Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκινά το έργο για τη βελτίωση του οδικού άξονα που συνδέει ολόκληρη την Εύβοια με το λιμάνι του Μαντουδίου


Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη η σύμβαση που αφορά στο έργο βελτίωσης του οδικού άξονα που συνδέει το Μαντούδι και κατ' επέκταση όλη την Εύβοια, με το νέο λιμάνι Μαντουδίου. Το έργο, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ,

περιλαμβάνει ανακατασκευή μέρους του οδοστρώματος, τεχνικές-χωματουργικές εργασίες, εργασίες σήμανσης, αλλά και την ανακατασκευή γέφυρας από

οπλισμένο σκυρόδεμα με σκοπό την δημιουργία ασφαλών συνθηκών μετακίνησης και διέλευσης των πολιτών και των εμπορευμάτων.

 
Ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το έργο αυτό εντάσσεται σε όλα εκείνα τα έργα που έχουν ξεκινήσει σε όλη την περιφέρεια για να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, αλλά έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Είναι έργο που αφορά στην λειτουργικότητα και την προσβασιμότητα της θαλάσσιας πύλης του Νομού, γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμάς, γιατί θεωρούμε ότι με άμεσες και πρακτικές παρεμβάσεις μπορούμε να λύσουμε ουσιώδη προβλήματα και να ξαναβάλουμε την Περιφέρειά μας στο δρόμο της Ανάπτυξης». 

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Τηλ: +30 2231351236

Κιν: +30 6972555626

 Το έργο χωροθετείται εντός του δήµου Μαντουδίου – Λίµνης – Αγ. Άννας και αφορά την βελτίωση της υφιστάµενης επαρχιακής οδού Μαντουδίου –Κυµασίου, η οποία έχει ως αφετηρία τον οικισµό του Μαντουδίου και καταλήγει στον οικισµό Κυµάσι, είναι µήκους περίπου 3,0 χλµ. και εξυπηρετεί τον κυκλοφοριακό φόρτο προς το λιµάνι Μαντουδίου. Πρόκειται για δρόµο µε µια λωρίδα ανά κατεύθυνση,κατηγορίας ΑΙΙΙ.
Οι εργασίες προβλέπουν ανακατασκευή της οδοστρωσίας στο ένα τρίτο περίπου του µήκους του δρόµου και ασφαλτόστρωση ολόκληρης της υπό βελτίωση οδού.

Επίσης θα ανακατασκευασθεί µία γέφυρα από οπλισµένο σκυρόδεµα ανοίγµατος περίπου 13µ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.