Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Η μαραθώνια κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018» στην Λίμνη Ευβοίας

 Η «καρδιά» της μαραθώνιας κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018» «χτύπησε» στην Λίμνη Ευβοίας το Σαββατοκύριακο, για μία ακόμα χρονιά.

Η μοναδική διοργάνωση έγινε στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ «Ελύμνια» του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν να αναδειχθούν οι αγώνες σε πραγματική γιορτή της κολύμβησης και μάλιστα της Μαραθώνιας. Διοργανωτής ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «ο Ποσειδών» και συνδιοργανωτής η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΕΘ.Α και παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο στον 8ο Διάπλου του Β. Ευβοϊκού, που αναβιώνει την πιο ιστορική κολυμβητική διαδρομή των 14.500 μέτρων του Σκυλλία στη Ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ., νικητής ήταν ο Κωνσταντίνος Λέτσος σε 4 14΄16΄΄ με συνοδό κυβερνήτη τον Άρη Βλαχούτσικο και πρώτη στην κατηγορία των γυναικών (4η στη γενική κατάταξη) η Χριστίνα Γονίδη 4 59΄48΄΄ με συνοδό κυβερνήτη τον Γιάννη Τριανταφύλλου. Επίσης, ο 20χρονος Σωτήρης Στεργίου είναι πλέον ο νεαρότερος συμμετέχων και ο πρώτος Λιμνιώτης κολυμβητής που ολοκλήρωσε τον κολυμβητικό διάπλου σε 6 38΄51΄΄ με συνοδό κυβερνήτη τον Γιάννη Τσαμπάνη.

Στους άλλους αγώνες της ίδιας μέρας (Aquathlon) αλλά και της Κυριακής (500 μ.-2.500 μ.-5.000 μ.-8.000 μ.) συμμετείχαν πάνω από 150 κολυμβητές/τριες και πολλά παιδιά.

Εκατοντάδες συνοδοί και οι οικογένειές των αθλητών/τριών απόλαυσαν την ομορφιά της ιστορικής Λίμνης και τα ήρεμα και καθαρά νερά του Β. Ευβοϊκού.

Η διήμερη Διεθνής Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ», η οποία διεξάγεται κάθε καλοκαίρι ανελλιπώς από το 2011 στη Λίμνη Ευβοίας, αφιέρωσε τις φετινές καλοκαιρινές του εκδηλώσεις στη διάχυση του μηνύματος ευαισθητοποίησης: «SAVΕ NORTH EUBOEAN GULF»-«Σώστε την Ιχθυόεσσα Θάλασσα του Β. Ευβοϊκού Κόλπου». Το φυσικό δηλαδή ιχθυοτροφείο του Αιγαίου, για το οποίο ο Ζακ Υβ Κουστό είχε πει, στο πέρασμά του από την περιοχή, ότι είναι ικανό να θρέψει με ψάρια όλη την Ελλάδα.

«Ο ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2019» θα αποδείξει, αν συνεχίσει και το επόμενο καλοκαίρι να ρίχνει φως στην άβυσσο του Β. Ευβοϊκού και στη ζωή μας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.