Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/1/2011, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Μαντουδίου, σύσκεψη ενημέρωσης των Πολιτιστικών Φορέων του Δήμου μας (Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας).


Στην συνάντηση-ημερίδα αυτή παραβρέθηκε το Δήμαρχός μας κ. Ανέστης Ψαρρός μαζί με τους αντιδημάρχους του Δήμου κ. Ιωάννη Στεργίου, κ. Νικόλαο Μουστάκα, κ. Ιωάννη Καντζούρα, κ. Ιωάννη Στάμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Τζαχρήστος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Άγγελος Ριτσώνης, ο κ. Αντώνης Barrett, η κ. Κυριακή Στέφου και η κ. Άννα Μπρατζίκου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και οι πρόεδροι και αρκετά μέλη των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας, μαζί με απλούς πολίτες.

Ο Δήμαρχος κ. Ψαρρός αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε του παραβρισκόμενους για την συμμετοχή τους τόνισε ότι «ο πολιτισμός στην θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής θα έχει πρωτεύοντα ρόλο. Ο πολιτισμός ανοίγει ορίζοντες, ενώνει δημιουργικά τους ανθρώπους, αναδεικνύει και προβάλλει τις κοινωνίες. Σεβόμαστε την αυτονομία κάθε Συλλόγου και στηρίζουμε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα στο Δήμο μας. Παράλληλα θα πρέπει να δούμε το μέλλον των πολιτιστικών μας δράσεων και μέσα από την φιλοσοφία του Καλλικράτη. Όλοι μαζί συνθέτοντας απόψεις, ιδέες και πρωτοβουλίες μπορούμε περισσότερα και καλύτερα. Οι πολιτιστικές μας δράσεις θα έχουν διάρκεια και ακτινοβολία. Θα είμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειές σας, θα βοηθούμε επικουρικά θα δρούμε συλλογικά».

Κεντρικός ομιλητής αυτής της εκδήλωσης ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άγγελος Ριτσώνης ως εκπρόσωπος του Δήμου στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα, ενώ μία σύντομη εισαγωγή έγινε από τον κ. Ιωάννη Σκιαθίτη, δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν όλο το σύστημα των πολιτιστικών φορέων που υπάγονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και δια βίου μάθησης. Οι ενότητες που συζητήθηκαν αφορούσαν το υπόβαθρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων και το σχηματισμό του στο Δήμο μας, τις κεντρικές επιτροπές που θα βασιστεί το πρόγραμμα τους επόμενους 44 μήνες της Δημαρχίας και τις απόψεις των Πολιτιστικών Φορέων για την πολιτιστική σφαίρα του Δήμου μας.

Η συνάντηση κατέληξε σε αρκετά συμπεράσματα με κοινό άξονα ότι η έννοια του Πολιτισμού είναι αρχέγονη, παγκόσμια, δεν έχει σύνορα και δεν φυλακίζεται σε προσωπικά οφέλη και φιλοδοξίες. Έγινε σαφές ότι οι δραστηριότητες των πολιτιστικών φορέων θα ανταποκρίνονται στην ανάγκη για την πολιτιστική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας, την ανάδειξη και αναβάθμιση της λαογραφικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.