Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

3η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο -Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Την 3η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο διοργανώνει και φέτος, μετά το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Π.Ε. Εύβοιας. 
Η Προσκυνηματική Διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 9.00

και διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά με στόχο τη διατήρηση της παραδοσιακής πεζοπορίας προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο.

Η δράση γίνεται με την υποστήριξη των Δήμων Διρφύων-Μεσσαπίων και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, καθώς και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης, της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας, της Δ' Κ.Ο.Σ.Ε. και φυσικά του Σώματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η διαδρομή έχει ως σημείο έναρξης τον «Άγιο» και θα πραγματοποιηθεί σε σηματοδοτημένο και κατάλληλα διαμορφωμένο μονοπάτι.
Το πρόγραμμα της 3ης Προσκυνηματικής διαδρομής προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου, έχει ως εξής:

8.00: Αναχώρηση από το Διοικητήριο της Π.Ε. Εύβοιας (Λεωφόρος Χαϊνά 93, με σημείο συνάντησης τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι του Διοικητηρίου)
8.15: Στάση για επιβίβαση από το Γήπεδο της Νέας Αρτάκης
8.30: Στάση για επιβίβαση από το Δημαρχείο Ψαχνών
9.00: Άφιξη στον Άγιο, προσευχή και εκκίνηση πεζοπορίας
16.00 - 16.30 - 17.00: Επιστροφή από το Προκόπι
Για την ασφαλή και άνετη πεζοπορία συνίσταται στους συμμετέχοντες να προσέλθουν ξεκούραστοι, σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό. Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών.
Η μεταφορά με τα λεωφορεία είναι δωρεάν και προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής έως την Πέμπτη 18 Μαΐου στα τηλέφωνα 2221353690 ή -790.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.