Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Δημήτρη Αλεξίου σχετικά με την υπό εκκαθάριση Επιχείρηση Πολιτισμού Λίμνης

Αναρτήθηκε σε τοπικό μπλόγκ η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Αλεξίου στο Δημ.Συμβούλιο, χωρίς τη τελευταία παράγραφο αλλάζοντας την ουσία της τοποθέτησής του σχετικά με τα 6 από τα 15 ακίνητα της υπό εκκαθάριση Επιχείρησης Πολιτισμού Λίμνης.

Αλεξίου Δημήτρης:
Δεν ήμουν από την αρχή, διότι παραβρέθηκα σε κοινωνική υποχρέωση (κηδεία). Αν και έχω άποψη δεν την εκφέρω, διότι δεν άκουσα από την αρχή την εισήγηση του Δημάρχου για τη θέση του  περί λύσης της Κοινωφελούς επιχείρησης.
  Ωστόσο άκουσα την άποψη  του Δημάρχου για την υπόθεση της ΔΕΠΑΛ. Συγκεκριμένα συγκράτησα τη πρόταση : ….¨  Έχει δίκιο ο κ. Κουτρουμπής που δεν μας δίνει κατάσταση  που να φαίνεται τι ακριβώς μας παραδίδει ,αλλά και εγώ έχω δίκιο που δεν παραλαμβάνω, διότι ο κατάλογος των ακινήτων που αναφέρονται ως περιουσία της ΔΕΠΑΛ σήμερα δεν υφίστανται¨…….. .
  Κύριοι σύμβουλοι ,είναι γνωστό πως δούλευαν οι Δήμοι κατά το παρελθόν σ΄ όλη την Ελλάδα και φυσικά ο δικός μας δεν αποτελούσε  εξαίρεση. Γνωρίζουμε πως δεν υπήρχε επαρκής  έλεγχος και απολογισμός. Δεν υπάρχουν αρχεία ενημερωμένα με στοιχεία παραλαβής και παράδοσης, που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ! Δεν υπάρχουν καταγραφές ή αν υπάρχουν δεν υφίστανται πια ή είναι λειψά ενημερωμένες.
   Κοιτάξτε,  γνωριζόμαστε μεταξύ μας,  είμαστε μεγάλα παιδιά!  Ζούμε όλοι  εδώ και πολλά χρόνια στη περιοχή αυτή και θυμόμαστε τι έγινε τις δεκαετίες του 1980-΄90. Με το νομικό καθεστώς που υπήρχε  τότε, ο  Δήμος βγήκε επιθετικά και έφραξε στη περιοχή μας οικόπεδα και εγκαταστάσεις, γιατί θεωρούσε ότι ήταν δικά του κάποτε και τα έχασε ή  είχαν ανταλλαχτεί με άλλα και έψαχνε να κατοχυρώσει την περιουσία του ή έμμεσα διεκδικούσε  πράγματα που θεωρούσε ότι του ανήκουν και εμείς ήμασταν ορθώς μαζί του- δίπλα του.
   Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα;
   Από μνήμης θυμάμαι ότι ο Δήμος διεκδίκησε στου Βορρειά- Ρέμα φράζοντας τις εγκαταστάσεις. Όμοια έπραξε  στο λεγόμενο Δημοτικό κάμπιγκ. Κάτι ανάλογο έγινε με τις εγκαταστάσεις εργοστασίου πρώην Ριτσώνη!
  Δεν επιθυμώ να μοχλεύσω μνήμες και να διχάσω ξύνοντας πληγές ,αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τίτλοι απ΄ ότι γνωρίζω δεν αποχτήθηκαν, εκτός και αν κάνω λάθος , οπότε είμαι έτοιμος να ανακαλέσω και να επανορθώσω.
  Τότε λοιπόν, στη μέση της  δεκαετίας ΄90 ο Δήμος έστησε μια επιχείρηση την  ΔΕΠΑΛ με   5.000.000. δρχ.  αρχικό κεφάλαιο  και με γνωστούς στόχους. Για να την προβάλλει  μάλιστα ως στιβαρή επιχείρηση με μέλλον λαμπρό, την προίκισε με όλα τα διαθέσιμα ακίνητα, ανεξάρτητα αν είχαν ή δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας . Με αυτόν τον τρόπο αφ΄ ενός μεν φούσκωνε τη  ¨μπάγκα ¨,    εφ΄ ετέρου δε δημιουργούσε ένα υπερτίμημα διεκδικώντας στο μέλλον και έμμεσα  ……....τίτλους ιδιοκτησίας για λογαριασμό του .
  Ας μη κάνουμε  τώρα πως δεν καταλαβαίνουμε κ. Δήμαρχε.
 Τι ευθύνες ζητάτε από τον ορκωτό λογιστή κ. Κουτρουμπή;Δεν υφίσταται πλέον το παλιό λιοτρύβι.Το οικόπεδο του Βορειά Ρέμα ανταλλάχθηκε με άλλο στη Λίμνη !
 Σε προηγούμενο  συμβούλιο  ζητήσατε απο κ. Κουτρουμπή να σας παραδώσει τα ακίνητα  που δεν υπάρχουν και που ποτέ δεν περιήλθαν σε αυτόν, απειλώντας να του καταλογίσετε  600.000 ευρώ προσωπικό χρέος προς το Δήμο!
  Δεν τον γνωρίζω το κ. Κουτρουμπή. Δεν έχω καμία σχέση μαζί του . Προτείνω να προχωρήσουμε στην εκκαθάριση και  λύση της ΔΕΠΑΛ.
 Κακώς  ισχυρισθήκατε κ. Δήμαρχε  οτι δεν παραλαμβάνετε ! 
Δεν παραλαμβάνετε  εσείς αλλά το Δ.Σ. 
 Με πολιτική ευθύνη προηγούμενου Δ. Σ πέρασαν στο παρελθόν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου στην επιχείρηση, με πολιτική ευθύνη δική μας θα επανέλθουν στο Δήμο. 
Ας μη κρατάμε όμηρο τον κ. Κουτρουμπή.
 Δεν παραλαμβάνουμε κ. Δήμαρχε  κέρδη και ζημιές από τις επιχειρήσεις όπως ισχυριστήκατε. Παραλαμβάνουμε, ως φυσικός κληρονόμος, μόνο ζημιές από τις προς εκκαθάριση επιχειρήσεις. Σε αυτό το σημείο δηλώνω πως θα φέρω  το θέμα αυτό με το κ. Παζάρα σε επόμενο Δ.Σ. προς συζήτηση, καταλογισμό και ανάληψη ευθυνών πολιτικών, από Δημοτικές Αρχές, Δημάρχους και όσους διαχειρίστηκαν τις επιχειρήσεις.
  Ο Δημότες δικαιούται κάποτε να πληροφορηθούν και να μάθουν την αλήθεια. 
 e-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.