Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ζήσιμος Κωνσταντίνου για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων

                                                                                                                         
01/02/2018
Όνομα   Ζήσιμος                                                                    Προς: Βουλευτές Ν.Ευβοίας, κόμματα  Επίθετο  Κωνσταντίνου                                                                   Ελλάδος , ΜΜΕ                             Ταχ. Δ/νση:Λίμνη Ευβοίας                                                                                                                      Τηλέφωνο: 6937663001 
 
ΘΕΜΑ:ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
 
Με ιδιαίτερη εκτίμηση στους Βουλευτές του Νομού της Ευβοίας και στα κόμματα της ΕΛΛΑΣ. Με γνώση την δυσκολία της ΨΗΦΟΥ για την όποια ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Θα ήθελα να θυμίσω  χωρίς να είμαι ιστορικός ότι όλα ξεκίνησαν και από τα δικά μας ματωμένα χώματα, της Εύβοιας. Η περιοχή όπου ήταν  η πρωτεύουσα του βασιλείου του Μεγάλου Αλέξανδρου ονομαζόταν Αίγες. Στην Λίμνη Εύβοιας έτσι ονομαζόταν η περιοχή της πόλης μας στην αρχαία Ελλάδα αργότερα θα φτάσουν στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ως άποικοι πολλά χρόνια πριν γεννηθεί ο Μέγας Αλέξανδρος δίνοντας το όνομα στην περιοχή.
Το όνομα που θέλουν χρόνια τώρα οι ‘’φίλοι‘’ μας να δώσουν στα Σκόπια δεν τους ανήκει. Και οι ίδιοι οι Σλάβοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Στις 3 Ιουνίου του 1992 ο Κίρο Γκλιγκόροφ είχε πει  ότι ήρθαν στην περιοχή τον 6 μ.Χ αιώνα και ότι είναι Σλάβοι. Υπάρχει ανάλογο βίντεο στο youtube.com
Τώρα που όλοι γνωρίζουν ότι η ΕΛΛΑΣ έχει κοιτάσματα άλλα και σπάνιες Γαίες, όπως και η Εύβοια, έχουν βαλθεί μέσου ενός ψευδοκράτους να καρπωθούν τμήμα της ΕΛΛΑΣ. Το όποιο όνομα είναι το άλλοθι για να αρπάξουν τμήμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας.
Αν τώρα τα γνωρίζετε όλα αυτά άλλα πιέζεστε από κάτι ή από κάποιους λόγους να ψηφίσετε τα ‘’σχέδια’’ του κ. Μ. Νίμιτς ας το σκεφτείτε καλύτερα. Σας το λέω γιατί πολύ απλά θα διαλυθεί το κράτος των Σκοπίων. Τότε εσείς που θα έχετε με την ΨΗΦΟ σας δωρίσει το όνομα, θα είναι ΝΤΡΟΠΗ για την οικογένεια σας και την πατρίδα μας. Δεν θα χωράει τότε  μια συγνώμη…..
Έτσι για να μείνετε στην ιστορία, σε ΣΑΣ έτυχε η ΨΗΦΟ σας να βαραίνει το παρόν αλλά και το ΜΕΛΛΟΝ σας .Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι Ελληνική για πολλούς λόγους. Εσείς τώρα ξέρετε ότι όποιο όνομα και να μας πουν δεν θα μακροημερεύσει το κράτος των Σκοπίων.
ΟΧΙ ΣΕ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Αν εμείς ΔΕΝ δεχτούμε το γνωρίζουν όλοι τους καλά, θα πάψουν να το λένε οι Σκοπιανοί.
Αν πάλι σας κρατάνε για τις καρέκλες που πήρατε τότε στους νεότερους που θα έρθουν με φόρα θα κουραστούν λίγο παραπάνω για να διορθώσουν και αυτό το ηλίθιο λάθος. Φανταστείτε όμως στο Μέλλον όταν δεν θα υπάρχουν τα Σκόπια σαν κράτος τι θα λέτε?
Σε τρία χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.
Σε κάθε Ελληνικό σπίτι υπάρχει πόνος από τον θάνατο είτε από ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ-ΚΚΕ είτε από ΔΕΞΙΟΥΣ. Επειδή έτσι θέλησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις και εμείς τους κάναμε δώρο τόσες γενιές σε έναν καταστροφικό Εμφύλιο.
Όταν είμαστε ενωμένοι ο ΄΄εχθρός΄΄ ΜΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ.Tα λάθη του χθες ας μας κάνουν σώφρονες. Ήρθε η ώρα να ζητήσουμε ΣΥΓΝΩΜΗ από τον ΘΕΟ και από τους ανθρώπους.
                                                                                        ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΙΟ

