Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Η λύση του ενός Δήμου στη Βόρεια Εύβοια είναι μονόδρομος


Καλλικράτης Βόρειας Εύβοιας: Στο παρά 5…
Η λύση του ενός Δήμου στη Βόρεια Εύβοια είναι μονόδρομος και για την ανάπτυξη και για την σωτηρία της περιοχής. Στους δύσκολους οικονομικά και πολιτικά καιρούς που είμαστε , δυο μικροί αδύναμοι δήμοι είναι άλλο ένα τίποτα, μέσα στις διεκδικήσεις της μελλοντικής αυτοδιοίκησης της χώρας.
Ο λαός είναι απέξω από αυτές τις επιλογές , ο κύβος βρίσκεται στα χέρια αυτών που είναι μέσα στα πράγματα και τα καθοδηγούν.Η ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών και ο καταμερισμός των κουκιών στις μελλοντικές εκλογές δεν μπορούν να γίνουν ο σημαντικότερος λόγος αυτής της διαίρεσης.
Αντίθετα: ένα δάσος, μία θάλασσα, ένα νοσοκομείο, ένας ΧΥΤΑ, ένα αεροδρόμιο ,μια συγκοινωνία, ένα οδικό δίκτυο, ένας πολιτισμός, ένα γραφείο εκπαίδευσης, τελικά ένας τόπος όσο μπορεί ανεξάρτητος από το περίχωρο της Αθήνας που λέγεται Χαλκίδα, είναι αυτά που μπορούν να ενώσουν τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας σε κοινή δράση. Κοινή δράση για κοινές απαιτήσεις.
Γιατί ο νους είναι κοινός για όλη τη Βόρεια Εύβοια. Η κεντρική εξουσία του ενός Δήμου , με τις όποιες αδυναμίες, είναι και η μόνη που μπορεί να επαναδραστηριοποιήσει τις «αγορές του δήμου» στα χωριά και να κάνει τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά και ανιδιοτελώς στις κινήσεις για τα συμφέροντα του τόπου.
Όποιος θέλει να τη διαιρέσει σε δυο βλαχοδήμους βλαχοδημάρχων, απλά θέλει να βάλει τη Βόρεια Εύβοια ακόμα πιο πολύ στο περιθώριο. Η απόφαση της διαίρεσης δια δύο, δεν ήταν ποτέ επιλογή του λαού.
Οι φωτισμένοι που θα πάρουν τελική απόφαση της διοικητικής διαίρεσης, ας βάλουν πρώτα το χέρι στη καρδιά και στο μυαλό , αφήνοντας τα κινητά τους να βουίζουν…

Πάνος Βασιλόπουλος
phgh:voriaevia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.