Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες όλων των κατοίκων,για την κατάργηση του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών του ΓΕΛ Μαντουδίου

Κάτι τέτοιες στιγμές νιώθω περήφανος και βαθύτατα συγκινημένος, για τη φλόγα που έχουν στα μάτια τους οι νέοι,για το μένος που τους κατακλύζει,για την ανάγκη αμφισβήτησης σε ότι αποτελεί τη μέγκενη στα όνειρα και στις φιλοδοξίες τους, για τη συλλογική αντίδραση για θέματα που δεν τους αφορούν άμεσα ή δεν τους επηρεάζουν προσωπικά αλλά συνδέονται με αυτά άρρηκτα και επιδιώκουν να τα μετουσιώσουν και να τα αλλάξουν, σαν τα ήταν δικά τους.

 Γιατί τυχαία δεν ήταν...

Ένα ολόκληρο σχολείο -το σχολείο που αποφοίτησα πριν 2 χρόνια-, για την άδικη, απροσδιόριστη μη αιτιολογημένη και εφαρμοζόμενη εν μια πρωία απόφαση, βάσει της οποίας δύο μαθήτριες της Γ' λυκείου, αναγκαστικά και ετσιθελικά μεταφέρονται ακούσια σε άλλο σχολικό περιβάλλον, αντιδρούν σε αυτή, μαζικά και συλλογικά, εξαντλώντας κάθε προσπάθεια να την αλλάξουν.


Με την πρόσφατη αυτή απόφαση «περικοπών θέσεων, και τσουβαλιάσματος μαθητών», πολλά άτομα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουν το ίδιο και χειρότερο πρόβλημα. Η πηγή του προβλήματος αντλείται στον χρόνο ανακοίνωσης της απόφασης, καθώς όλα κινήθηκαν με κλειστές τις πόρτες, διατηρώντας «σιγή ιχθύος» και αφήνοντας ξεκρέμαστους πολλούς μαθητές, οι οποίοι αναγκάζονται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και άρα φίλους και καθηγητές, να δαπανήσουν χρόνο για τη μετακίνηση τους, να εξαντληθούν ψυχολογικά. Αν η απόφαση είχε εφαρμοστεί σε συνθήκες διαφάνειας και εφαρμογής από τα πρώιμα στάδια του λυκείου, ενός χώρου που διαμορφώνει την τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις και άρα ως ένα βαθμό του μέλλοντος τους, τότε σίγουρα θα ήταν όλα σεβαστά.

Με αυτή την κίνηση δεν ελπίζω μόνο στην αλλαγή της απόφασης, ελπίζω και στη συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων στη μαζική, συλλογική αντίδραση, όχι μόνο σε θέματα που τους αφορούν, αλλά και σε θέματα που είναι «τυχεροί» που δεν τους αφορούν



Βασίλης Μακρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.