37 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΖΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ....ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΝΕ.ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΙΣ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου κ.Ζησίμε η ελπίδα μας χάθηκε....Μου άρεσε πολύ το κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως από τους λίγους νέους μας που δεν Φοβάται να πει πράγματα.Εμείς στην περιοχή μας γιατί τον "σταυρώσαμε"?Ξέρουν τα τζάκια της ΛΙΜΝΗΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ.ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ....ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KAΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα έθνη είναι κατασκευάσματα και μυθολογίες, τα κράτη προηγούνται των εθνών, για να δημιουργηθούν τα σημερινά εθνικά κράτη σφαγιάστηκαν άνθρωποι,καταστράφηκαν πολιτισμοί και διαφορετικότητας,επιβλήθηκαν μηχανισμοί ομογενοποίησης για να μπορέσει να επιτευχθεί η λεγομένη εθνική ενότητα. όπως έχει πει ο Χομπς,ο εθνικισμός βρήκε ρίζες και άνθισε ανάμεσα στις τάξεις των λαών διότι ήταν ταυτισμένος με κοινωνικά ζητήματά και ήταν υποκατάστατο της κοινωνικής επανάστασης.
    Όταν η κοινωνία αποτυγχάνει,το έθνος εμφανίζεται ως η υπέρτατη εγγύησή,όπως είπε κάποιος άλλος μεγάλος ιστορικός. όταν ο κοινωνικός ιστός έχει διαβρωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό,το μόνο που απομένει στον απελπισμένο που δεν έχει συνείδηση της κοινωνικής του θέσης,είναι η θέληση να ανήκει σε ένα έθνος,που τον προστατεύει από τους ξένους.
    όσο η κοινωνία,εμείς οι ίδιοι,δεν δίνουμε λύση στα προβλήματα μας η ιδεοληψία του εθνικισμού καλά θα κρατεί αγαπητέ Ζήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι παραθρησκευτικοί και παραστρατιωτικοί μηχανισμοί, αποκύημα της φασίζουσας σύνθεσης του πολιτικού νεφελώματος που έχει στηθεί από τον Εμφύλιο και παραμένουν ενεργοί και πλήρως ενσωματωμένοι. Οι μηχανισμοί συλλογικοτήτων εθνικού χαρακτήρα οργανώσεων που διατηρούν διαχρονικές σχέσεις με τη «σκοτεινή μάζα» του υπερσυντηρητικού σύμπαντος. Πολιτικοί παράγοντες που εξαρτώνται για την εκλογή τους ή την αναρρίχησή τους από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και δεν ανήκουν σε χώρους της παραδοσιακής Δεξιάς αλλά πολιτεύονται ή πολιτεύονταν έως πρόσφατα ακόμη και με την Κεντροαριστερά. Ένα μεγάλο τμήμα του χουλιγκανικού κατεστημένου. Η Χρυσή Αυγή με κεντρική κατευθυντήρια γραμμή. Ο μηχανισμός των ΑΝΕΛ

