Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Καλούμε την Κυβέρνηση να στραφεί σε αναπτυξιακή πολιτική, με επενδύσεις, δημιουργία έργων και νέων θέσεων εργασίας»


Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, στη συνεδρίαση της 29ης Ιουνίου 2011 ΟΜΟΦΩΝΑ ενέκρινε την έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος:   
                                   Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α
«Διαφωνούμε ριζικά και καταδικάζουμε όλα τα φοροεισπρακτικά μέτρα, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την καταστροφή των επαγγελματιών, τη μείωση μισθών και συντάξεων που επιβάλλει το μνημόνιο  και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Οδηγείται σε εξαθλίωση ο ελληνικός λαός και ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία. Γέμισε η Ελλάδα ανέργους και εξαθλιωμένους πολίτες, χωρίς
μέλλον και προοπτική.
Δυστυχώς, η περιοχή μας επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο αφού ζει σε κρίση για περισσότερα από 20 χρόνια, μετά το κλείσιμο των μεταλλευτικών επιχειρήσεων. Τα χωριά μας ερήμωσαν και τα σχολεία έκλεισαν. Θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν, η ανεργία θερίζει και πλέον έχουμε επιστροφή νέων και απελπισμένων ανέργων από τα αστικά κέντρα.
Η περιοχή μας στερήθηκε όλα αυτά τα χρόνια το ενδιαφέρον του Κεντρικού κράτους. Οδικά δίκτυα εγκαταλελειμμένα, ο κεντρικός δρόμος Χαλκίδα – Ιστιαία - Αιδηψός απαρχαιωμένος και επικίνδυνος, έργα υποδομής όπως το  λιμάνι Μαντουδίου και Αλιευτικό Καταφύγιο Πηλίου παραμένουν ημιτελή εδώ και 20 χρόνια, έργα μισά σαν το δρόμο Προκόπι – Πήλι, την ίδια περίοδο που οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις έρρεαν στη χώρα. Στερούμαστε ακόμα και το βασικό αγαθό της υγείας αφού το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου υπολειτουργεί, χωρίς ειδικευμένους γιατρούς.
Το νέο μνημόνιο ζητά ακόμη περισσότερα μέτρα, ακόμη περισσότερες θυσίες από τους πολίτες που πλέον είναι στα όρια της εξαθλίωσης. Σταματά τη λειτουργία τη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη διακοπή των χρηματοδοτήσεων και των θεσμοθετημένων πόρων. Οι Δήμοι δεν μπορούν να εκτελέσουν απλά έργα συντήρησης ή βασικές υπηρεσίες καθαριότητας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Ο Δήμος μας στέκεται δίπλα τους σε ότι μπορεί.
Καλούμε τους βουλευτές μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να υπηρετήσουν το Λαό και τη Χώρα. Να αποκαταστήσουν την έννοια της πολιτικής. Καλούμε την Κυβέρνηση να στραφεί σε αναπτυξιακή πολιτική, με επενδύσεις, δημιουργία έργων και νέων θέσεων εργασίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.