Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Γιάννης Στεργίου :Η ζημιά που έχει υποστεί η τοπική μας κοινωνία είναι ανεπανόρθωτη


Τα δυόμιση και πλέον χρόνια που ο κ. Καλυβιώτης έχει το τιμόνι του Δήμου, ήταν αρκετά για να τον οδηγήσει πολλά χρόνια πίσω.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαμε επισημάνει και τονίσει πως ο τρόπος με τον οποίο ασκεί την διοίκηση του Δήμου ο κ. Καλυβιώτης θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο και τους πολίτες.

 Οι προβλέψεις μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και ο Δήμος πέρα από τα αδιέξοδα που έχει βρεθεί γνωρίζει και καταστάσεις πρωτόγνωρες.
Η συκοφαντία, ο μηδενισμός, η φίμωση και απαξίωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου καθώς και η άσκηση καθηκόντων κατ’ εφαρμογή του δόγματος «Ενός Ανδρός Αρχή» είναι
συνταγές παρωχημένες οι οποίες δεν παράγουν έργο για αυτό και τις έχει απορρίψει προ πολλού ο λαός μας.
Όλοι εμείς οι πολίτες κάθε μέρα που περνά διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο το μεγάλο κενό διοίκησης που έχει ο Δήμος μας και που αποδεικνύεται από την αδυναμία της παρούσας δημοτικής αρχής του κ. Καλυβιώτη να αντιμετωπίσει έστω και κατ’ ελάχιστο τα θέματα της καθημερινότητας, τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα του Δήμου.
Δυστυχώς αυτή η δημοτική αρχή που προέκυψε συγκυριακά δεν ήρθε να λύσει προβλήματα παρά να ικανοποιήσει την φιλοδοξία ενός ανθρώπου που το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει δήμαρχος.
Η ζημιά που έχει υποστεί η τοπική μας κοινωνία είναι ανεπανόρθωτη ο δε κατήφορος της οπισθοδρόμησης δεν φαίνεται να έχει τέρμα. 

Αυτή η πρωτόγνωρη κατάντια αντί να προβληματίσει και να συνετίσει τον κ. Καλυβιώτη και τους παροικούντες πέριξ αυτόν να κάνουν την αυτοκριτική τους και να ζητήσουν ένα δημόσιο συγνώμη από τους πολίτες, επέλεξαν την επίθεση κατά πάντων, νυν και πρώην αυτοδιοικητικών μηδενίζοντας την προσφορά και το έργο τους, θεσμικών οργάνων, υπηρεσιακών παραγόντων, υπαλλήλων ακόμα και πολιτών, νομίζοντας πως μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να καλύψουν και να δικαιολογήσουν την απραξία, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητά τους.
Μέσα από ανακοινώσεις που αναρτά ο κ. Καλυβιώτης στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του δήμου τον οποίο έχει μετατρέψει σε ιδιωτικό, προσβάλει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους ανθρώπους που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν κάνοντας μια απέλπιδα προσπάθεια απεμπολησμού και μετάθεσης τον ευθυνών του σε όλους τους άλλους πλην απ’ αυτόν.

 Επινοεί και κατασκευάζει σενάρια, επικαλείται διάφορες προφάσεις προκειμένου να πετάξει τις ευθύνες από πάνω του και να τις χρεώσει στην αντιπολίτευση.
Δεν γνωρίζει ο κ. Καλυβιώτης την διαφορετικότητα των θεσμικών ρόλων μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης; Δεν γνωρίζει ότι την ευθύνη της διοίκησης και της λειτουργίας του Δήμου την έχει η συμπολίτευση, η δική του δηλαδή παράταξη; Βεβαίως και το γνωρίζει αλλά το πολιτικό του ανάστημα δεν του επιτρέπει να αναλάβει το βάρος τέτοιων ευθυνών.
Δεν γνώριζε ο κ. Καλυβιώτης πως μετά την πάροδο του πρώτου τριμήνου 2017 δεν θα είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει καμία δαπάνη; Δεν γνώριζε πως δεν θα μπορούσε να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων; 

Σαφώς και τα γνώριζε.
 Και αφού τα γνώριζε τι έκανε για να προλάβει και να αποτρέψει την γένεση τέτοιων καταστάσεων; Τίποτα απολύτως δεν έκανε και αυτό αποδεικνύεται καθαρά από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την έλλειψη του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, αλλά και άλλων θεμάτων των οποίων ο χειρισμός τους από πλευράς του επέφερε σημαντικές απώλειες και ζημίες στον Δήμο.

Αντί να σκύψει αυτή την ύστατη στιγμή και να ασχοληθεί ώστε να δώσει λύση στα προβλήματα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει ξεκίνησε έναν πόλεμο άσφαιρων ανακοινώσεων και συνεντεύξεων συνεχίζοντας το θέατρο του παραλόγου στο οποίο είναι πρωταγωνιστής.
Θα ήταν φρόνιμο από πλευράς του να μην γυρνά από δω και από κει και να αποδίδει ευθύνες.
Οι ευθύνες είναι εδώ και του ανήκουν εξ ολοκλήρου.

Γιάννης Στεργίου
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«ΝΕΑ ΠΝΟΗ»
Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.