    Η ιδεολογική βιτρίνα αυτού του νεφελώματος είναι μία απόλυτη «Γκρίζα Ζώνη» όπου τσαρλατάνοι δήθεν πανεπιστημιακοί και ντεμέκ επιστήμονες, γραφικοί τοπικοί παράγοντες, απόστρατοι και θεούσες κινούνται μέσα στα θολά νερά του εθνικισμού, της πατριδολαγνείας, επιχειρηματικών συμφερόντων, ξένων συμφερόντων, ντόπιων αναχρονισμών και εσωτερικών έριδων εντός της Ελλαδικής Εκκλησίας. Αυτό το μόρφωμα διαθέτει πελατεία. Η πολιτική αυτή πελατεία είναι αρκετή για να συγκροτήσει στην ελληνική κοινωνία συνολικά ένα ασφαλές μονοψήφιο ποσοστό στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με τη σημερινή της σύνθεση. Κάποτε επί ΕΡΕ και κατόπιν επί Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αυτό το νεφέλωμα αποτελούσε οργανικό κομμάτι της Δεξιάς του Κυρίου και του Καραμανλισμού, αφού υπηρέτησε πιστά το μετεμφυλιακό μόρφωμα του Στρατηγού Παπάγου. Οι γενιές άλλαξαν αλλά το φασίζον αλλά μη φασιστικό αυτό αμάγαλμα επιβίωσε με ενέσεις. Το «μακεδονικό» εδώ και 25 χρόνια και το «ελληνοτουρκικό» αποτελούν τις διαχρονικές ενέσεις ενίσχυσης του πολιτικού αυτού νεφελώματος που διαθέτει δίκτυα. Από το 1993 και μετά τα δίκτυα αυτά προσέλαβαν ακόμη και επίσημο ιδεολογικό χαρακτήρα με πρόσχημα ή άλλοθι την περίοδο της εσωτερικής αναταραχής στη Νέα Δημοκρατία με τη ρήξη Μητσοτάκη - Σαμαρά, με τη διαμόρφωση μίας ιδιότυπης συμμαχίας με την υπόθεση Οτζαλάν, με το πολιτικό μόρφωμα που πρωτοστάτησε σε Ελλάδα και Κύπρο στην καταδίκη του Σχεδίου Ανάν. Έκτοτε, αν και έπεσαν στην αφάνεια, εν τούτοις με κάθε ευκαιρία ενεργοποιούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζήση τα πατριωτικά σου λόγια με συγκίνησαν,ένας νέος πολλά υπασχόμενος.
    Μόνο μια συμβουλή,τα ελληνικά σου είναι εφιαλτικά ,προσπάθησε ο αναγνώστης των εξαίρετων κειμένων σου να μπορούν να καταλάβουν τι θέλεις να πεις.
    Είσαι ηγέτης,ούτε εσυ θα ξέρεις τι λες ούτε και θα σε καταλαβαίνουμε ο,τι μας χρειάζεται.
    Φίλε καλοθελητές σε δουλεύουνε.
    Δεν με νοιάζει που το μπλοκ δεν θα δημοσιεύσει το σχόλιο αλλά τουλάχιστον άλλη φορά που θα δημοσιεύσουν ένα τετοιο ενδιαφέρουν κείμενο να το διορθώσουν λίγο για να μην ξεφτιλιζόμαστε.
    Κρίμα που τόσο ευαίσθητα εθνικά θέματα τυχαίνουν τέτοιας εκμετάλλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με δεδομένη την ιδεολογικο-πολιτική σύνθεση της κοινωνίας της FYROM καθώς και την εθνοτική συγκρότηση του κράτους, είναι πολύ πιθανόν η κοινωνία του γειτονικού κράτους να απορρίψει μία συμβιβαστική λύση. Ιδιαίτερα μάλιστα αν οι εθνικιστές που ακολουθούν κατά γράμμα τον ρωσικό παράγοντα και υπακούουν σε αυτόν διαχρονικά ενεργοποιηθούν δυναμικά. Ο Γκρουέφσκι δεν έχει πει την τελευταία του λέξη και ο πρωθυπουργός Ζάεφ διαθέτει μόνον μία έδρα παραπάνω από όσες χρειάζονται για αλλαγές ποιοτικές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ. Η ρωσική διπλωματία έχει αποδυθεί σε έναν διαρκή αγώνα επηρεασμού της κοινής γνώμης στην ΠΓΔΜ με όλα τα μέσα που διαθέτει. Η Μόσχα δίνει «διμέτωπη μάχη» για να αποφευχθεί η είσοδος της FYROM στο ΝΑΤΟ.

