Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο για ΤΟΕΒ



Ο πρόεδρος του Οργανισµού Εγγείων Βελτιώσεων Ελλάδος (ΤΟΕΒ), Βασίλης Κανάκας, αποφασίστηκε να ζητηθεί από όλα τα ΤΟΕΒ να προγραµµατίσουν τα έργα που κρίνονται απαραίτητα για την περιοχή τους κι να ετοιµάσουν ώριµες µελέτες για να διεκδικήσουν τη χρηµατοδότηση της εκτέλεσής τους.
Μπάτζετ 300 εκατ. ευρώ

Αναφερόµενος στον προγραµµατισµό που έχει γίνει µέχρι τώρα, σε σχέση µε τα αρδευτικά, ο κ. Κανάκας εκτίµησε πως ο προϋπολογισµός ανέρχεται σε 300 εκατ. και θα προκηρυχθούν από τις Περιφέρειες, εάν είναι έργα µέχρι 2,2 εκατ. , είτε από το υπουργείο.

Ως προς το ζήτηµα της επίµαχης τροπολογίας για τα έργα και τους ΤΟΕΒ, ο κ. Κανάκας τόνισε χαρακτηριστικά πως δηµιουργεί «χίλια µύρια προβλήµατα, αλλά και αντιθέσεις, καθώς κάποιοι θεωρούν τους ΤΟΕΒ υπηρεσίες του δηµοσίου και κάποιοι µιλούν για αναγκαστικούς συνεταιρισµούς».

Συγκεκριµένα είπε ότι η διοίκηση του Οργανισµού αντιτίθεται στην τροπολογία, διότι «δηµιουργεί προβλήµατα και ένα από αυτά είναι ότι κάποιους αγρότες δεν τους αφήνουν να βάλουν καν υποψηφιότητα, αν είναι δηµοτικοί σύµβουλοι, ενώ επίσης προβλέπει ότι τα χρέη που θα δηµιουργούνται αµέσως θα διαβιβάζονται στις εφορίες. Νοµίζουµε πως µέσω του ΟΣ∆Ε όλα αυτά µπορούν να τακτοποιηθούν και να λειτουργεί ο Οργανισµός χωρίς προβλήµατα. Έτσι όπως πάνε να το κάνουν, όµως, θα γίνουµε τριτοκοσµική χώρα», συµπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.