Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Σας ενημερώνουμε ότι στη Βόρεια Εύβοια λειτουργεί από το 2014-15 Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στη Στροφυλιά ,στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη. Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου. Το πρόγραμμα σπουδών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης, διαθέτει πιο ευέλικτο περιεχόμενο, και έχει προσαρμοσμένη διδακτική μεθοδολογία και αξιολόγηση των εκπαιδευομένων.


Στόχος των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και, τέλος, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 18 μήνες, συγκεκριμένα δύο εκπαιδευτικά έτη. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι 25ωρo και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
· Η εγγραφή σε σχολείο ΣΔΕ είναι απαραίτητη προϋπόθεση (128 / Β΄/2017) για ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Οι εγγραφές στο ΣΔΕ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας γίνονται όλο το χρόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας του (16.00-20.00). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2227093139 /6944848130.



Ο Διευθυντής

Μαντές Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.