    Αν λοιπόν ένα δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ απορρίψει συμβιβαστική λύση, τότε το Μαξίμου θα διαθέτει το απόλυτο άλλοθι και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Έτσι σκέπτονται προετοιμάζοντας τη διπλωματική «κωλοτούμπα». Βλέπετε, η συγκέντρωση «ξύπνησε» τα φαντάσματα και ενεργοποίησε τους «βρικόλακες». Ακόμη και ο Κώστας Καραμανλής ξύπνησε από τον παρατεταμένο πολιτικό λήθαργο των τελευταίων ετών. Ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς αναθάρρησε οσμιζόμενος πολιτική προοπτική. Το σαμαρικό δίδυμο Βορίδης - Άδωνις ακονίζουν τα μαχαίρια και σε κάποια συγκροτήματα ΜΜΕ αρχίζουν να ξαναπαίζουν τα όργανα της οικοδόμησης συνθηκών πατριδοκαπηλίας. Ο Φράγκος Φραγκούλης, αν και γνωρίζει τα όριά του, έπιασε στασίδι στα ενημερωτικά πρωινάδικα και προβαίνει σε πατριωτικές δηλώσεις περί κόμματος και αρχηγίας αλλά οι «φύλακες» έχουν γνώση και τον αναμένουν στη γωνία. Τον χρησιμοποιούν τον στρατηγό όσο είναι «χρήσιμος». Μετά θα αναλάβουν άλλοι. Η Υπερδεξιά διαθέτει εφεδρείες. Με λίγα λόγια ξαναμοιράζεται μια τράπουλα που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί πια από την ηγετική ομάδα στο Μαξίμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΛΕΕΙ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ? ΑΠΑΛΑΓΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΛΕ Η΄ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΖΗΣΙΜΟΣ.ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ Η΄ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Η΄ΥΠΕΡΔΕΞΙΑΣ?Ο ΖΗΣΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΑΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ.ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ? ΠΟΣΟ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ? ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΖΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι ΚΚΕ αλλά αυτά που λέει ο κ.Ζήσιμος με κάνουν και συμφωνώ.Μας δοκιμάζουν για κάτι.Τεστάρουν την δύναμη του πολίτη και πως θα τον ελέγχουν στο μαντρί της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.Δεν θέλουν φωνές που ξεσήκωνουν και εδώ κάποιοι στον τόπο μας σαν να θέλουν να του βουλώσουν το στόμα του κ.Ζήσιμου.Οι αντάρτες ήταν ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και μιλούσαν για μια ελεύθερη ΕΛΛΑΣ και διώξαν τους φασίστες.Αλλά όχι να λέτε τούτο τον νέο και ακροδέξιο φτάνει πια.Ψευτό κουλτουριαριδές σχολιάστες γέμισε ο τόπος από σας αφήστε τον κ.Ζήσιμο.Γιατί τα ελληνικά του είναι πολύ καλά, εσείς τι λέτε δεν καταλαβαίνει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλ.ο κ.Ζήσιμος προωθεί τον Σαμαρά,Φ.Φραγκούλη,Κ.Καραμανλή,Χρυσή Αυγή κ.α?Θα μας τρελάνετε?ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΙΠΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΤΩΡΑ ΑΝ Η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ Ή ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΟΣΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ.ΤΟΥΤΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΟΛΜΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ?ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΧΑΖΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΟΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΥΡΙΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Σεβαστή η άποψή σας αλλά οταν αναφέρεστε σε ιστορικά γεγογότα πρέπει νάσται πολύ προσεκτικός.Η αναφορά σας σχετικά με τις αιγές της λίμνης είναι πολύ ρηχή και παιδαριώδης, πρέπει να γνωρίζεται οτι το όνομα της πρωτεύουσας του βασιλείου των Μακεδόνων ηταν Αιγές(σημερινό όνομα Βεργίνα).Επίσης πρέπει να γνωρίζεται «…Η Μακεδονία,γεωγραφικό κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου,με σύνορα το Αιγαίο πέλαγος και τον ΄Ολυμπο στα νότια,την Πίνδο και τις Αλβανικές ΄Αλπεις δυτικά,τη γραμμή Οσσόγγοβο-Ρίλα στα βόρεια και τη γραμμή απ΄τις εκβολές του Νέστου ως τη Ρίλα ανατολικά,αποτελεί και τον κύριο αντικειμενικό σκοπό της εθνικής πολιτικής όλων των γειτόνων βαλκανικών λαών.Ελλάδα,Σερβία,Βουλγαρία,ακόμα κι η Ρουμανία είχαν να διεκδικήσουν ένα μέρος του μακεδονικού πληθυσμού,που ήταν εξαιρετικά ανακατωμένος….» Νίκος Σβορώνος (Επισκόπηση της Νεοελληνικής Ιστορίας,εκδόσεις «Θεμέλιο»)
    Προσοχή λοιπόν στις αναφορές σας διότι το επόμενο βήμα του εθνικισμού είναι ο φασισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς απαντήση του κ.Ανώνυμου 2/04/2018 9:19 π.μ.Είμαι ο Ζήσης και βλέπω την ενόχληση σας.Ναι οι ΑΙΓΕΣ ήταν πόλη που προϋπήρχε της Βεργίνας.Δεν αντιλέγω ούτε για τα γεωγραφικά ΄΄όρια΄΄ του κ.Ν.Σβορώνου.Γνωρίζετε ότι ο κ.Ανδρόνικος όταν έκανε της ανασκαφές του επισκέφθηκε την ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ και είπε σε άτομα ότι ήθελε να δεί από που ξεκίνησε η ιστορία?Aν θέλετε θα μπορούσα να σας τα πω και προσωπικά γιατί υπαρχούν και μαρτυρίες για το σύμβαν.Αλλά λέγοντας μου τα ΄΄όρια΄΄του βασιλείου των Μακεδόνων μόνος σας μου λέτε για μια Ελλάδα που στην αρχαιότητα ήταν πολύ μεγαλύτερη.Μακριά από εμένα τα πέρι ΄΄αρίων΄΄ και τον φασισμό.Το μόνο που σας λέω και ζητάω ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΛΑ είναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην Ελλάδα μας.Να θυμίσω ότι πολλές πόλης φέρουν το όνομα ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑ και μας είναι τίμη.Έδω ο όρος MACEDONIA μιλάει για την πατρίδα τους που την έχουν οι Έλληνες, τα ξέρετε αυτά?Θα ψάχνουν να μας βρούν για να ενωθούν μαζί μας αλλά θα είναι αργά.ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.Αν λέω αν ήθελαν θα ερχοντούσαν σαν φίλοι και όχι σαν κατακτητές μας.Μην ξεχνάτε και την Τουρκία που ΔΕΝ θέλει να βρέθει λύση στο θέμα.Παίζοντε πολλά λέω όσα μπόρω να πω γιατί....ΖΗΣΙΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

