Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη στάση του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Ν. Εύβοιας

Στις 18 Ιανουαρίου 2017, το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας ζήτησε συνάντηση με τον Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλο, με θέμα τη συζήτηση των προβλημάτων του συγκεκριμένου κλάδου και τη διερεύνηση της επίλυσής τους.

Το γραφείο του Αν. ΥΠΕΝ φρόντισε να οριστεί συνάντηση του συγκεκριμένου Σωματείου με τους άμεσους συνεργάτες του Αν. ΥΠΕΝ, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του τελευταίου. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 09/02/2017.

Πρόσφατα, το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας απηύθυνε εκ νέου αίτημα συνάντησης με τον Αν. ΥΠΕΝ και, μάλιστα, επιμένοντας σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, την 15η Ιουνίου 2017.
Με δεδομένο ότι εκείνη την ημέρα ο Αν. ΥΠΕΝ θα βρίσκεται στην Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου Ισραήλ, στη Θεσσαλονίκη, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, αντιπροτείναμε στο Σωματείο, με επίσημο έγγραφο, να μετατεθεί η συνάντηση για την Παρασκευή 09/06/2017, δηλαδή νωρίτερα και από την ημερομηνία που πρότεινε το ίδιο το Σωματείο. Επίσης, κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία προτείναμε και την 12η Ιουνίου, ως εναλλακτική ημερομηνία.
Με έκπληξη, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε τηλεφωνικώς από τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Γεωργαντζή, την άρνηση του εν λόγω Σωματείου να συναντηθεί με τον Αν. ΥΠΕΝ και να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρητινοκαλλιεργητές, καθώς και την πρόθεσή τους να μεταβούν στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, προβαίνοντας σε παράσταση διαμαρτυρίας, στο χώρο του Υπουργείου, ζητώντας συνάντηση με τον Αν. ΥΠΕΝ!
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη στάση του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας, την οποία θεωρούμε αδικαιολόγητη και ακραία. Πρόκειται για στάση που δεν συμβάλλει στη συζήτηση των αιτημάτων του κλάδου, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι το ΥΠΕΝ δεν προτίθεται να λάβει κανένα μέτρο που να θίγει τα συμφέροντα των ρητινοκαλλιεργητών.

4 σχόλια:

  1. Οχι αλλο δουλεμα ολη στην αθηνα στης 15/06/17

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καλεί ο υπουργός για συνάντηση και δεν πάς.Ακατανόητη η σταση των ρητινοκαλλιεργητών ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παιχνίδι συνεχίζεται εις βάρος των εργατών.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίζουν με τις λέξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.