Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Τοποθετήσεις Βασίλη Παζάρα στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 12 Απριλίου 2016


Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 12 Απριλίου 2016, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παζάρας , είπε τα εξής για τα συγκεκριμένα θέματα :
1.για το θέμα «αίτημα παραχώρησης στο Δήμο, του Δημοσίου κτήματος που βρίσκεται στο Κιμάσι Μαντουδίου»
Συζητάμε σήμερα το αίτημα για την παραχώρηση στο Δήμο μας του κτήματος, που βρίσκεται στο Κιμάσι. Συζητάμε γιατί έτσι πρέπει να γίνει.
Διακαής πόθος πιστεύω όλων μας είναι να αποκτήσει ο Δήμος μας το κτήμα, που πήρε πίσω το Δημόσιο, επειδή δεν είχε συντελεστεί ο σκοπός της παραχώρησης, εντός του χρονικού διαστήματος που τέθηκε.

Κύριε Πρόεδρε
Γράφτηκαν αναλήθειες για το θέμα αυτό, οι οποίες προκάλεσαν ανακοινώσεις και αντιπαραθέσεις.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Στις 8 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου μίλησε σε συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε σε καφενείο στο Μαντούδι. Στη συγκέντρωση ήμουν κι εγώ. Του ζητήθηκε από συνδημότες μας, μέσα σε αυτούς ήταν και Δημοτικοί Σύμβουλοι, να κανονίσει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, προκειμένου να συζητηθεί η παραχώρηση του κτήματος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου, στο Υπουργείο Οικονομικών. Παρόντες ήταν ο Υπουργός κ. Αποστόλου, ο Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κ. Μπατζάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μεταξύ τους και εγώ, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαντουδίου, και άλλοι.
Στη συνάντηση του ζητήθηκε να γίνει ανάκληση της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.
Η απάντησή του ήταν ότι ανάκληση δεν μπορεί να γίνει, αλλά ούτε και παράτασή της.
Εκείνο που μπορεί να γίνει είναι εκ νέου δωρεάν παραχώρηση, αρκεί να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο και με αίτησή του ο Δήμος να μας το ζητήσει, πραγματοποιώντας εντός του 2-3 κοινωφελή έργα χαμηλού κόστους.
Κύριε Πρόεδρε
Έτσι έχουν τα γεγονότα. Για επιβεβαίωση των λεγομένων μου, ζητάω από τους Δημοτικούς Συμβούλους που παρευρίσκονταν στη συνάντηση να τοποθετηθούν.
Έχοντας στα χέρια μου την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου, εξεπλάγην όταν διάβασα ότι προτάθηκε ως λύση από το Γενικό Γραμματέα κ. Μπατζάκο, να παραταθεί για 5 χρόνια η εφαρμογή της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.
Σας ρωτώ κ. Πρόεδρε
- Πως γίνεται ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος γνωρίζει το έγγραφο που στάλθηκε στο Δήμο μας από την Υπηρεσία που προΐσταται και που του διανεμήθηκε εσωτερικά, να λέει στη συνάντησή μας άλλα από αυτά που αυτό αναφέρει.

Τελειώνοντας κ. Πρόεδρε να πάρουμε απόφαση ότι θέλουμε να μας παραχωρηθεί το κτήμα, να το ζητήσει ο Δήμος μας δεσμευόμενος ότι θα εκτελέσει εντός του 2-3 κοινωφελή έργα.


2.για το θέμα της «αυτοδίκαιης Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Αγωγός μεταφοράς νερού στο Μαντούδι από πηγές Καλυβίων»


Δεν είναι δυνατόν να μη μας δημιουργούνται απορίες όταν συζητάμε την αυτοδίκαια προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου «αγωγός μεταφοράς νερού στο Μαντούδι από πηγές Καλυβίων». Οι απορίες δημιουργούνται εξ’ αιτίας των ημερομηνιών.
- Ημερομηνία υπογραφής εργολαβικής σύμβασης 2 Δεκεμβρίου 2005.
- Ημερομηνία βεβαίωσης περαίωσης του έργου 30 Οκτωβρίου 2006.
- Ημερομηνία τελικής επιμέτρησης 4 Αυγούστου 2014.
Κύριε Πρόεδρε, προσέξτε τελική επιμέτρηση, ύστερα από 7 χρόνια και 10 μήνες.
Γιατί αυτή η αργοπορία;

Η προηγούμενη Δημοτική αρχή μπορεί να μας διαφωτίσει;


3.για το θέμα «αίτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ηλία Κουκουρίκου»