      Διαγραφή
  19. περί εθνικισμού και ιεραρχία

    http://www.hurriyetdailynews.com/istanbul-greek-orthodox-patriarch-lends-support-to-turkeys-operation-olive-branch-in-syrias-afrin-126375

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. προς το φίλο τον ΚΚΕ
    διάβασε να μάθεις τι έκανε το κόμμα σου

    https://goo.gl/5kh4qt


    https://goo.gl/2LFbvr

    Το 1934, σε συνεδρίαση της Γραμματείας Βαλκανικών Κρατών (ΓΒΚ) της Κομμουνιστικής Διεθνούς αποφασίζεται η υιοθέτηση της υπόθεσης ενός "Μακεδονικού" έθνους που θα αγωνίζονταν για την αυτοδιάθεσή του στα πλαίσια μιας "Μακεδονικής Δημοκρατίας των Εργαζόμενων Μαζών". Ο λόγος αυτής της στροφής ήταν το αντιστάθμισμα στις Βουλγαρικές διεκδικήσεις στο Μακεδονικό ζήτημα, ενόψει της ανόδου του Ναζισμού στη Γερμανία και της διαφαινόμενης συμμαχίας με τη Βουλγαρία, που ενδέχετο να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Το κείμενο - απόφαση που δημοσιοποιήθηκε, επιμελήθηκε από τον Ότο Βίλχελμ Κουουσίνεν, Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Διεθνούς και μέλους του Φινλανδικού Κομμουνιστικού Κόμματος και επιβλήθηκε αρχικά στα τρία Κομμουνιστικά κόμματα των άμεσα εμπλεκόμενων κρατών, Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σερβίας, και στη συνέχεια στα Κομμουνιστικά κόμματα όλων των κρατών. Παράλληλα, τα κομμουνιστικά κόμματα Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σερβίας υποχρεώθηκαν να ενισχύσουν και να βοηθήσουν τη δράση της οργάνωσης ΕΜΕΟ Ενωμένη, που στο εξής θα αναλάμβανε την διάδοση της εθνικής ιδέας του "Μακεδονισμού" και θα μπορούσε να μετεξελιχθεί στο μέλλον, εάν οι συνθήκες το επέτρεπαν σε "Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας". Η ΕΜΕΟ Ενωμένη έως τότε εξυπηρετούσε τα Βουλγαρικά συμφέροντα στην περιοχή, αλλά λόγω του νέου της ρόλου, η Βουλγαρική εθνικιστική πτέρυγά της αναγκάστηκε σε αποχώρηση, έτσι ώστε η οργάνωση να μπορέσει να συμβιβαστεί με τη νέα γραμμή της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Το 1935 ο Βούλγαρος Άγγελ Ντίνεφ που εξέδιδε την εφημερίδα Μακεδονικά Νέα προσπάθησε να δώσει ένα ιστορικό υπόβαθρο στη "μακεδονική εθνότητα", συνδέοντάς το για πρώτη φορά με την Εξέγερση του Ίλιντεν (που έως τότε θεωρούνταν από όλους ως Βουλγαρική) και τους Έλληνες ιεραπόστολους των Σλάβων Κύριλλο και Μεθόδιο. Παράλληλα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αν και είχε μετακινηθεί από την αρχική γραμμή περί αυτοδιάθεσης του "μακεδονικού έθνους" και είχε υιοθετήσει το σύνθημα "ισοτιμία για όλους τους λαούς της Μακεδονίας", συνέχισε να υποστηρίζει την ΕΜΕΟ Ενωμένη εντός ελληνικού εδάφους και το 1935 δημοσίευσε στα ελληνικά άρθρο του Βούλγαρου Βασίλ Ιβανόφσκι, ο οποίος επιχείρησε μία ιστορική προσέγγιση του "μακεδονικού έθνους" υποστηρίζοντας για πρώτη φορά ότι προέρχεται από τους αρχαίους Μακεδόνες (οι οποίοι κατ' αυτόν δεν ήταν Έλληνες) και αναμίχθηκε με τους Σλάβους που εισχώρησαν στη Βαλκανική 10 αιώνες αργότερα. Στο ίδιο άρθρο υποστηρίζει ότι ο τσάρος Σαμουήλ ενσάρκωσε τους πόθους του "Μακεδονικού έθνους". Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατά το Μεσοπόλεμο προσπάθησε να καλλιεργήσει την ιδέα της "μακεδονικής εθνικής ταυτότητας" στους σλαβόφωνους της Μακεδονίας και κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά στελέχη που ασπάζονταν το "Μακεδονισμό", μεταξύ των οποίων οι Λάζαρος Τερπόφσκι, Ανδρέας Τσίπας, Πασχάλης Μητρόπουλος, Μιχάλης Κεραμιτζής, Ηλίας Τουρούντζας, Γιώργος Τουρούντζας και άλλοι. Αντίθετα, την ίδια περίοδο τα κομμουνιστικά κόμματα της Βουλγαρίας και Γιουγκοσλαβίας δεν κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο στην καλλιέργεια του "μακεδονισμού" στους σλάβους και τους σλαβόφωνους των μακεδονικών περιοχών που βρίσκονταν στην επικράτειά τους

