Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Αννας



Το τελευταίο διάστημα, η ενδοπαραταξιακή (ή «ενδοοικογενειακή») κόντρα στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με συνέπεια να αναστέλλονται (προσωρινά προς το παρόν) βασικές λειτουργίες του Δήμου, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, με όποιους κινδύνους εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία.
Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, αλλά και όποιες ενδεχομένως ακολουθήσουν, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του Δήμαρχου Χρήστου Καλυβιώτη και της παράταξής του.
Είναι αδιανόητο αλλά και απαράδεκτο το γεγονός να αναστέλλεται η λειτουργία οποιασδήποτε υπηρεσίας του Δήμου και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγιεινής όπως η καθαριότητα (αλλά και ύδρευση, αποχέτευση, παιδικοί σταθμοί, κ. ά.), για την οποία ο λαός της περιοχής επιβαρύνεται με υπέρογκα δημοτικά τέλη.

Πάγια θέση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, είναι η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και η απρόσκοπτη και αδιάληπτη παροχή τους προς τους δημότες, με το μικρότερο δυνατό κόστος ακόμη και δωρεάν, με διεκδίκηση των παρακρατημένων πόρων από το κράτος.

Κάθε χρόνο άλλωστε όταν συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός που τα έσοδά του προέρχονται σε σημαντικό ποσοστό από τα δημοτικά τέλη, προτείνουμε να απαλλάσσονται οι άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και μείωση κατά 30% για τους υπόλοιπους δημότες, όμως ΟΛΕΣ οι παρατάξεις καταψηφίζουν αυτές τις προτάσεις.

Τότε είναι που αμβλύνονται ή εξαφανίζονται αντιθέσεις και κόντρες ακόμη και στην ίδια παράταξη!!!
Βέβαια τίποτα απ΄ αυτά δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που επιβάλλονται από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
Όσο περνάει ο καιρός, αποδεικνύεται ότι δεν είχε στο επίκεντρο Δήμους που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, αλλά Δήμους συγκεντρωτικούς, που λειτουργούν σαν προέκταση της κεντρικής διοίκησης, που σε κάθε ευκαιρία θα χαρατσώνουν τους εργαζόμενους και οι οποίοι θα είναι πεδία εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων μέσα από την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Είναι κατεύθυνση της Ε. Ε. και ακολουθείται πιστά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και από τις προηγούμενες, η οποία έχει «άξιους συμπαραστάτες» τους Δημάρχους, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία συναινούν με χαρά σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
Έτσι και τώρα, με πρόφαση την καθυστέρηση ψήφισης του Προϋπολογισμού, Δημοτική Αρχή και Δήμαρχος, συνεπικουρούμενοι από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη του λαού του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας για την ικανοποίηση προσωπικών και μικροκομματικών φιλοδοξιών.

Γιατί κρύβουν την αλήθεια ότι και Προϋπολογισμό να ψηφίσουν (κάποτε θα το καταφέρουν…), αυτός θα έχει σαν κύρια πηγή εσόδων φόρους και τέλη.

Γιατί δεν εμπόδισαν το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων στο δήμο, των συμβασιούχων και των εργαζόμενων με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Εξακολουθούν, όπως και οι προηγούμενοι, να εκμεταλλεύονται εργαζόμενους με μαύρη και αδήλωτη εργασία χωρίς δικαιώματα.
Δεν αμφισβήτησαν ποτέ το δρόμο ανάπτυξης που φέρνει κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο και δεινά για τα λαϊκά στρώματα.

Κατόρθωσαν να κλείσουν τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Λίμνης.
Δεν διεκδίκησαν τους παρακρατηθέντες πόρους από το κεντρικό κράτος (μειώθηκαν περισσότερο από 70%).
Τσακώνονται μεταξύ τους αλλά και με τις άλλες παρατάξεις για το «περιβόητο» τεχνικό πρόγραμμα, για έργα συνολικού ύψους200 χιλ. ευρώ στο σύνολο του Δήμου (δηλ. 4 χιλ. ευρώ κατά μ. ό. για κάθε χωριό).

Καλούμε το λαό της περιοχής, να μην τους δώσει άλλοθι, να μην συναινέσει στην κατρακύλα που οδηγούν το Δήμο και να παλέψει οργανωμένος στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς για:


· Απόδοση των παρακρατημένων πόρων από το κράτος.
· Μείωση δημοτικών τελών για όλους τους δημότες και απαλλαγή για άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
· Χρηματοδότηση έργων υποδομής, πυροπροστασίας, αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικά έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
· Επαναλειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Λίμνης, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, πλήρους και μόνιμης απασχόλησης, στους Παιδικούς Σταθμούς Μαντουδίου και Λίμνης.
· Στελέχωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
· Δήμο συμπαραστάτη των εργατικών- λαϊκών αγώνων, που θα μάχεται και θα διεκδικεί λύσεις για ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Λίμνη Απρίλης 2017.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.