούμενης στα δάκτυλα του ενός χεριού ομάδας του είναι να προσπαθεί να αποφύγει Συνεδριάσεις σαν την Σημερινή στην οποία θα Συζητηθούν τα θέματα :

Α). «Παραλαβή απορριμμάτων από άλλους Δήμους εκτός Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας Α.Ε των ΟΤΑ (Αριθμός Απόφασης 134/2015 - Πρακτικό 15/18-12-2015)

Β) « Αίτηση δημοτικών συμβούλων Σκομπρή Ν, Στεργίου Ι, Γεωργατζή Ευαγ,Αλεξίου Δ κλπ για ενημέρωση τους σχετικά με το παραχωρηθέν στον πρώην Δήμο Κηρέως δημόσια ακίνητο με αρίθμ. ΑΒΚ2113 εκτάσεως 33.619,50 τ.μ το οποίο βρίσκεται στην περιοχή «ΚΥΜΑΣΙ» παραλίας Μαντουδίου»

Στα οποία έχει άμεση εμπλοκή κατά παράβαση των καθηκόντων του .

Σε τέτοια σοβαρότατα θέματα δεν παραβρίσκεται λέει διότι διαμαρτύρεται γιατί ο Πρόεδρος δεν έχει εντάξει σαν μοναδικό Θέμα τον Προϋπολογισμό ο οποίος δεν είναι έτοιμος .

Με περίσσια διχαστική τέχνη προσπαθεί να παραπλανήσει Δικαστικές και Διοικητικές αρχές .

Κύριε Δήμαρχε αφού ο Προϋπολογισμός δεν είναι έτοιμος, ο Πρόεδρος δεν θα πρέπει να κάνει συμβούλιο με άλλα θέματα αυτό μας λέτε ; τι συμβαίνει επιτέλους ποιες είναι οι προθέσεις σας ;

Κύριε Δήμαρχε αφού συστηματικά απουσιάζετε από τα Δημοτικά Συμβούλια σας ενημερώνουμε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα εγκρίθηκε στις 1-2-2016 απουσία του Δημάρχου και μέχρι στις 5-2-2016 δεν είχε μηχανογραφικά και λογιστικά ενσωματωθεί στον Προϋπολογισμό Υπηρεσίας έτους 2016.

Είναι πλέον οφθαλμοφανές και δικαιωνόμαστε όταν με έγγραφό μας ενημερώσαμε ότι ο Δήμαρχος μεθοδεύει την μη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού.

Όμως το σχέδιό του , που καθιστά παράβαση των καθηκόντων του , δεν θα υλοποιηθεί διότι και Τεχνικό Πρόγραμμα Ψηφίστηκε και ο Προϋπολογισμός θα εγκριθεί .

Τέλος η επιστολή μας αυτή είναι για ενημέρωση των Δημοτών και του Δημοτικού Συμβουλίου αποκλειστικά.

Δεν θα κοινοποιηθεί σε κανέναν εισαγγελέα αυτό θα το αφήσουμε στην διακριτική ευχέρεια του Δημάρχου ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να πράξει , ώστε να λυτρώσει το δήμο και να τον αφήσει να λειτουργήσει όπως επιτάσσει η Νομοθεσία και οι Δημοκρατικές Αυτοδιοικητικές Διαδικασίες .

Για την σωστή ενημέρωση των Δημοτών η Επιστολή με ευθύνη του Δημάρχου να αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας .

1.    ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

2.     ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

3.     ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

4.     ΤΑΡΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

5.     ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ

6.     ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

7.     ΑΛΑΤΖΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

8.     ΣΚΟΜΠΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

9.     ΔΑΝΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

10.  ΧΑΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.