    Σε αυτό το άρθρο ο Βασίλ Ιβανόβσκι (Bistrishki) μέσω 6 σημείων εξηγεί και εξηγεί λεπτομερώς την ιδιαιτερότητα του μακεδονικού λαού , από τους βαλκανικούς κατακτητές, τη γλώσσα , τον πολιτισμό, την ιστορία του, την εθνογενετική διαδικασία της δημιουργίας του και την οικονομική ανεξαρτησία του στην επικράτεια της Μακεδονίας . ο στόχος του αγώνα για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου εθνικού Μακεδονικού κράτους.

    https://goo.gl/ykkcTt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο κ. Ζήσιμος πάτησε στις ευαίσθητες ''χορδές΄΄ μας.Με λόγο ίσως απλό.Είδα κόσμο σαν εμένα που δεν ανήκουμε σε κόμματα στο συλλαλητήριο.Πίστεψα σε μια καλύτερη μέρα και ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ.Είμαι άνθρωπος που έχω σπουδές ΠΕ κ.α.Είναι λάθος να μας χαράκτηρίζουν ακραίους ή φασίστες κ.α.Τέλικα νόμιζω η ΄΄καρέκλα΄΄ είναι η ερωμένη του βούλευτη.Παρακαλώ ακούστε την φωνή του συλλαλητηρίου.Το λέω για όλους.Ο κόσμος σηκώθηκε από τον καναπέ του όχι γιατί του έκοψαν μισθό,ή έχασε την εργασία του.Όλοι βάζουμε πλάτη για να σηκωθεί η χώρα μας και θα προσπαθούμε για το καλύτερο.Προς τον κ.Ζ.Κωνσταντίνου ας συννεχίσει κακό δεν κάνει.Μακάρι να δούμε κάτι καλό από όλα αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο κ.Ζ.Κωνσταντίνου είπε όσα ήθελα να πω με δικά του λόγια.Ένα μπράβο που τόλμαει.Αλλά φασισμός και κουμουνισμός δεν ταιριάζουν στην Ελλαδίτσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε Κωνσταντίνου είμαι κάτοικος Πολιτικών ονομάζομαι Κος Ανέστης και η αποψη σας περί αιγών στη Λίμνη είναι λανθασμένη. Στα Πολιτικά έχει ερευνηθεί ενα μέρος ως Αιγές και πιθανόν να υπήρχε αρχαική εξοχική κατοικία .Εξάλλου στην Ελλάδα υπάρχει πανσπερμια αιγών,Αιγές Αχαΐας
    Αιγές Αιολίδας Αιγές Κιλικίας κλπ οπότε ας μην συγχέουμε την ιστορία του τόπου μας.Αιγές ηταν η πρωτεύουσα του βασιλείου της Μακεδονίας και είναι στη Βεργίνα.Ολα τα άλλα είναι απλώς εικασίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. προς κ.Ζ.Κωνσταντίνου είτε το ήθελες είτε όχι μας έκανες να σκεφτούμε πως είναι να μην φοβάσε.Εμεις τι κάνουμε οι Τέλιοι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απλώς για την ιστορία,
    όταν δημιουργήθηκε ο Καλλικρατικός μας δήμο,ένα όνομα που προτάθηκε ήταν Δήμος Αιγών,
    σύμφωνα με την εκκλησιαστικής αναφορά του,απο το Αιγαίο που βρέχει τα ανατολικά του παράλια,τις αρχαίες Αιγές της Λίμνης,που αγκαλιάζει όλους τους κατοίκους και για άλλους πρακτικούς και του τουριστικούς λόγους.
    Πάλι η πολιτικάντικη ανεγκέφαλη αντίδραση τοπικού κομματάρχη και συναλλαγή με τον τότε δήμαρχο,επικράτησε το μεγάλο όνομα του δήμου μας.
    Οι χειρότερος εχθρός της Πατρίδας είμαστε εμείς.
