Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν την Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ για να υποδεχτούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, ενώ αναγνώστηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου (του πρώην ηγουμένου της μονής, Ιάκωβου Τσαλίκη).
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Το παρών έδωσαν ακόμα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, βουλευτές του Νομού, η επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου και πολλοί Μητροπολίτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο οποίος τελικά δεν παρέστη στην εκδήλωση.

Ο Όσιος Ιάκωβος έζησε επί σαράντα ολόκληρα χρόνια στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ. Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1920 στο Λιβίσιο της Μικράς Ασίας. Σε ηλικία 32 ετών ο Ιάκωβος γίνεται δόκιμος μοναχός και στις 19 Δεκεμβρίου 1952 στην Χαλκίδα ο Μητροπολίτης Γρηγόριος τον χειροτόνησε ιερέα. Στις 25 Ιουνίου 1975 ο γέροντας Ιάκωβος ανέλαβε το πηδάλιο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ έως και το θάνατό του τον Νοέμβριο του 1991.


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.