Επιτρέψτε με να τοποθετηθώ στην ανακοίνωση για την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με βάση όσα γράφονται στο Πρακτικό της συνεδρίασής του, οι ευθύνες βαραίνουν εσάς κ. Κουκουρίκο.
Με βάση όμως τα όσα συνέβησαν, δεν έχετε απολύτως καμία ευθύνη.
Κύριε Πρόεδρε τα συμβάντα έχουν ως εξής:
Ο κ. Κουκορίκος μας κάλεσε πολλές φορές να μπούμε στην αίθουσα για να αρχίσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του.
Θα παρακαλούσα του Δημοτικούς Συμβούλους να το επιβεβαιώσουν.
Για μένα φυσικά δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη ο κ. Κουκορίκος.
Πάμε τώρα στο γιατί αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναβλήθηκε γιατί δεν υπήρξε παρουσία τουλάχιστον 14 Δημοτικών Συμβούλων. Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου και του κ. Στεργίου αποχώρησαν προτού αρχίσει η συνεδρίαση. Θα προσθέσω εδώ ότι οι ίδιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι απουσίαζαν σκόπιμα και σε επόμενη συνεδρίαση. Την ίδια πρακτική εφάρμοσαν ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του σε συνεδρίαση που έγινε στο Μαντούδι.
Γιατί αποχώρησαν οι συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι;
Κατ’ αυτούς θεωρήθηκε ότι ο Δήμαρχος περιφρονεί το Δημοτικό Συμβούλιο με το να μην έχει εμφανισθεί μέχρι την ώρα που αυτοί
αποχώρησαν (έξι και μισή περίπου). Το περιφρονεί με το να μην απαντά στις επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις του Αντιδημάρχου κ. Κατσούρα και με το να απουσιάζει όντας εισηγητής σε πολλά θέματα και μάλιστα στο θέμα του τεχνικού προγράμματος.
Αυτά για μένα είναι η αφορμή.
Η αιτία είναι η αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του.
Αφορμές στο μέλλον θα δοθούν πολλές, αν δεν εξαλειφθεί η αιτία.
Θα συνεχίσουμε όμως έτσι;


4.για την «αυθαίρετη καταστροφή τμήματος Δημοσίου έργου στη θέση ‘‘Αγκάλη’’ Αγίας Άννας»
Η συζήτηση αυτού του θέματος διαισθάνομαι ότι είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και συζητήσεις επί άλλων θεμάτων. Δεν χρειάζεται να είναι μάντης κανείς, για να καταλήξει σ’ αυτό το συμπέρασμα. Το κλήμα είναι στραβό, το ‘χει φάει βέβαια και ο γάιδαρος.
Κύριε Πρόεδρε
Στις 21 Μαρτίου του 2012, συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας «η αποκατάσταση του ξύλινου διαδρόμου στην παραλία της Αγίας Άννας». Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν την άποψη ότι η ξύλινη κατασκευή έπρεπε να απομακρυνθεί, για να αποφευχθεί ατύχημα καθώς και να συνταχθεί μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για νέα κατασκευή διαδρόμου βασισμένη σε άλλα υλικά εκτός από ξύλο.
Αυτή ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα ο εισηγητής του θέματος, Δημοτικός Υπάλληλος και Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ανέφερε ότι για να γίνει καθαίρεση του δαπέδου, θα ‘πρεπε να γίνει σε συνεννόηση με την Κτηματική Υπηρεσία για να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις.
Ο Δήμος δε, είχε ενημερωθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας, Τμήμα Β’ Αιγιαλού και Παραλίας, για τις νόμιμες ενέργειες που θα ‘πρεπε να προβεί προκειμένου ν’ αποκαταστήσει το έργο, με έγγραφο που του έστειλε στις 18 Ιουνίου 2012.
Κύριε Πρόεδρε
Πριν από τις ενέργειες που προέβησαν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, θα ‘πρεπε να είχαν ρωτήσει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Αυτή γνώριζε το έγγραφο που σας ανέφερα και τις νόμιμες ενέργειες που θα ‘πρεπε να γίνουν. Δεν ρωτήθηκε όμως και βρέθηκαν ν’ αντιμετωπίζουν την επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
Στις απόψεις που τους ζητήθηκαν να εκφράσουν, κατέθεσαν έγγραφο και αναφέρονται στην ποιότητα κατασκευής του δαπέδου ζητώντας ευθύνες από τους αρμόδιους. Ζητούν ευθύνες για ένα έργο που λειτουργεί από το 2002, δηλαδή εδώ και 13 χρόνια περίπου. Μάλιστα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε έγγραφό της με ημερομηνία 21 Αυγούστου 2015, αναφέρει ότι για τη σωστή συντήρηση του δαπέδου, ο Δήμος θα ‘πρεπε να φροντίζει για το βάψιμο της ξυλείας. Σε όλα δε τα χρόνια της λειτουργίας του έργου κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Κύριε Πρόεδρε
Θεωρώ ατόπημα την αναφορά τους σε αναζήτηση ευθυνών.
Για να αποδίδονται τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, θα πρέπει να σας πω ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αν και πήρε απόφαση για την αποκατάσταση του δαπέδου 29 ολόκληρους μήνες προτού λήξει η θητεία της, και είχε ενημερωθεί για τις εγκρίσεις που χρειάζονται, δεν έκανε απολύτως τίποτε!
Η πρακτική της ήταν να παίρνει αποφάσεις και να μην τις εκτελεί. Έχει διαπιστωθεί αυτή σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.