    Σκεφτείτε τι απήχηση θα μπορούσε να είχε το συλλαλητήριο αν πήγαιναν στις διαπραγματεύσεις όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ενωμένοι για το εθνικό μας καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στην Β.Δ άποψη της περιοχής της Λίμνης Ευβοίας υπήρχε πόλη που ονομαζόταν Αίγες ή Αιγές.Ο λόγος ήταν φαινομενίκα από το πλήθος των κοπαδιών, των κατσικιών και του πλούσιου βοσκότοπου.Η πόλη αυτή δεν έχει σχέση με την πόλη Ελυμνιων που ήταν προς την σήμερινη περιοχή της μονης Αγιου Νικολάου Γαλατάκι.Όμως αφού η πόλη της Χαλκίδας χαρακτήρισε και ονόμασε την πέριοχη της Χαλκιδικής,έτσι τύχαινε τότε, οι κάτοικοι των Αιγων έδώσαν το όνομα του τόπου τους.Αναφορές υπάρχουν σε μουσεια,βιβλ.Χιστορι ντε Γκρετσια ντι Ρομα,Χαλκιδικης,Βιβλιογραφιες,κ.α.Οπότε δεδομενων αυτών η πόλη Αιγες είναι καθαρά όνομα αποικισμου,που κατοικούσαν στην σήμερινη Λίμνη Ευβοίας αυτό είναι δεδομένο.Ο δήμος της Λιμνης στα τέλη του 1800 ονομαζόταν ΑΙΓΩΝ με δημαρχο τότε τον κ. Φλώκο.Αυτο δεν αμφισβητείται.Τώρα τα του κειμένου οι σχολιαστες προσπαθουν μέσου του επαίνου ή της χλεύης να δείξουν μια σταση που όμως κάνει το θέμα να έρχετε δεύτερο.Ναι σαν πρωτοβουλία είναι άξια συγχαρητηρίων και σαν νέος δείχνει στοιχεία θαρρους και τόλμης.Όμως το ''δάσος'' είναι η ονομασία του κράτους των Σκοπίων.Έτσι θα παρακαλούσα να μη φοραμε τα ατερμονα κομματικα γυαλια μας που συγουρα κανουν κακό γιατί μας κάνουν να μην βλέπουμε ουσιαστικά τίποτα.Σε τούτες τις ώρες δεν πρέπει να φέρει τις δάφνες του νικητή κανένα ελλήνικο κόμμα.Αλλά αν όλοι μας δείξουμε τόλμη το σύστημα κλυδωνίζετε.Όσοι νιώθουν Έλληνες καλό θα είναι να πιέσουν όπως αυτοί νομίζουν,στα πλαίσια της Δημοκρατίας πάντα, φανερό παράδειγμα ο κ.Ζ.Κωνσταντίνου.Ευχαριστώ Π.Γ.Καμάρας συνταξιούχος νομικός,ιστορικός-ερευνητής,με έρωτα για την πέριοχη της Ευβοιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το διαβασα τώρα και λέω ότι είναι πραγματική γροθία στο στομάχι.Συναρπαστικό κ. Ζ.Κωνσταντίνου.Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΝΙΚΟΣ Π. ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΘΑ ΣΕ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΧΩΡΑΦΙ ΑΔΕΡΦΙΑ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Eίναι ωραίο και τολμηρό το κείμενο.Κ.Ξενιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το ΚΚΕ είναι αυτό που μίλησε για την πάλη του συστήματος.Εσείς που λέτε μόνο μεγάλα λόγια σας αρέσει να ρίχνεται λάσπη,στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στην εξωτερική πολιτική δεν συγχωρούνται λάθη.Έχεις δίκιο κ.Ζ.Κωνσταντίνου.Κώστας Λίμνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η ώρα του απολογισμού ήρθε. Εγιναν δύο συλλαλητήρια, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα. Η αξιωματική αντιπολίτευση τα στήριξε. Η Εκκλησία τα ευλόγησε. Επιστρατεύτηκε ο Μίκης Θεοδωράκης λόγω της τεράστιας καλλιτεχνικής δημιουργίας του, της διεθνούς φήμης του και της μακρόχρονης δράσης του στον χώρο της Αριστεράς. Κινητοποιήθηκαν όλα τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης - έντυπα και ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες έκαναν ό,τι μπορούσαν.

    Το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών τους. Αλλά δεν είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει.

