Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα στη Λίμνη μια σπουδαία θεατρική παράσταση


Ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνδιοργανώνουν τη θεατρική παράσταση "Λέλα Καραγιάννη (Η Μάνα της Αντίστασης)" με την εξαίρετη ηθοποιό κυρία Μαίρη Βιδάλη, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κινηματοθέατρο Ελύμνιον στη Λίμνη Ευβοίας στις 11:00π.μ. για τους μαθητές και στις 20:30 για το κοινό.


 
Στο έπος της ταραγμένης αυτής περιόδου, η Μαίρη Βιδάλη μεταμορφώνεται για να ενσαρκώσει έναν ρόλο ζωής και θανάτου. Η κοσμική μεγαλοαστή, η κυρία Καραγιάννη, συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον επικίνδυνων αντιστασιακών, τόσο κατά του ιταλικού φασισμού όσο και κατά των Ναζί, που κυριεύουν την Ελλάδα...


Στο θέατρο «Διάχρονο Μαίρης Βιδάλη» παρουσιάζεται ο μονόλογος του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, «Λέλα Καραγιάννη», σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, με ερμηνεύτρια τη Μαίρη Βιδάλη.

Ο μονόλογος αναφέρεται στη ζωή της Λέλας Καραγιάννη, της σπουδαίας Ελληνίδας που ταυτίζεται με την Αντίσταση κατά της ιταλογερμανικής επίθεσης του Σαράντα. Στο έπος της ταραγμένης αυτής περιόδου, η Μαίρη Βιδάλη μεταμορφώνεται για να ενσαρκώσει έναν ρόλο ζωής και θανάτου. Η κοσμική μεγαλοαστή, η κυρία Καραγιάννη, συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον επικίνδυνων αντιστασιακών, τόσο κατά του ιταλικού φασισμού όσο και κατά των Ναζί, που κυριεύουν την Ελλάδα και όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι οποίες αρνούνται να ευθυγραμμισθούν με τις δυνάμεις κατοχής. Οι Γερμανοί τού Χίτλερ επιδίδονται αμέσως σε φρικαλέες πράξεις αφανισμού των απανταχού αξιοπρεπών ανθρώπων, διώκουν τον πολιτισμό και πολεμούν με μανία κάθε τι που αντιστέκεται στις θηριωδίες τους. Η Λέλα Καραγιάννη, η επονομασθείσα και «Μάνα της Αντίστασης», στρατεύεται και στρατεύει την οικογένειά της στην υπόθεση της υπερηφάνειας, που, αν και στη σκιά, μάχεται εμφανώς, με επιμονή και με ιερό πείσμα, εναντίον του εχθρού. Η Αθήνα της Κατοχής αναδεικνύεται σε χώρο θυσίας, σε χώρο υψηλού φρονήματος για την ελευθερία τού ανθρώπου. Όλα τα μέλη της οικογένειας της Λέλας Καραγιάννη, αλλά και οι φίλοι και ο περίγυρός της κινούνται με προσοχή διακινδυνεύοντας την ίδια τους την ύπαρξη επιλέγοντας όμως τον δρόμο του εξεγερμένου ανθρώπου, ακολουθώντας με προσήλωση τα βήματα της αρχηγού.


πηγή:  protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.