    Το κύριο αφορά τη χρησιμότητα που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια μαζική εκδήλωση, με αυτούς τους οργανωτές, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη λύση ενός προβλήματος που κρατάει σχεδόν 30 χρόνια, δηλητηριάζοντας τις σχέσεις της χώρας μας με τη γείτονα και υψώνοντας τείχη ανάμεσα σε δύο λαούς που δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν μεταξύ τους.

    Οσοι στήριξαν τα συλλαλητήρια οφείλουν να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα: μπορεί η χώρα να διαπραγματευτεί έστω και στον ελάχιστο βαθμό ξεκινώντας από τη θέση ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική»;

    Αυτό φώναζαν οι διαδηλωτές και αυτό επιβράβευσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δήλωσή του χαρακτήρισε το συλλαλητήριο της Αθήνας «έκφραση εθνικής υπερηφάνειας».

    Ας απαντήσει επομένως: με αυτή τη θέση πρέπει να διαπραγματεύεται η χώρα; Με αυτή τη θέση θα διαπραγματευόταν ο ίδιος αν ήταν πρωθυπουργός;

    Αν όχι, τότε πώς συνιστά έκφραση εθνικής υπερηφάνειας ένα σύνθημα με βάση το οποίο δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση και φυσικά δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα;

    Ενα επιζήμιο για τα εθνικά συμφέροντα αίτημα από πότε συνιστά έκφραση εθνικής υπερηφάνειας;

    Εχουμε τρελαθεί εντελώς ή ο πολιτικός καιροσκοπισμός είναι πάνω από όλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όσοι έχουν την κατάλληλη ηλικία θυμούνται τι έγινε στις αρχές της δεκαετίας των 90ς με το περίφημο Μακεδονικό. Πως, απλά και μόνο για να παίξουν το εκλογικό παιχνίδι στις επερχόμενες εκλογές, τα δύο τότε μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δημιούργησαν αυτή την επικίνδυνη φούσκα. Σε ένα περιβάλλον τότε που τα πρώην σοσιαλιστικά γειτονικά κράτη ήταν υπό διάλυση και ορδές εξαθλιωμένων μεταναστών πέρναγαν τα χιονισμένα βουνά των συνόρων, τότε ακριβώς ήταν που και μια άλλη φούσκα, αυτή της "ισχυρής Ελλάδας", της "Αμερικής των Βαλκανίων" ξεκίναγε την τρελή πορεία της έως το σκάσιμο με τα μνημόνια.
    Σε αυτή τη συνθήκη φυτεύτηκε ο σπόρος ενός νέου εθνικιστικού πολιτικού περιεχομένου. Βαλκανικοί λαοί άρχισαν πάλι το τραγούδι για ιστορικές κληρονομιές και αλύτρωτες πατρίδες, καραγκιοζιλίκια ένθεν και ένθεν με περικεφαλαίες, αγάλματα του Μεγαλέξανδρου και αυτοκέφαλες ορθόδοξες εκκλησίες να ξεμαλλιάζονται, η χρυσή ευκαιρία για το εθνικιστικό τσίρκο να βρει ένα θεματικό πάτημα στις μάζες αφού η ιδέα ανάκτησης της Κωνσταντινούπολης μάλλον δεν άγγιζε και πολλούς.
    Κι όλα αυτά θα ήταν ίσως γραφικά αν δεν συνέβαιναν σε ένα περιβάλλον πολεμικών ανακατατάξεων στα Βαλκάνια που δεν έχουν χάσει την δυναμική τους ακόμα και σήμερα: Μεγάλες Αλβανίες, μεγάλες Βουλγαρίες, Νεοοθωμανισμός, σύνορα με την Σερβία. Τα Βαλκάνια όμως δεν σκοτώνονται ποτέ από μόνα τους. Και εκεί είναι η απάντηση στο γιατί μας σερβίρεται πάλι αυτή η σούπα. ΗΠΑ και Ρωσία δίνουν μάχη ιμπεριαλιστικής επιρροής στη Βαλκανική. Το ΝΑΤΟ που ακόμα έχει το πρώτο χέρι, δεν μπορεί να εξαρτά τους γεωπολιτικούς του σχεδιασμούς από το αν θα συμφωνήσουν Έλληνες και Σλαβομακεδόνες για τις ονομασίες των οικοπέδων. Καμία υπερδύναμη δεν εξάρτησε ποτέ τα συμφέροντα της από τέτοιες λεπτομέρειες. Θέλει λύση άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Έλληνες και Σλαβομακεδόνες δεν έχουν πονηρά συμφέροντα στην περιοχή.ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ αλλά και με την Ρωσία αντάμα πατούν πάνω σε δυο λαούς που τους πιέζουν με σκοπό μόνο την αύξηση κερδών για το κεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.